Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 59 συνταγές
Την περίοδο της Αποκριάς συνήθιζαν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως επίσης να κάνουν μια εκκαθαρισούλα στο ψυγείο από γαλακτοκομικά και κρεατικά,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠριν λίγες μέρες μαζευτήκαμε στο σπίτι της Πέννυς για βραδιά κρέπας. Φίλοι αγαπημένοι, οπότε η επιτυχία της σύναξης ήταν δεδομένη. Η Πέννυ μαγειρεύει πολύ[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕδώ και λίγες μέρες μου χάρισαν ένα τεράστιο κουνουπίδι. Από σπίτι παρακαλώ! Ααααα! Δεν μπορώ να πω! Ήταν όντως από σπίτι! Με τους καλούς του τρόπους, με τα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠριν ένα μήνα ακριβώς, ταξίδεψα στη Θεσσαλονίκη για 2 εκδηλώσεις που είχαμε με το χορευτικό στο οποίο είμαι μέλος. Στη Θεσσαλονίκη είχα να πάω 5 χρόνια, τότε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο έχω πει πολλές φορές, μία από τις καλύτερες ταβέρνες στη Ζάκυνθο (πάντα προσωπική άποψη), είναι η ταβέρνα του Σπύρου στα Ξύγκια. Για μένα, αυτή η ταβέρνα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΘυμάστε τον Ηλία με τα λουκάνικα ; Ο Ηλίας ετοιμάζει κάτι για τα Χριστούγεννα και θέλει τη βοήθειά σας. Ζητάει τις ευχές σας, που θα πλαισιώσουν το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν είχα πάει στην Αμερική και έμενα στη φίλη μου, πήρα μερικές ιδέες για μαγειρέματα. Μία από αυτές, ήταν η πίτα του βοσκού που φάγαμε ένα βράδυ. Για να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΓια άλλη μια φορά, γιορτάσαμε με συγγενείς και φίλους, παρόλο που εδώ οι Παναγιώτηδες, δεν γιορτάζουν της Παναγίας! Για άλλη μια φορά, είπα δόξα το Θεό, που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΧτες βράδυ ήμασταν καλεσμένοι στη φίλη μου την Πέννυ, εμείς και άλλο ένα ζευγάρι. Η Πέννυ μας εντυπωσίασε όλους, όχι μόνο για τις μαγειρικές της ικανότητες[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜία εύκολη πίτα που μπορεί να μας λύσει τα χέρια κάποια στιγμή που βιαζόμαστε να φτιάξουμε κάτι στα γρήγορα, ή όταν απλώς θέλουμε να έχουμε ένα επιπλέον πιάτο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν ο έλλην ταξιδεύει, ένα από τα πράγματα που του μένουν στο μυαλό (για να μην πω το μόνο), είναι τι έφαγε εκεί που πήγε...Έχετε ακούσει ποτέ έλληνα να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Στέλλα Μαρκοπούλου , με προσκάλεσε σ' ένα παιχνιδάκι. Επιτέλους βρίσκω χρόνο να απαντήσω! Οι ερωτήσεις της Στέλλας: Αγαπημένη ώρα της ημέρας; Οι βιορυθμοί[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι μέρες που διανύουμε ιερές, αλλά και μετρημένες μέχρι το Πάσχα. Αφήνω τις νηστίσιμες συνταγές και τις 2-3 επόμενες μέρες, σας προτείνω μερικά πιάτα για το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν είχα βάλει τη συνταγή για σπετζοφάι , η Τζένη που ζει στο Βόλο, μου έταξε πως θα μου στείλει την ορίτζιναλ συνταγή που κάνουν εκεί. Τη συνταγή αυτή, την[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε φορά που φτιάχνω κιμά για μακαρόνια, φυλάω στην κατάψυξη όσο μένει σε δόσεις για 2 άτομα σε μεταλλικά μπωλάκια. Έτσι, έχω πάντα έτοιμο κιμά για μια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν ήμουνα μικρή και μεγάλωνα στην Πάτρα, πίστευα πως το Ψαροφάι , είναι σίγουρα παραθαλάσσια περιοχή, όπως και το ψαρονέφρι έχει σίγουρα να κάνει με ψάρι.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Ισιδώρα μου έστειλε συνταγή για παπουτσάκια. Μα δεν είναι απλώς παπουτσάκια αυτά. Είναι γοβίτσες λεπτεπίλεπτες γιατί είναι ελαφριά! Σας την παραθέτω, όπως[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grWhen in Rome, do as the romans do, λέει μια ξένη παροιμία. Και το αλλάζω: When in Greece, do like greeks do. Είσαι στην Ελλάδα το Πάσχα; Ε τι; δεν θα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε χρόνο, στη διάρκεια των γιορτών που όλο και λίγο περισσότερο χρόνο έχω (λέμε τώρα), δοκιμάζω συνταγές από άλλα μπλογκ φίλων ή από το εξωτερικό. Συνήθως[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτο μπλογκ αυτό, δε θα βάζω μόνο αγαπημένες δικές μου συνταγές, αλλά και φίλων μου που εμπιστεύομαι την τέχνη τους. Με τη Νέλλη γνωριστήκαμε μέσω ίντερνετ.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑν θέλετε να προκαλέσετε σε έναν ευρωπαίο τουρίστα την έκπληξή του και να τον δείτε να του πέφτει η κάτω σιαγόνα, πηγαίνετέ τον μια βόλτα σε μια κρεαταγορά.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤσικνοπέμπτη πλησιάζει και πιάνω την ευκαιρία για να σας πω δυο λόγια για το πως γιορταζόταν και γιορτάζεται εδώ και στην Πάτρα. Η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟ γιος μου, πριν 2 χρόνια επισκέφτηκε την Κεφαλλονιά. Πέρασε ωραία και πρόσφατα τρώει μια φλασιά και μου λέει: Πότε θα φτιάξεις κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα;[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΞέρω, ξέρω. Είπα πως δεν θα βάλω άλλη συνταγή πριν το Πάσχα, αλλά ποιος μπορεί να πει όχι όταν του προσφέρουν συνταγή για κοντοσούβλι; Η συνταγή είναι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα από τα φαγητά που έκανα πριν λίγες μέρες, ήταν ένα γεμιστό ψαρονέφρι με πιπεριά και φέτα. Πάρα πολύ νόστιμο. Η γέμιση ήταν αρκετή και "ξεχείλιζε" από το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΩραία....Αφού άφησα να περάσει μια μέρα για να χωνέψω το πώς οι πολιτικοί μας έσωσαν την Ελλάδα, αφού θαύμασα τους λόγους που έβγαζαν με background την Αθήνα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜπελαλίδικο, κλασικό μα πολύ νόστιμο φαγητό σας έχω σήμερα. Κλασικό Κυριακάτικο φαγητό της μαμάς: Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ! Πάμε; Κανελόνια με κιμά και[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠρόσφατα φάγαμε με φίλες ένα καταπληκτικό τας κεμπάπ με πουρέ μελιτζάνας σε μαγαζί. Ήταν απλά θεϊκό! Καθώς γευόμουν τον βελούδινο πουρέ μελιτζάνας, θυμόμουν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ ιδέα δεν είναι δική μου. Κυκλοφορεί σε δεκάδες βερσιόν στο ίντερνετ. Τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πλαστικά κουταλάκια μιας[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr