Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 82 συνταγές
Θυμάστε το πέστο ρόκας που έφτιαξα και συνόδεψα το ψάρι μου; Είχα σκοπό να το δοκιμάσω σε ζυμαρικά και το έκανα. Με αφορμή ενα τραπέζι που είχα, έφτιαξα τις[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτο όμορφο Κερί βρεθήκαμε την Πρωτομαγιά, παρόλο που ο καιρός, δεν ήταν και ο ιδανικότερος γι΄ αυτή τη μέρα. Η συννεφιά που σκέπαζε το όμορφο αυτό μέρος,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑυτή η μακαρονάδα είναι από τις πιο αγαπημένες της κόρης μου και το ίδιο ισχύει και για μένα. Μου είναι αδύνατον να αντισταθώ σε μακαρονάδα, ειδικά όταν αυτή[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε χρόνο η Μαρία με εφοδιάζει με δαμάσκηνα και κάθε χρόνο σκέφτομαι κάτι καινούριο να φτιάξω. Λικέρ , μαρμελάδα , τσάτνεϋ , μεθυσμένη μαρμελάδα , γλυκό[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΆλλα σχέδια είχα για σήμερα, αλλά άνευ πισίου, σκαλίζω παλιότερες συνταγές που είχα στο συρτάρι και θα έβαζα κάποια στιγμή. Η συνταγή, η περιγραφή και οι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑν στο γιορτινό σας τραπέζι έχετε σκοπό φέτος να συμπεριλάβετε χοιρινό, τότε σας προτείνω το φαγητό αυτό. Αν αγαπάτε τη μπύρα, θα το λατρέψετε. Η επίγευση που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠεσκέσι κυδώνια έφτασαν στο σπίτι. Όλα καλοδεχούμενα ό,τι μου δίνουν! Έτσι κι αυτά και αξιοποιήθηκαν όπως τους άξιζε. Άλλα έγιναν γλυκό κουταλιού , άλλα τα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜια και μάθαμε να κάνουμε κνέντελ , να και μια πρόταση για να τα συνοδέψουμε! Φιλετάκια χοιρινά με μουστάρδα Υλικά 6 φιλετάκια χοιρινά 2 κ. γ. μουστάρδα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΔιανύουμε την περίοδο της Αποκριάς και την τιμητική τους έχουν τα κρεατικά αλλα και τα γαλακτοκομικά. Μία πρόταση για ένα διαφορετικό κέικ έχω να σας κάνω[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτη ζακυνθινή κουζίνα, το κουνέλι κατέχει εξέχουσα θέση. Είναι κρέας που το μαγειρεύουν τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ταβέρνες, με πολλούς διαφορετικούς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται. Και επειδή δεν λέω κάτι αν δεν το πιστεύω, όπως επίσης υποστηρίζω κάτι αν το θαυμάζω, δεν μπορώ να μην σας δείξω τι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΛατρεύω τις σαλάτες. Μπορώ άνετα να ζήσω μήνες χωρίς κρεατικά (τώρα που το λέω, δεν θυμάμαι πόσο καιρό έχω να φάω κρέας!!! Ψέματα! Θυμήθηκα. Έφαγα ένα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜετά από ένα μικρό διάλειμμα λίγων ημερών, είμαι πάλι εδώ. Στο διάστημα αυτής της μιας εβδομάδας έγιναν πολλά. Δεν θα σταθώ στα άσχημα αλλά στο όμορφα. Τις[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΉταν το τελευταίο μάλλον γεύμα που κάναμε για καλοκαίρι, παρόλο που ήταν μέσα Σεπτέμβρη πια. Ο καλοκαιρινός καιρός μας επέτρεψε όχι μόνο να παραμείνουμε έξω[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟκ. Έφτιαξα ένα φαγητό που θέλω 5 λεπτά μόνο για να πω τον τίτλο! Στην πραγματικότητα όμως, έφτιαξα ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά πρώτης δοκιμής που έχω κάνει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠριν λίγες μέρες είχαμε πάει σε μια ταβέρνα, στην οποία έφαγα ένα καταπληκτικό χοιρινό με δαμάσκηνα. Η γεύση ήταν μοναδική. Εκείνο που σκέφτηκα τρώγοντάς το,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι φίλοι όταν μαγειρεύουν νόστιμα πράγματα που ξέρουν ότι μου αρέσουν, μου στέλνουν τη συνταγή. Η φίλη μου η Αγγελική, έκανε αυτά τα κεφτεδάκια. Η συνταγή[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο γιουβέτσι το γνωρίζουμε όλοι υποθέτω. Συνήθως το κάνουμε με κάποιο κρεατικό στο φούρνο. Τώρα που είναι περίοδος νηστείας όμως, είναι εξίσου νόστιμο, μόνο με[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ παρακάτω συνταγή, είναι συνταγή που μαγείρεψε ο γιος μου γιατί δεν προλάβαινα εγώ. Την έκανε συχνά ως φοιτητής και ομολογώ ότι ήταν θεονόστιμη. Χοιρινή σπάλα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥπάρχουν φορές που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις. Το μυαλό κολλάει και όλα σου φαίνονται συνηθισμένα. Και τότε στρέφεσαι στα μπλογκ φίλων, για να δανειστείς ιδέες[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΘυμάστε την ταινία Πολίτικη κουζίνα; Που ο παππούς έλεγε στη Δωροθέα -που περίμενε τον καλό της για φαγητό- να βάλει κανέλλα στους κεφτέδες αντί για κύμινο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο φαγητό αυτό το έκανα πέρυσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η 2η φωτογραφία το αδικεί, αλλά όταν περιμένουν 7 άτομα να σερβιριστούν παραμονή Πρωτοχρονιάς κι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο καλοκαίρι χρειάστηκε να μείνω στην Πάτρα για λίγες μέρες, λόγω προβλημάτων της μάμας. Οπότε, το έπαιξα νοσοκόμα και μαγείρισσα δύο σε ένα. Τώρα βέβαια, τι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα φαγητό, που μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα γιορτινό τραπέζι, είναι αυτό που σας προτείνω σήμερα. Τα φρούτα και οι ξηροί καρποί μου αρέσουν πολύ στα φαγητά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤις προηγούμενες μέρες, βρέθηκα στην Αθήνα για λίγο, μια και η αργία για την γιορτή του Πολιούχου μας, προσφερόταν για ένα γρήγορο ταξιδάκι. Το κοριτσάκι μας[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα Χριστούγεννα, ως παιδί που ήμουν, πέρα από διακοπές, δέντρο. φωτάκια, δώρα κλπ, σήμαινε και τη γιορτή του πατέρα. Αν για άλλους τα Χριστούγεννα σήμαιναν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌλες αυτές τις μέρες σας βομβάρδισα με συνταγές, έτσι ώστε να έχετε λίγο απ' όλα, σε περίπτωση που θελήσετε να ασχοληθείτε με κάποια. Από σήμερα όμως έχει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑς φτιάξουμε ένα παραδοσιακό φαγητό. Ποιος δεν έχει φάει γιουβαρλάκια από τα χέρια της μάνας του; Για να δούμε πώς θα το κάνουμε: Γιουβαρλάκια Υλικά για 6-8[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕίχα βαρεθεί να φτιάχνω τα ίδια και τα ίδια. Ήθελα να φτιάξω κάτι διαφορετικό και να το φάνε με ευχαρίστηση και τα παιδιά. Ήθελα κεφτέδες, αλλά δεν ήθελα να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜετά τις νηστίσιμες συνταγές που βάζω τον τελευταίο καιρό, αυτή τη βδομάδα θα βάλω δύο συνταγές για το Πασχαλιάτικο τραπέζι. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που δεν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤελευταία συνταγή πριν το Πάσχα...Να κάνω και καμιά δουλειά η μαγείρισσα, να εκκλησιαστώ και λίγο, να κάνω και το πλάνο μου και τα ψώνια για τα μαγειρέματα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr