Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 51 συνταγές
Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους. Ελπίζω να περάσατε καλά, όπως περάσαμε κι εμείς. Σάββατο βράδυ, κλασικά, φάγαμε όπως πάντα στην πεθερά μου. Καλά να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν ήμουν μικρή και η μάνα μου με ρωτούσε τι φαγητό θέλω για τα γενέθλιά μου (που δεν είναι σήμερα), έλεγα: κεφτέδες με σάλτσα. Ήταν μπελαλίδικο φαγητό, αφού[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚαλή εβδομάδα και χρόνια πολλά! Ελπίζω να περάσατε καλά τα Χριστούγεννα! Το μπουτάκι αυτό, το είχα φτιάξει πέρυσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και όπως[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤις πρώτες εβδομάδες μετά τις γιορτές, ο καθένας μας υποθέτω δυσκολεύεται να προτείνει κάποιο φαγητό. Όλοι έχουμε φάει πολλά κρεατικά, πολλά γλυκά, πολλά απ'[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤελευταία συνταγή πριν το Πάσχα...Να κάνω και καμιά δουλειά η μαγείρισσα, να εκκλησιαστώ και λίγο, να κάνω και το πλάνο μου και τα ψώνια για τα μαγειρέματα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΆλλα σχέδια είχα για σήμερα, αλλά άνευ πισίου, σκαλίζω παλιότερες συνταγές που είχα στο συρτάρι και θα έβαζα κάποια στιγμή. Η συνταγή, η περιγραφή και οι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠεσκέσι κυδώνια έφτασαν στο σπίτι. Όλα καλοδεχούμενα ό,τι μου δίνουν! Έτσι κι αυτά και αξιοποιήθηκαν όπως τους άξιζε. Άλλα έγιναν γλυκό κουταλιού , άλλα τα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜία εύκολη πίτα που μπορεί να μας λύσει τα χέρια κάποια στιγμή που βιαζόμαστε να φτιάξουμε κάτι στα γρήγορα, ή όταν απλώς θέλουμε να έχουμε ένα επιπλέον πιάτο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΔιανύουμε την περίοδο της Αποκριάς και την τιμητική τους έχουν τα κρεατικά αλλα και τα γαλακτοκομικά. Μία πρόταση για ένα διαφορετικό κέικ έχω να σας κάνω[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι μέρες που διανύουμε ιερές, αλλά και μετρημένες μέχρι το Πάσχα. Αφήνω τις νηστίσιμες συνταγές και τις 2-3 επόμενες μέρες, σας προτείνω μερικά πιάτα για το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτη ζακυνθινή κουζίνα, το κουνέλι κατέχει εξέχουσα θέση. Είναι κρέας που το μαγειρεύουν τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ταβέρνες, με πολλούς διαφορετικούς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται. Και επειδή δεν λέω κάτι αν δεν το πιστεύω, όπως επίσης υποστηρίζω κάτι αν το θαυμάζω, δεν μπορώ να μην σας δείξω τι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι φίλοι όταν μαγειρεύουν νόστιμα πράγματα που ξέρουν ότι μου αρέσουν, μου στέλνουν τη συνταγή. Η φίλη μου η Αγγελική, έκανε αυτά τα κεφτεδάκια. Η συνταγή[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε φορά που φτιάχνω κιμά για μακαρόνια, φυλάω στην κατάψυξη όσο μένει σε δόσεις για 2 άτομα σε μεταλλικά μπωλάκια. Έτσι, έχω πάντα έτοιμο κιμά για μια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟκ. Έφτιαξα ένα φαγητό που θέλω 5 λεπτά μόνο για να πω τον τίτλο! Στην πραγματικότητα όμως, έφτιαξα ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά πρώτης δοκιμής που έχω κάνει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Ισιδώρα μου έστειλε συνταγή για παπουτσάκια. Μα δεν είναι απλώς παπουτσάκια αυτά. Είναι γοβίτσες λεπτεπίλεπτες γιατί είναι ελαφριά! Σας την παραθέτω, όπως[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο γιουβέτσι το γνωρίζουμε όλοι υποθέτω. Συνήθως το κάνουμε με κάποιο κρεατικό στο φούρνο. Τώρα που είναι περίοδος νηστείας όμως, είναι εξίσου νόστιμο, μόνο με[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτο μπλογκ αυτό, δε θα βάζω μόνο αγαπημένες δικές μου συνταγές, αλλά και φίλων μου που εμπιστεύομαι την τέχνη τους. Με τη Νέλλη γνωριστήκαμε μέσω ίντερνετ.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤσικνοπέμπτη πλησιάζει και πιάνω την ευκαιρία για να σας πω δυο λόγια για το πως γιορταζόταν και γιορτάζεται εδώ και στην Πάτρα. Η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟ γιος μου, πριν 2 χρόνια επισκέφτηκε την Κεφαλλονιά. Πέρασε ωραία και πρόσφατα τρώει μια φλασιά και μου λέει: Πότε θα φτιάξεις κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα;[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο φαγητό αυτό το έκανα πέρυσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η 2η φωτογραφία το αδικεί, αλλά όταν περιμένουν 7 άτομα να σερβιριστούν παραμονή Πρωτοχρονιάς κι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα βερύκοκα μου αρέσουν πολύ! Και εκείνα που προτιμώ είναι τα άγουρα, επειδή μου αρέσουν τα άγουρα και ξινούτσικα φρούτα περισσότερο από τα ώριμα και γλυκά![...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα από τα φαγητά που έκανα πριν λίγες μέρες, ήταν ένα γεμιστό ψαρονέφρι με πιπεριά και φέτα. Πάρα πολύ νόστιμο. Η γέμιση ήταν αρκετή και "ξεχείλιζε" από το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα Χριστούγεννα, ως παιδί που ήμουν, πέρα από διακοπές, δέντρο. φωτάκια, δώρα κλπ, σήμαινε και τη γιορτή του πατέρα. Αν για άλλους τα Χριστούγεννα σήμαιναν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕίχα βαρεθεί να φτιάχνω τα ίδια και τα ίδια. Ήθελα να φτιάξω κάτι διαφορετικό και να το φάνε με ευχαρίστηση και τα παιδιά. Ήθελα κεφτέδες, αλλά δεν ήθελα να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜπελαλίδικο, κλασικό μα πολύ νόστιμο φαγητό σας έχω σήμερα. Κλασικό Κυριακάτικο φαγητό της μαμάς: Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ! Πάμε; Κανελόνια με κιμά και[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕδώ και καιρό, ξεκινάει μπούρου-μπούρου στο τηλέφωνο με τον Κωνσταντίνο . Σας έχω πει, ε; Ο Κωνσταντίνος δεν μιλάει καθόλου στο τηλέφωνο. Στόμα έχει και μιλιά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr