smoothie ροδακινο | κρυα καναπεδακια | γλυκο κουταλιου κερασι βεφας | γλυκο κερασι παρλιαρου | κερασοπιτα ευκολη | κολοκυθοανθοι με ρυζι αργυρω | γλυκο μανταρινι παρλιαρος | ευκολα μπισκοτα βρωμης
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα - Στην κατσαρολα

Βρέθηκαν 37 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Ένα καλοκαιρινό όσπριο

Αν κάποιος πηγαίνει δυό συνεχόμενες μέρες σε γάμο εδώ στην Κρήτη και δεν είναι στην πρώτη νιότη αλλά στην δεύτερη, δεν θέλει να φάει κρέας για τρίτη κατά[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μπαμιελίδικο

Τα λαχανικά είναι άφθονα αυτή την εποχή και μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και συνδυασμούς.Στην Κρήτη συνηθίζουμε πολύ να τα φτιάχνουμε με κρέας.Όχι σαν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ρεβίθια ντελμπιέ και ρεβίθια κόκκινα

Δεκαπενταύγουστος, νηστεία, και τουλάχιστον Τετάρτες και Παρασκευές είπαμε να μην τρώνε κρέας ακόμη κι αυτοί που δεν νηστεύουν.Η μάνα μου λοιπόν είπε να κάνει[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Πώς φτιάχνουμε ξινόχοντρο

Μέσα στο κρητικό εδεσματολόγιο σπουδαία θέση τόσο από νοστιμιά όσο και από διατροφική αξία έχει ο ξινόχοντρος. Είναι ένα παρασκεύασμα που συνδυάζει με μεγάλη[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Πρασοσέλινο του Σεπτέμβρη

-Ήντα ψήνεις και μυρίζει; -Κεντανέ* με κερεβίζι** * πράσα ** σέλινο Χαρακτηριστικό στιχάκι που με δυό λόγια δηλώνει και τη συνταγή, και το έντονο άρωμα του[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ασκορδουλάκοι (βολβοί) σαλάτα

Οι ασκορδουλάκοι είναι μια ακόμη από τις σαλάτες που συνηθίζουμε στην Κρήτη. Μυρωδάτη και ξιδάτη συνοδεύει θαυμάσια όσπρια και κρεατικά . Πολλοί μάλιστα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κρητικά κόλλυβα

Τα κόλλυβα είναι μέρος της θρησκευτικής τελετουργίας της εκκλησίας μας και παρασκευάζονται στα μνημόσυνα των νεκρών μας αλλά και τα Ψυχοσάββατα.Ψυχοσάββατα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μακαρόνια σε ζωμό κρέατος (κρητική μακαρονάδα)

Το φαγητό που έχει συνδεθεί με τους γάμους στην Κρήτη είναι το γαμοπίλαφο . Όμως πολύ συχνά το πρώτο πιάτο στο γαμήλιο τραπέζι δεν είναι πιλάφι αλλά μακαρόνια[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αμπελοβλάσταρα τουρσί    (κι ένα βραβείο...)

Ένα βραβείο είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Η καλή μου grΕΑΤ , αφού μου έκανε την τιμή να δοκιμάσει 2 συνταγές από το blog μου, τις κριθαροκουλούρες και τα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Πράσινα λαδερά φασολάκια (και με μια παλαιινή[...]

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά καλοκαιρινά φαγητά είναι τα φρέσκα φασολάκια. Άφθονα σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές ποικιλίες, μαγειρεύονται με κρέας αλλά και[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Το πιο εύκολο καλοκαιρινό φαγητό: χωριάτικη[...]

Ιδανικό για τις μεγάλες ζέστες! Τι κάνει κανείς μετά από ένα τριήμερο, με γάμους , βαφτίσια, πανηγύρια, αγιομαρινιάτικα καπρικά , ψητά και βραστά κρέατα και[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Χόντρος  με σύγλινα

Το σπασμένο στάρι (σιτάρι) , ο χόντρος όπως το λέμε στην Κρήτη, είναι βασικό συστατικό πολλών παραδοσιακών μας φαγητών. Μάλιστα, παλιότερα χρησιμοποιούνταν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Σουχλί : ένα νόστιμο

Σουχλιά και σούφερα για κρασί! Σουχλιά και σούφερα λέμε στην Κρήτη τα κουτσομπολιά, τα ανακατώματα , τις μηχανορραφίες. Σουχλίζω πάλι θα πει κουτσομπολεύω και[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Πιλάφι γαρνιρισμένο με συκωτάκια

Στα μέσα της δεκαετίας του 60 ήταν μόδα στα επίσημα τραπέζια μας να γαρνίρεται το πιλάφι με ψιλοκομμένα συκωτάκια από κότα ή αρνάκι ή κατσικάκι ή μοσχάρι. Η[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Στιφάδο με κρέας (βοδινό ή μοσχάρι ή κοτόπουλο[...]

Στιφάδο : [βεν. *stufado (πρβ. ιταλ. stufato) < λατ. ρ. *extufare < αρχ. τύφος `ατμός, αχνός΄ (τροπή [u > i] ;)] Η πληροφορία από την αξιόπιστη[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Χοιρινό με πράσα και αυγολέμονο με γιαούρτι

Σπεσιαλιτέ της αδελφής μου… Με μια σκληρά εργαζόμενη μάνα, αναγκαστήκαμε από πολύ νωρίς να μοιράζουμε τις δουλειές του σπιτιού με την αδελφή μου. Εγώ[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Φάβα παντρεμένη με χταπόδι στιφάδο (ή στιφάδο[...]

Όσπρια και Σαρακοστή πάνε πακέτο που λένε. Τα όσπρια είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, και αν τις υπόλοιπες εποχές τα συνηθίζουμε μια φορά την εβδομάδα, στις[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Χοιρινό με σέλινο ( Σελινάτο, αυγολέμονο ή με[...]

Το φαγητό που εδώ και χρόνια φτιάχνω την επομένη των Χριστουγέννων είναι το γουρουνάκι με σέλινο. Και μάλιστα σε δυο εκδοχές αφού εγώ το προτιμώ αυγολέμονο[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων! Γιουβαρλάκια, από το τούρκικο yuvarlak που σημαίνει σφαιρικός. Ακόμη μια τούρκικη λέξη για ένα φαγητό συνηθισμένο[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κοκκινιστό συκώτι με πατάτες στην κατσαρόλα

Παραδοσιακό, νόστιμο, οικονομικό, εύκολο! Ένα παραδοσιακό σπιτικό φαγητό για σήμερα, από τα αγαπημένα μας. Το πιάτο αυτό το φτιάχνουμε στην Κρήτη με[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ρακή και ρακοκάζανα κι ένα «φάρμακο» για το[...]

Αλλιώς είχα στο νου μου να είναι τούτη η ανάρτηση. Πιο περιγραφική της διαδικασίας και του τρόπου παρασκευής του κορυφαίου τοπικού μας ποτού. Επιφυλάσσομαι ,[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy