Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 17 συνταγές
Οι ασκόλυμπροι ή ασκόλυμβροι είναι άγρια χόρτα, στην κυριολεξία αγκάθια, που φυτρώνουν σε λόφους και χωράφια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Στην Κρήτη τους αγαπούν[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟ Αγριόχοιρος ή αγριογούρουνο (επιστημονικά Sus S crofa) είναι ο άγριος πρόγονος των εξημερ ου το κυνήγι του συνδέεται με το όνομα δύο επιφανών ηρώων της[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα από τα κατ’ εξοχήν παραδοσιακά πιάτα της Μαροκινής κουζίνας με το όνομα της γραφικότατης πόλης Fez ή Fes , γνωστό ως Fez Tajin , όταν μαγειρεύεται[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι Λαχανοντολμάδες είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα της Ελληνικής Κουζίνας. Συνήθως τους μαγειρεύουμε άσπρους και τους συνοδεύουμε με ένα νόστιμο αυγολέμονο.[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια τέλεια πρόταση για όσους προτιμούν να έχουν ένα εμφανίσιμο και πικάντικο πιάτο με χοιρινό στο Κυριακάτικο ή το γιορτινό τους τραπέζι. Το κρέας είναι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕίναι ένα πρωτότυπο και εύκολο πιλάφι που συνδυάζει τα ζυμαρικά με το ρύζι και τους ξηρούς καρπούς. Πριν χρόνια μου είχε δώσει τη συνταγή η Μαίρη Λ. που είχε[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα πανεύκολο και νοστιμότατο πιάτο, πολύ καλοκαιρινό, με τα αρώματά του, που θα το αγαπήσουν όλοι! Γίνεται όσο θέλουμε πικάντικο και με το αλλαντικό της[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο Sumac, με το υπέροχο πορφυρό του χρώμα, είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, που δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα.[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌλα τα θαλασσινά γίνονται υπέροχα και λαχταριστά μεζεδάκια που συνοδεύουν το ή ούζο ή την παγωμένη μπίρα μας που μας δροσίζουν μετά το μπάνιο είτε[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΓια τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων, των κρεμμυδιών και του σπιτικού τουρσί! Ιδανικά γι΄αυτό το τουρσί είναι τα κόκκινα κρεμμύδια, γιατί είναι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο κρίταμο το πρωτογνώρισα από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Περιέγραφε τη συνήθεια των βοσκών της Σκιάθου να κατεβάζουν τα κοπάδια τους στο γιαλό,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια νοστιμότατη μακαρονάδα, πανεύκολη και πολύ χορταστική. Εάν χρησιμοποιήσουμε spaghetti ολικής αλέσεως, θα είναι μια ιδανική επιλογή και θα δέσουν με την[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα μανιτάρια, οι “αμανίτες”, άγρια ή ήμερα, είναι νοστιμότατα και διατροφικά ωφέλιμα, διότι περιέχουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες τους[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr