Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
Οι μελιτζάνες είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό υλικό της Ελληνικής κουζίνας. Μαγειρεύονται λαδερές, στο φούρνο ή την κατσαρόλα, συνοδεύουν το κόκκινο κρέας ή το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕλάτε μαζί μου να κάνουμε ένα ακόμα ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών. Ζώντας σε χώρες της Ανατολής είχα την τύχη να κάνω πολύ ευχάριστα και ενδιαφέροντα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο Sumac, με το υπέροχο πορφυρό του χρώμα, είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, που δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα.[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ λέξη τουρσί ( torsh =ξινό) είναι Περσικής προελεύσεως και σημαίνει τα διατηρημένα μέσα σε άλμη λαχανικά. Το τουρσί είναι ένα πολύ αγαπημένο ορεκτικό σε όλες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ λέξη τουρσί ( torsh =ξινό) είναι Περσικής προελεύσεως και σημαίνει τα διατηρημένα μέσα σε άλμη λαχανικά. Το τουρσί είναι ένα πολύ αγαπημένο ορεκτικό σε όλες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια γνωστή εταιρεία ζυμαρικών έφτιαξε παραδοσιακά ζυμαρικά με σχήματα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Οι πλεξούδες, εμπνευσμένες από τη Θεσσαλία, είναι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΛατρεύουμε την ινδική κουζίνα. Ετσι λοιπόν πήγαμε στο ινδικό εστιατόριο στη Τζέντα που λέγεται "Taj Mahal" - καμία σχέση με το ομώνυμο γνωστό μνημείο που[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤσικνοπέμπτη σήμερα! Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των τριών εβδομάδων του εορτασμού του Καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕίναι ένα πρωτότυπο και εύκολο πιλάφι που συνδυάζει τα ζυμαρικά με το ρύζι και τους ξηρούς καρπούς. Πριν χρόνια μου είχε δώσει τη συνταγή η Μαίρη Λ. που είχε[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑς κάνουμε πάλι ένα ταξίδι αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων στις μακρινές χώρες της Ασίας, απ' όπoυ μας έρχονται πραγματικοί θησαυροί! Μας προσκαλεί το κάρυ κι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα Σνίτσελ είναι η πιο δημοφιλής σπεσιαλιτέ των Γερμανών. Κατάλληλο κρέας για Σνίτσελ είναι το μοσχαρίσιο, καλά χτυπημένο, ή το στήθος κοτόπουλου ή το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕπειδή υπάρχουν ακόμα σταφύλια, ας φτιάξουμε μια εξωτική σαλάτα με το αγαπημένο υλικό της Ινδικής κουζίνας, το γιαούρτι! Το γιαούρτι στην Ινδία το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠολύ καιρό είχαμε να επισκεφτούμε ένα Μαροκινό εστιατόριο. Η κουζίνα του Μαρόκου είναι από τις καλύτερες του Αραβικού κόσμου, χωρίς καυτερό πιπέρι,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι φίλες Κική από το blog Tante Kiki και η Ελπινίκη από το blog Η Μαγειρική μου με προσκάλεσαν να λάβω μέρος σε ένα νέο παιχνίδι με συγκεκριμένους κανόνες,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα Spring Rolls είναι πολύ δημοφιλή σε όλες τις χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ασίας, όπως την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταιβάν, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠλιγούρι (πουργκούρι ή μπλουγούρι ή χόντρος) ονομάζεται το αλεσμένο σιτάρι. Είναι εξαιρετικό υλικό δημητριακό, διότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΛατρεύουμε την Κινέζικη Κουζίνα, τα αρώματά της, τους ιδιαίτερους συνδυασμούς φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών που χρησιμοποιεί και τις γευστικότατες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ συνταγή αυτή της σάλτσας Barbeque είναι πολύ εύκολη αλλά και πολύ νόστιμη! Δεν περιέχει κάτι ζωικό, οπότε είναι κατάλληλη και για χορτοφάγους. Διατηρείται[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr(Γενικά για το Curry διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες εδώ ). Ο όρος Curry χρησιμοποιείται στην Ευρώπη για να περιγράψει μια ποικιλία φαγητών που μαγειρεύονται[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr