Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 35 συνταγές
Να μια συνταγή, που κάναμε και τελικά αποδείστηκε και χορταστική, αλλά και προτότυπη, αφού την ξεκινήσαμε να συνοδεύσει το κυρίως φαγητό και από μόνη της ήταν[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΌταν πήγα για πρώτη φορά στη Σίφνο, μου είπαν θέλεις να δοκιμάσεις μια συνταγή από κατσίκι ; Γενικά εμένα μου αρέσει το κατσίκι, αλλά είπα Oi κληματόβεργες[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΜια γνήσια παραδοσιακή Μεσσηνιακή συνταγή με κύριο συστατικό το μοσχάρι και "παρτενέρ" την πατάτα μου έδωσε μια κυρία από τη Μεσσηνιακή ύπαιθρο, παρουσιάζουμε[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΤώρα τελευταία δοκιμάζω την Παραδοσιακή Μεσσηνιακή κουζίνα και κάθε φορά που κάνω μια συνταγή, τόσο την εκτιμώ περισσότερο. Πολλοί κάνουν παραπλήσιες συνταγές.[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΤο Πορτοκαλοπίπερο, είναι μια λέξη που κατά τύχη άκουσα πριν 10 ημέρες περίπου. Φρόντισα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό το μπαχαρικό που[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΥΛΙΚΑ : 1 κιλό μοσχάρι, 1 πράσο, 2 κρεμμύδια ξερά, 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο Καλαμάτας, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 1 κιλό πατάτες, αλάτι, πορτοκαλοπίπερο, 2 λεμόνια.[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΤα αυθεντικά Σμυρνέικα σουτζουκάκια δεν έχουν το ψήσιμο στο φούρνο ως τρόπο μαγειρέματος αλλά την κατσαρόλα και παραδοσιακά τον ταβά και έχουν μεγάλη ποσότητα[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΑυτή είναι μια ακόμη Ελληνική Παραδοσιακή Συνταγή η οποία δείχνει ότι η παράδοση στη διατροφή των Ελλήνων, είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Δεν είναι, άλλωστε[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΤο Πάσχα φέτος είχε χρώμα ΣΙΦΝΟΥ. Ανήμερα το Πάσχα είχαμε τη γνωστή συνταγή ΜΑΣΤΕΛΟ και τη Δευτέρα του Πάσχα έκανα μια νέα (για μένα) παραδοσιακή Συνταγή[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΣήμερα θα σας παρουσιάσουμε αυθεντικά ένα γνήσιο παραδοσιακό φαγητό της Μεσσηνίας, έτσι όπως μας το περιέγραψε μια γιαγιά ενός χωριού. Το αποτέλεσμα θα μας[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΣήμερα είπαμε να κάνουμε μια ξεχωριστή συνταγή, ιδιαίτερης και ξεχωριστής νοστιμιάς που σίγουρα τόσο νόστιμο σουβλάκι δεν έχετε φάει ποτέ. Ας δούμε όμως βήμα[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΥΛΙΚΑ : 1 βοδινή ουρά κομμένη σε μερίδες, 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο Καλαμάτας, 2 ντομάτες τριμμένες, ντομάτα ψιλοκομμένη,[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grTA AIPETIKA Εδώ θα διαβάζετε αυτά που λίγοι τολμούν να πουν. Αιρετικές απόψεις σκληρές αλήθειες και αρκετό πολιτικό παρασκήνιο . Στα ΠΟΛΙΤΙΚ Α δρώμενα, στα[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grTA AIPETIKA Το e -Περιοδικό , με τις Αιρετικές απόψεις , τις σκληρές αλήθειες για το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ , τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ, τα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ, την[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΈνα φαγητό που δεν είχα ξαναφάει και το οποίο ήταν τόσο νόστιμο που πραγματικά, ήταν από τα πιο νόστιμα φαγητά. Το εκπληκτικής νοστιμιάς συκώτι με αγκινάρες[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΗ προσπάθειά μας για τη γνωριμία μας με τις Ελληνικές Παραδοσιακές νοστιμιές, συνεχίζεται και σ' αυτή τη δημοσίευσή μας. Αυτή τη φορά η περιοχή είναι[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΌταν πριν από πάρα πολλά χρόνια είχα πάει στην Τσαγκαράδα και στην Πορταριά, στο Πήλιο, αυτό που μου είχαν πει να φάω ήταν στο Σπετζοφάϊ, άγνωστο τότε σε μένα.[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΑπό το Πάσχα περίσσεψε μια μικρή συκωταριά και επειδή η φρέσκια ρίγανη που έχω στο μπαλκόνι μου έχει φουντώσει σκέφθηκα να κάνω μια συνταγή με βάση αυτά τα δύο[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΣήμερα έκανα ένα ακόμα παραδοσιακό φαγητό με βάση το χοιρινό. Το φαγητό αυτό προέρχεται από το Βόλο και φυσικά η νοστιμιά του είναι αφάνταστη. Δεν το προτείνω[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΗ Ελληνική γαστρονομία δεν έχει όρια, δημιούργησε ένα φαγάκι με απίστευτη γεύση που αποτελείται από 3 κρέατα και που η νοστιμιά του, επίσης δεν έχει όρια. Ας[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΑυτό το φαγάκι είναι ένα πολύ αγαπημένο φαγάκι το οποίο εγώ προτιμώ με μακαρόνια, καθ' ότι είμαι μακαρονάς ! Ο τρόπος που γίνεται, δίνει τέτοια νοστημιά που[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΑυτή τη συνταγή μου την έδωσε μια παλιά φίλη και τότε δεν της είχα δώσει και τόση σημασία, κάποια Κυριακή πρωί όμως τη θυμήθηκα και είπα να τη φτιάξω. Όταν[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΑπό το προηγούμενο Σάββατο είχα παραγγείλει στον κρεοπώλη μου να μου φέρει μια ουρά βοδινή. Ετοιμάζουμε πρώτα τα υλικά Ναι, ουρά ! Καλύτερο φαγητό δεν θα έχετε[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grTA AIPETIKA Εδώ θα διαβάζετε αυτά που λίγοι τολμούν να πουν. Αιρετικές απόψεις σκληρές αλήθειες και αρκετό πολιτικό παρασκήνιο . Στα ΠΟΛΙΤΙΚ Α δρώμενα, στα[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΜια Κυκλαδίτικη Συνταγή από τη Σίφνο Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ. Το μαστέλο στη Σίφνο , το έφτιαχναν οι διάσημοι Σιφνιοί κεραμοποιοί, από πολλά χρόνια τώρα. Στο[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.grΤο Σουβλάκι, το καθημερινό σουβλάκι, το καλαμάκι, που κάποτε το αγοράζαμε με 1 €, ενώ σήμερα η τιμή του έχει σχεδίον διπλασιαστεί, είναι μια συνηθισμένη[...]
Πηγή: paradosi-gefseon.blogspot.gr