Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
Υλικά : 5-6 μέτριες πατάτες πλυμμένες 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 1 λουκάνικο χωριάτικο 2 αυγά βρασμένα Μαϊντανός ψιλοκομμένος Για τη σως: 1 κουταλιά[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΓενικά : Φυτρώνει εύκολα παντού. Είναι ένα θαυμάσιο μυρωδικό που δίνει ξεχωριστή γεύση και άρωμα σε φαγητά, γλυκά και ποτά. Φυτρώνει μόνος του σε υγρούς και[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΓενικά : Ο μαϊντανός είναι ένα μυρωδικό ιδιαίτερα δημοφιλές στη μεσογειακή διατροφή λόγω της ευρείας χρήσης του σε σαλάτες αλλά και σε κυρίως πιάτα. Η σύγχρονη[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΓενικά: Η ρίγανη είναι αρωματικό ποώδες, πολυετές, ιθαγενές και θαμνώδες φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Το φυτό έχει ύψος 20-80 εκ., έχει φύλλα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΤο βλήτο ή βλίτο ή βλιταράκι ή γλίντρος - επιστημονικά λέγεται «Amaranthus Viridis» - είναι μια μικρή μονοετής πόα που δεν ξεπερνά σε ύψος τα 80[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΠοτέ δεν βάζουμε το κρέας για ψήσιμο αμέσως αφότου το βγάλουμε από το ψυγείο. Θα ψηθεί υπερβολικά εξωτερικά αλλά από μέσα θα παραμείνει ωμό. Το κρέας πρέπει να[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΖύμη για πεϊνιρλί Υλικά : (Για 8 μεγάλα πεϊνιρλί) 1/2 κιλό αλεύρι 20 γραμμάρια μαγιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 25 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας 1 κουταλάκι[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 120 γραμμάρια αυγά ρέγγας (τα αυγά από μια ρέγγα) ½ μέτριο κρεμμύδι ή 1 μικρό 2 κουταλιές του γλυκού ξίδι από λευκό κρασί 2 – 3 κουταλιές[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 1 ολόκληρη αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά 1 κιλό έντερα 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο 2-3 λεμόνια το Χυμό 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ρίγανη ½[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 600 γραμμάρια πατάτες 200 γραμμάρια λουκάνικα Φρανκφούρτης βραστά κομμένα σε ροδέλες 200 ml γιαούρτι στραγγιστό 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 80[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 1 κιλό κρέας χοιρινό (μπούτι ή σπάλα με το δέρμα ) 1 κιλό σπανάκια 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μάραθο 1 κουταλιά της σούπας φλούδα πορτοκαλιού[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΑντράκλα Η Αντράκλα ή ανδράχλη ή γλυστρίδα , το επιστημονικό της όνομα είναι ανδράχνη η ολησθηρίς και το βοτανολογικό της Portulaca oleracea μεταφραζόμενο στα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 1 κιλό χοιρινό ( σπάλα ή μπούτι ) σε μικρές μερίδες 500 γραμμάρια φασολάκια χάντρες 200 γραμμάρια καρότα (4-5 ) 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 175 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα 50 γραμμάρια αλεύρι από καλαμπόκι 50 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο ) 115 γραμμάρια ζάχαρη 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 1 ολόκληρο Αρνίσιο μπούτι (1, 5 -2 κιλά) 2 σκελίδες Σκόρδο μεγάλες σε φέτες Χυμός από 3 λεμόνια 2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο Αλάτι , Πιπέρι ,[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 1 ½ κιλό χοιρινό κρέας (πλάτη, κομμένο σε μερίδες) 700 γραμμάρια σέλινο 700 γραμμάρια πράσα 3-4 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 2/3 φλιτζανιού του[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 1 κιλό χοιρινή πανσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες 2 κουτιά μπύρες 500 ml 50 ml Ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 4 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα πατάτες[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες 4 κλωνάρια δενδρολίβανο 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο 70 γραμμάρια ελαιόλαδο ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα 4 φύλλα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 1 μέτριο λάχανο 80 γραμμάρια ρύζι γλασέ 80 γραμμάρια τραχανά ξινό 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στη γέμιση 2 μεγάλα κρεμμύδια ροδέλες στη κατσαρόλα 2[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 500 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο 500 γραμμάρια πατάτες 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο 1 κουταλάκι του γλυκού[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 500 γραμμάρια κουνουπίδι 1 κρεμμύδι ξερό 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη 40-50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη 1 ματσάκι κρεμμύδι χλωρό ½ ματσάκι[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΚεφάλι: Έχει μαλακό κρέας, ενώ τρώγονται συνήθως το μυαλό, η γλώσσα και τα μάγουλα. Το φτιάχνουμε βραστό η ψητό. Λαιμός ή Σβέρκος : Μαζί με τα 5 - 6 πρώτα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.gr