Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 17 συνταγές
Γ ιουβαρλάκια : πρόκειτε για μια πολύ ιδιαίτερη ελληνική συνταγή. Είναι συγγενικά με τα κεφτεδάκια αφού περιέχουν κιμά , κρεμμύδια και μυρωδικά. Περιέχουν όμως[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΕννοιολογική προσέγγιση του όρου Η λέξη Νηστεία είναι σύνθετη από το αρνητικό μόριο "νη" και το ρήμα "εσθίω" και σημαίνει την εκούσια ή ακούσια αποχή από[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΤο κιλότο είναι το κομμάτι της λεκάνης του αρνιού, μόσχου ή χοίρου χωρίς οστά. Κατάλληλο για κοκκινιστά ή κατσαρόλας αλλά και ψητά σχάρας. Στην συγκεκριμένη[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΟι γραμμωμένοι σας κοιλιακοί και η επίπεδη κοιλιά αποτελούν μετά την εγκυμοσύνη ένα μακρινό όνειρο. Κι όμως, μπορείτε να τα αποκτήσετε ξανά σε ελάχιστο χρόνο[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΚάθε χρόνο αυτή την εποχή, αρκετοί γονείς και νέοι σπεύδουν στο ιατρείο αναζητώντας την ιατρική ενίσχυση του οργανισμού κατά την διάρκεια των εξετάσεων και της[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΤο ψάρι αλλά και γενικότερα τα θαλασσινά υπήρξαν για τους Έλληνες ένα πολύ σημαντικό στοιχείο διατροφής. Εδώ και αιώνες ανέπτυξαν μια σημαντική κουλτούρα η[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΥλικά 1 1/2 κιλό μοσχαράκι (σε κομματάκια) 1 φλ λευκό ξηρό κρασί 3-4 μέτριες πατάτες 2-3 καρότα μερικά κυβάκια κεφαλογραβιέρα 2 πιπεριές κόκκινες 2 κρεμμύδια[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΠιθανότατα δεν υπάρχει άλλο απλό φαγητό με τόσο λαμπρή ιστορία όσο ο κοινός κεφτές. Η λέξη , από την τουρκική λέξη kofte, που με την σειρά της προέρχετε απο[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΚεμπάπ : Μικρά κομμάτια κρέατος ψημένα στη σχάρα σε σουβλάκι , είτε πικάντικος κιμάς από αρνί , μοσχάρι ή κοτόπουλο πλασμένος σε μακρόστενα κομμάτια.[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΥλικά 1 κιλό γαρίδες 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο 1/2 φλ. ελαιολαδο 2 σκελιδες σκορδο 2 φλ. ντοματες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε καρεδάκι 1 κ.σ.[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΟ όρος Αρτοκλασία σημαίνει ο τεμαχισμός του άρτου και χρησιμοποιείται μόνο στη Λειτουργική . Εσφαλμένα λέγεται και αρτοπλασία.Έτσι στη Λειτουργική αρτοκλασία[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΗ αυθεντική σάλτσα μπολονέζ έχει Ιταλική καταγωγή. Η συνταγή της κατατέθηκε στις 17η Οκτωβρίου 1982 από την αντιπροσωπεία της Ιταλική Ακαδημίας Μαγειρικής[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΥλικά 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας 1 δαφνόφυλλο 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες 2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες 1 ποτηράκι κρασιού[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΥλικά 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο 400γρ κιμά κοτόπουλο 2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο 1 κ.σ ξύδι 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο 2 φ.ψωμί[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΥλικά 1.200 γρ φιλέτο μοσχάρι ( ζητήστε από τον κρεοπώλη να τα ανοίξει κατά μήκος, για γεμιστά ρολά) Υλικά για την γέμιση 4 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό 200 γρ.[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grTo Κότσι είναι κομμάτι του κρέατος (αρνιού, χοιρινού ή μόσχαριού) που βρίσκετε στο γόνατο και κάτω ανάλογα πάντα το ζώο. Είναι κατάλληλο για σιγανό ψήσιμο με[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΣτο παρά πέντε της βράβευσης των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας, παρουσιάζουμε τη λίστα των 130 υποψηφίων για τα αριστεία υψηλής γαστρονομίας και ελληνικής[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.gr