Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 144 συνταγές
Κουνέλι Καταλάνικο με Σοκολάτα Υλικά 1 κουνέλι αλατοπίπερο για Μαρινάδα μισό λίτρο κρασί κόκκινο 1 ποτήρι ξηρό σέρρυ 1 ποτήρι ξύδι 2 κρεμμύδια 1 πράσσο 1[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤα κυδώνια άργησαν να μπουν στην κουζίνα μου, αν και ήταν πάντα από τις αγαπημένες γεύσεις. Χάρη στις πολύτιμες συμβουλές αρκετών φίλων του Hungry ,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤ σ ι κ ν ο π έ μ π τ η αύριο και οι ψησταριές έχουν την τιμητική τους. Δεν χρειάζεται πολυπλοκότητα: Άριστη πρώτη ύλη, σωστά αρτύματα, καλή φωτιά είναι τα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΟ μπαμπάς μου εδώ και πολύ καιρό ζητούσε να φάει αρνί γεμιστό όπως το έτρωγε στο χωριό του.Συνταγή σίγουρη δεν είχα, ανέτρεξα στο internet, αφού διάβασα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grO Mυστικός Δείπνος ενέπνευσε πολλούς ζωγράφους, διάσημους και λιγώτερο γνωστούς. O πίνακας Last supper (1542μ.χ.) , αφορά τον αναγεννησιακό Jacobo Bassano ,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΌπως έγραφα πέρισυ τέτοιο καιρό στο Sobreviviendo 2 : "Άλλη μία απεικόνιση μέρους της ελληνικής πραγματικότητας είναι και τα blogs. Άλλα γλυκά στο χρώμα του[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΚόντρα θα σας πάω εγώ τώρα με τόσα γλυκά που μας δημοσιεύσατε. Να φτιάξουμε και κάτι πιο απλό και λιτό μήπως φάμε και εμείς οι έρμες οι μέλλουσες,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΚαθώς ο καιρός μοιάζει να μας περιπαίζει (αν και φαντάζομαι ότι θα τα πληρώσουμε πολύ ακριβά τούτα τα τερτίπια του τον Μάρτη & τον Απρίλη) είπα να κάνω μια[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΚαλή Χρονιά, με Υγεία, Αγάπη και Ευημερία! Το δικό μας τραπέζι της Παραμονής έγινε σε στενό κύκλο και προσπαθήσαμε να ταιριάξουμε τα παραδοσιακά γούστα των[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΥλικά 4 χοιρινά μπριζολάκια 1 κούπα ζωμό κρέατος ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο 2 κουταλιές μουστάρδα αλάτι, πράσινο και μαύρο πιπέρι[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΟ φίλος μας ο Γιάννης Κ. μας έστειλε mail με τις συνταγές για φοντύ του κ. Χρήστου Ζαχαριάδη, όπως μας είχε τάξει. Συνεχίζουμε περί φοντύ λοιπόν ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤο βασικό χαρακτηριστικό της ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι οι φλογερές "αποχρώσεις" του τσίλι -της καυτερής πιπεριάς-, οι οποίες ωστόσο, μπορούν να παραλλάξουν[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΙούλιος "Λ όγω ζέστης απλοποιούμε τα φαγητά, οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια είναι οι βασιλιάδες της κουζίνας, μαγειρεύονται σε όλες τις μορφές, παπουτσάκια,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤο Μαντί είναι ένα επίσημο φαγητό που το τρώγαμε την Αποκριά. Διαβάζω από δω κι από κει διάφορες συνταγές, με κιμάδες αρνίσιους, με κοκκινιστές σάλτσες και[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΟι παλιές νοικοκυρές που δεν είχαν τις ευκολίες του σήμερα σε εισαγωγές ειδών και ψυγεία, κύτταγαν τι φρούτα και λαχανικά ήταν της εποχής ώστε βάσει αυτών να[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΚαλή χρονιά σε όλους! Η καινούρια χρονιά εγκαινιάστηκε γαστριμαργικώς για πρώτη φορά στη δική ΜΟΥ έδρα, αφού από τότε που καταπιάστηκα με τα μαγειρέματα το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grFONDUE 1 4 αβγά 100 γρ. βούτυρο 250 γρ. τριμμένη γραβιέρα 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί αλάτι πιπέρι Χτυπάω τα αβγά και τα ρίχνω σε κατσαρολάκι. Τα ψήνω σιγά σιγά[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΥλικά: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο Ελαιόλαδο λίγο 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο τριμμένο 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη κανέλα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΣήμερα (ήταν Πρωτοχρονιά όταν το έγραφα) χάζευα όλη μέρα. Βιβλία, παιχνίδια, τηλεφωνήματα για ευχές. Το βράδυ έπρεπε ξαφνικά ν΄αποφασίσω και να εκτελέσω[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΜας πήραν τηλέφωνο οι κολλητοί μας να βρεθούμε το βράδυ να πούμε τα νέα του καλοκαιριού; Να μοιραστούμε τις αναμνήσεις από τις διακοπές, να εκτονώσουμε τη[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΈνα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά του καλοκαιριού είναι το κοκκινιστό με κολοκυθάκια. Το φτιάχνω σπάνια, καθώς ενώ τα κολοκύθια είναι για μένα "μάνα εξ[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΕπειδή πολλά κρεατικά και θερμίδες καταναλώθηκαν κατά την περίοδο των γιορτών θα σας γράψω μια συνταγή απλή και ίσως και λίγάκι διαφορετική, έτσι για να μην[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΥΛΙΚΑ α) ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κονσέρβες ντοματάκια (περίπου 800γρ.) λίγο μαιντανό[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΥλικά 500γρ. κιμά 3 κουταλιές ρύζι 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο 500γρ. ντομάτα στον τρίφτη ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΥλικά: 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή μισό-μισό με χοιρινό) 2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα (στο multi ωραιότατα) 1 πιπεριά ψιλοκομμένη (κέρατο πράσινο,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΚαλά τα γλυκά δεν λέω ειδικά για μένα την γλυκατζού, αλλά είπα να καθήσω να σας γράψω πως φτιάχνουμε εμείς την γέμιση βασικά του κατσικιού και μετέπειτα της[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΥλικά 2 ψαρονέφρια 2 μπανάνες κομμένες στα 3 κατά μήκος 3 κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο χωρίς την φύτρα κρασί λευκό γάλα καρύδας (1 φλυτζάνι τσαγιού) ελαιόλαδο[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΔεν είμαι απολύτως βέβαιη ότι το φαγητό που θα σας περιγράψω λέγεται γκιούλμπασι , είχα πάντα την εντύπωση ότι διάφορα κρεατικά μαγειρεμένα μαζί σε λαδόκολλα ή[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΧ ωρίς λάδι ναι, χωρίς αλάτι όμως; Με το τέλος των Απόκρεω και με την Καθαρά Δευτέρα , ξεκινά η περίοδος νηστείας, για την προετοιμασία, κυρίως εσωτερική, για[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΗ γιαγιά μου η Ρένα ήταν από την Σμύρνη. Στην Αθήνα ήρθε το 1922, με δύο παιδιά και έγκυος, και τον παππού αιχμάλωτο .... Μεγάλωσα ακούγοντας σαν παραμύθι για[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΣτην Ήπειρο απο τις πιο γνωστές πίτες είναι και η κρεατόπιτα. Απο περιοχή σε περιοχή ομως υπάρχουν διαφορές στον τρόπο παρασκευής αλλά όλες έχουν κοινό τον[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr... ή «Αρναβούτ τζιέρ» είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά της φίλης μου της Αθηνάς, που όμως δεν το φτιάχνει, γιατί είναι η μόνη από την οικογένειά[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΠροοίμιο Η πρώτη μου εμπειρία με γίδα βραστή ήταν.... οπτική. Πηγαίναμε με τους γονείς μου στην Τρίπολη, και θυμάμαι μία πινακίδα προς το τέλος του[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grTο γιουβέτσι είναι μια πολύ παραδοσιακή συνταγή πολύ αγαπητή σε όλους νομίζω. Απλώς σας προτείνω να φτιάξετε ένα γιουβέτσι λευκό και όχι με ντομάτα, για μια[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΠολλά χρόνια κάνω τα μακαρόνια με κιμά με διάφορους τρόπους αλλά αυτή η συνταγή έχει ωραία μυρωδιά και μου την ζητάνε πιο συχνά. (φωτό από Internet) Τί θα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΚατ' αρχήν θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους. Όπως ξεκίνησε αυτό το blog με φιλική και καλή διάθεση, έτσι να συνεχίσει! Κάνω εγώ λοιπόν ποδαρικό για το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr