Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
Είναι η εποχή της αγκινάρας, και στο νησί μου τις τιμάμε δεόντως. Δεν υπάρχει τρόπος με τον οποίον να μην τις μαγειρεύουμε, τις τρώμε με τα πάντα, και σκέτες,[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΕ, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς λουκάνικο και απάκι και τσιλαδιά (να μην συνεχίσουμε με άλλα και) πολύ απλά δεν νοείται. Γνήσιο χωριάτικο, καπνιστό,[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΣυνηθίζουμε στην Κρήτη, όταν ξέρουμε τον χασάπη μας καλά και φυσικά τον εμπιστευόμαστε, με το αρνίσιο συκώτι να φτιάχνουμε εκλεκτούς μεζέδες που συνοδεύουν τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΚυπάρισσος, κυπαρίσσι: Ανήκει στην οικογένεια των Κυπαρισσίδων. Είναι αγγειοσυσταλτικό και χρησιμοποιείται για τόνωση των φλεβών, σε κιρσούς, σε κράμπες των[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΥπέροχες πιτούλες που τις έφτιαξα σήμερα, που μου είχε περισσέψει λίγος κιμάς, από τα μακαρόνια με κιμά της προηγούμενης μέρας. Για τον κιμά δεν θα σας πω[...]
Πηγή: koyzinopagida.blogspot.grΧαίρεται και καλώς βρεθήκαμε! Σας γράφω από τα Χανιά της Κρήτης. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που θα μοιράζομαι συνταγές του τόπου μου (και όχι μόνο) μαζί[...]
Πηγή: bostanistas.grΑλλιώς είχα στο νου μου να είναι τούτη η ανάρτηση. Πιο περιγραφική της διαδικασίας και του τρόπου παρασκευής του κορυφαίου τοπικού μας ποτού. Επιφυλάσσομαι ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑυτή η κολοκυθόπιτα με πατάτες και χλωρή μυζήθρα είναι χαρακτηριστικό πιάτο της χανιώτικης κουζίνας, που αγαπά να παρουσιάζει σε πίτες με φύλλο, πάντα με τη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣάββατο πρωί, 8:30 π.μ. Χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας. Σιωπή. Το κουδούνι χτυπά για δεύτερη φορά. Ακούω ένα μουγκρητό να έρχεται από την άλλη πλευρά του[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr- 1 φλυτζάνι μακαρόνια σαλιγαράκια τύπου Mίσκο - 1/3 φλυτζάνι αρακάς κατεψιγμένος - 1 μικρο κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο - ένα μικρό κομμάτι κόκκινη πιπεριά -[...]
Πηγή: cooktherapy.grΤο πετιμέζι, το παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο, το βρίσκουμε σε περιοχές της Ελλάδας που παράγεται κρασί Για την Ιστορία O Αθήναιος[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΠαραδοσιακή Κρητική συνταγή. Μία από τις πιο ωραίες συνταγές της Κρήτης που προσφέρεται ακόμα σε γάμους, βαφτίσεις και όχι μόνο. Η αυθεντική, απαιτεί το κρέας[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΙούλιος "Λ όγω ζέστης απλοποιούμε τα φαγητά, οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια είναι οι βασιλιάδες της κουζίνας, μαγειρεύονται σε όλες τις μορφές, παπουτσάκια,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr1 Χοιρινό μπουτάκι 250 ml ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό 4 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο 1 κουταλιά τη σούπας αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουταλιά τη[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΚάθε χρόνο τέτοια μέρα, ένεκα γενεθλίων, σας κερνάω σπέσιαλ συνταγούλες ψαρεμένες από το internet. Εφέτος λοιπόν που είμαι και σε συνταξιοδοτικό mood, που[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί 1 σφηνοπότηρο (50 ml) τσίπουρο ή τσικουδιά ½ φλιτζ. μαυροδάφνη 1 μεγάλο κρεμμύδι[...]
Πηγή: cooklos.grΤο συγκεκριμένο γεύμα το σχεδίασα για Κυριακάτικο γεύμα με φίλους και το εμπνεύστηκα σαν μια αστική, μετά-μοντέρνα, εκδοχή του παραδοσιακού γιουβετσιού. Αν και[...]
Πηγή: cuisinesperos.blogspot.gr