Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 56 συνταγές
Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 10 λωρίδες παστουρμάς λεπτοκομμένος 3 χοντρές φέτες ψωμί (χωρίς κόρα) 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 1 αβγό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠώς παρασκεύαζαν τον παστουρμά στον Πόντο Στον Πόντο τον παστουρμά τον έφτιαχναν το φθινόπωρο και τον διατηρούσαν ένα χρόνο. Η παρασκευή ήταν για τους Πόντιους[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΥλικά: Για τη ζύμη 3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας ξύδι 1/2 κύβο λαχανικών ή[...]
Πηγή: sintagesmamas.com/Η μελιτζάνα είναι το κύριο λαχανικό της μαγειρικής της Τουρκίας. Από τις μαρμελάδες έως τις σούπες, από το κεμπάπ έως τα μαγειρευτά, χρησιμοποιείται με[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 κιλό μοσχάρι μπούτι αλάτι χοντρό ΤΣΙΜΕΝΙ 50 γραμμάρια τσιμένι ( σε σκόνη) 60 γραμμάρια πάπρικα γλυκιά 2 κουταλιές αλεύρι 1,5 κουταλιές μαύρο πιπέρι 1[...]
Πηγή: cooktherapy.grΛίγα βιβλία... πολυ λίγα βιβλία πήρα μαζι μου τον Μάρτιο που έφυγα απο την Ελλάδα. Μεταξυ άυτών, έφερα το "Ενθύμιον γεύσεων απο την Μικρά Ασία", μια σχολική[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΣτις 29 Αυγούστου θα γίνει στο γραφικό λιμανάκι της Πλάκας η 12η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου. Η γιορτή της τσακώνικης μελιτζάνας έχει γίνει πλέον[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣυνηθίσαμε να βάζουμε ποστάκια για όπου πάμε εντός κι εκτός Ελλάδος. Ξεχνάμε όμως συνήθως ό,τι έχουμε δεδομένο. Σάββατο πρωί κατεβήκαμε, το ζεύγος, στην[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΦτιάξτε τον δικό σας παστουρμά. Θέλει χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Δείτε κάτω τα υλικά που χρειάζονται. Τι χρειαζόμαστε: 1 κομμάτι κρέας[...]
Πηγή: cookpad.com/gr600 γρ. μοσχάρι γάλακτος χτυπημένο για σνίτσελ 150 γρ. παστουρμά μισή ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες 150 γρ. φέτα τριμμένη αλάτι, πιπέρι Για το πανάρισμα:[...]
Πηγή: cooktherapy.grΠως θα χασετε την ησυχια σας απο γνωστους και αγνωστους. Τι χρειαζόμαστε: 3.5-4 κιλα κιλοτο ή μοσχαρισιο μπουτι χωρις νευρα 1 κιλο αλατι (ψιλο) Για την[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠως να παρασκευάσετε τον δικό σας παστουρμά. Προφορική παράδοση από τα Φλαβιανά της Καππαδοκίας. Τι χρειαζόμαστε: κρέας ψαχνό (μπριζόλα, νουα, κιλώτο), οσα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣυνταγή 1η Παστουρμαδόπιτα Καισαρείας (Μιράν) Υλικά 2 μεγάλα φύλλα κουρού, η σφολιάτας, ή ζύμη πίτσας 2 λεπτά φύλλα, η κρούστας τα μισά από κάτω[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο 10 λωρίδες παστουρμά λεπτοκομμένο 3 χοντρές φέτες ψωμιού χωρίς κόρα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, 1 αυγό ½[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: Για τον κιμά 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 αβγό ψίχα ψωμιού υγρή 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1 σκελιδα σκόρδο (προαιρετικά) αλάτι, πιπέρι και[...]
Πηγή: greekcook.grΗ διαδικασία παρασκευής του παστουρμά (σημειώστε την κοινή ρίζα με το παστράμι) ξεκίνησε από τον τρόπο διατήρησης του κρέατος από τους Τούρκους καβαλάρηδες,[...]
Πηγή: greekcook.gr1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά PORKY 100 γρ. Καραμανλίδικο παστουρμά από μπούτι μόσχου SARY 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 2 γρ. πάπρικα καυτερή 50 γρ.[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΑνατολίτικοι κεφτέδες φούρνου Στην υφή και στα αρώματα, αυτοί οι μεγάλοι κεφτέδες θυμίζουν κεμπάπ. Το μίγμα τους πρέπει να είναι σφιχτό, αλλά πολύ αφράτο. Αν η[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΤις τελευταίες μέρες λιώνουμε κυριολεκτικά από τη ζέστη με αποκορύφωμα τη σημερινή μέρα που η θερμοκρασία έφτασε στους 37°C στη Χάγη. Απίστευτο για[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr