Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 67 συνταγές
1 κιλό μοσχαρίσιο νουά, σε ένα ενιαίο, ισόπαχο πλακέ κομμάτι για ρολό 3 - 4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, σε μέτρια κομμάτια (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.gr5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλές φέτες 100 ml ελαιόλαδο (ή μισό-μισό με βούτυρο αγελαδινό για πιο κλασικό... γαλλικό αποτέλεσμα) 150 ml κόκκινο[...]
Πηγή: gastronomos.gr3/4 φλιτζ. τσαγιού νερό 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 1 ζουμερό κόκκινο μήλο (Τριπόλεως ή Ζαγοράς) 1 μικρό ξυλάκι κανέλας 5[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μέτρια μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους, κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια 200 γρ. σκληρή φέτα της αρεσκείας μας, σε κύβους 16 ελιές[...]
Πηγή: gastronomos.gr30 ml ελαιόλαδο 200 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε λεπτά φετάκια 250 γρ. πένες 150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας (από[...]
Πηγή: gastronomos.gr16 μπριζολάκια χοιρινά ενωμένα (2 καρέ χοιρινού, τα παραγγέλνουμε στον χασάπη µας μερικές ημέρες πριν από το κάλεσμα)* 24 ξερά βερίκοκα, χωρίς[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο* κομμένο σε λεπτές λωρίδες πάχους 1/2 εκ. 2 κουτ. σούπας αλεύρι 50 ml ελαιόλαδο 200 ml ζωμός κότας ή λαχανικών 200 γρ. γιαούρτι[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. ζυμαρικά (προτιμότερο μικρόσχημα) 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα ή ελιά) 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια (από κονσέρβα),[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μοσχαρίσιο κότσι, κομμένο στα δύο μπόλικα κόκαλα από (μοσχαρίσιο) μηρό, κομμένα κόκαλα από 2 κοτόπουλα ή 1 κιλό φτερούγες (τις πουλάνε και συσκευασμένες στο[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 ξερό κρεμμύδι 1 πιπεριά Φλωρίνης 1 πιπεριά κέρατο 1 καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε) 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη 1 σκελίδα σκόρδου 200[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό φραγκόσυκα 2 μάνγκο 300 γρ. ζάχαρη 100 ml μέλι 30 γρ. βούτυρο 50 ml ξύδι 1 ξύλο κανέλας 1 αστεροειδής γλυκάνισος 5 γρ. ροζ πιπέρι 2-3 ίνες σαφράν 30 ml[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό πράσινες πιπεριές κέρατα (για να δώσουμε πικάντικη χροιά στο φαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε καυτερές πιπεριές, όσες αντέχουμε) 1 μεγάλη μελιτζάνα[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μοσχαρίσιες μπριζόλες «κόντρα», πάχους 1½ - 2 εκ. 1 πιπεριά Φλωρίνης 2 πιπεριές κέρατο 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 1 μεγάλο καρότο 2 σκελίδες[...]
Πηγή: gastronomos.gr1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (ανάμεικτο από τρανς, κιλότο, στηθοπλευρά) 1 δαφνόφυλλο 1/2 κουτ. γλυκού χοντροκοπανισμένο μαύρο πιπέρι 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά[...]
Πηγή: gastronomos.gr1.200 γρ. χοιρινό από μπούτι, χωρίς κόκαλο, σε κύβους των 3 - 4 εκ. 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο το λευκό μέρος από 1 πράσο, σε[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φιλέτα μοσχαρίσια βάρους περίπου 180 - 200 γρ. το καθένα και πάχους περίπου 4 εκ., αλατοπιπερωμένα 700 γρ. μικροσκοπικές πατάτες, βιολογικές, ακαθάριστες[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μπούτι αρνίσιο γύρω στα 2 κιλά 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας κεδροκούκουτσα (σε μπαχαράδικα αλλά και σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 κομμάτια ψαρονέφρι (300 γρ. περίπου το καθένα), κομμένα στα 4 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί 2 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση από κιλότο) 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό,[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 χοιρινά κότσια*, βάρους περίπου 1.500 γρ. το καθένα, με το κόκαλο και την πέτσα (το κάθε κότσι αρκεί για 2 μερίδες) 1/2 κουτ. σούπας ξερό φασκόμηλο, καλά[...]
Πηγή: gastronomos.gr5 - 6 κιλά αρνί (κατά προτίμηση γάλακτος, από σπάλα και μπούτι), κομμένο σε μερίδες 20 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει και αντέχουμε), καθαρισμένες[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μοσχαρίσια εσκαλόπ (ή λεπτές χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο) 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού ξύσμα από 1 λεμόνι* λίγο[...]
Πηγή: gastronomos.gr1,2 κιλά μοσχάρι από σπάλα (ζητήστε σπαλομίτα ή χτένι από σπάλα, που είναι τρυφερότατο κομμάτι), κομμένο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 100 γρ.) 2 μέτρια ξερά[...]
Πηγή: gastronomos.gr8 φρέσκα, ώριμα αλλά σφιχτά μαύρα σύκα, πλυμένα καλά και κομμένα στη μέση (με τη φλούδα τους) 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 16 φέτες προσούτο Για το λαδολέμονο 4[...]
Πηγή: gastronomos.gr