Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 15 συνταγές
Ζαγόρι χωρίς αλευρόπιτα είναι κακούργημα που επισείει ποινές φυλάκισης σε πέτρινες υγρές αποθήκες με πλήρη στέρηση τσίπουρου και Ηπειρώτικου κλαρίνου. Η[...]
Πηγή: caruso.grΌ μουσακάς στο Cucina Caruso όπως έχετε διαπιστώσει με τις συνταγές μας εδώ και εδώ, αποτελεί αγαπημένο πεδίο δημιουργικής έμπνευσης και εκμοντερνισμού της[...]
Πηγή: caruso.grΜια πίτα με κιμά, που όμως δεν θα μοιάζει με κλασική κιμαδόπιτα, ήταν η ιδέα που γυρόφερνα στο μυαλό μου, τον τελευταίο καιρό. Και καθώς οι μέρες περνούσαν και[...]
Πηγή: caruso.grΟ ξενώνας Ανέμη στα Κάτω Πεδινά στο Ζαγόρι έγινε για πέντε μέρες, στη διάρκεια των εορτών, το σπίτι μας. Και δεν χρησιμοποιώ τη λέξη “σπίτι μας” τυχαία,[...]
Πηγή: caruso.grΗ τυρόπιτα είναι ‘η μητέρα όλων των πιτών’ της ελληνικής κουζίνας και κάθε σπίτι έχει κι’ από μια συνταγή. Η πλέον κλασική βερσιόν είναι βεβαίως με ελληνική[...]
Πηγή: caruso.grΗ ιδέα με τα 7 γκουρμέ σάντουιτς και το ταίριασμα με τις 2 μοναστηριακές μπύρες, προέκυψε ως απάντηση σε ένα ερώτημα-πρόκληση που μου τέθηκε προ καιρού, από[...]
Πηγή: caruso.grΣτο άκουσμα της λέξης κρέπα (crêpe), πέρα απ’ την προσμονή μιας comfort λιχουδιάς, μας έρχεται αυτόματα στο μυαλό η Γαλλία, ως η χώρα προέλευσής τους. Το[...]
Πηγή: caruso.grΓια μας υπάρχει μόνο μια πίτσα στο κόσμο… η ιταλική. Και Ιταλική πίτσα σημαίνει λεπτή τραγανή ζύμη και όχι αυτές με τη σπογγώδη λαδωμένη ψωμούρα των[...]
Πηγή: caruso.grΟι συνταγές για παραδοσιακή παστουρμαδόπιτα ή πίτα Καισαρείας είναι σχεδόν ίδιες: παστουρμάς, ντομάτα, κασέρι, κύμινο και φύλλο κρούστας με μικρές παραλλαγές[...]
Πηγή: caruso.grΗ κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα είναι κατεξοχήν πίτα του βροχερού φθινοπωρινού και χειμωνιάτικου καιρού. Με τη γλυκιά της μεστή γεύση, έρχεται να σε[...]
Πηγή: caruso.grΗ Μακεδονίτικη πρασοκρεατόπιτα της συνταγής μας, είναι μια δημιουργική διασκευή της αυθεντικής, όπου στη θέση των κομματιών αρνίσιου κρέατος της αυθεντικής,[...]
Πηγή: caruso.grΜια τάρτα Γαλλικής μαγειρικής λογικής και αισθητικής, με πράσο και εκλεκτό Ελληνικό προσούτο, γκρατιναρισμένη με Ιταλική παρμεζάνα ήρθε στο τραπέζι μας για να[...]
Πηγή: caruso.grΗ γαλοπούλα των Χριστουγέννων που μας κάθισε ως έθιμο μέσα από τις Χολιγουντιανές παραγωγές, στη πραγματικότητα είναι εντελώς Αμερικανιά. Άλλωστε οι[...]
Πηγή: caruso.grTarte à l’ oignon, ή Ziwelküeche από τον Γρηγόρη Φαρμάκη Γρηγόρης Φαρμάκης Η tarte à l’ oignon (τάρτ α λ’ ονιόν) – ή καλύτερα, Ziwelküeche, στην τοπική[...]
Πηγή: caruso.grΗ πιο γνωστή κις στον κόσμο, είναι η κις Λορέν, που επί της ουσίας είναι μια τάρτα με κλασική γέμιση από αυγά και κρέμα γάλακτος, όπου προστίθεται ως βασικό[...]
Πηγή: caruso.gr