Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 43 συνταγές
Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι 80 ml λιωμένο φυτικό λίπος χυμό λεμονιού ψιλοκομμένο δυόσμο αλάτι Υλικά (για την γέμιση): 260 γραμ. χαλούμι 2[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: ½ κιλό φύλλο κρούστας 1 κουτ. σούπας βούτυρο 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα ½ λίτρο γάλα 3 αβγά 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 5-6 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 κιλό φύλλο 2 τσάσκες γλυκό τραχανά 1 κιλό γάλα 7 αβγά τυρί κατά βούληση Εκτέλεση: Φουσκώνουμε τον τραχανά από το βράδυ στο γάλα. [...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά για τη γέμιση: 3/4 κιλού χανιώτικη μυζήθρα 1/4 κιλού «μαλάκα» (περί τυριού πρόκειται, θα τα πούμε παρακάτω) 1 αυγό 2 κουταλάκια δυόσμο[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Ανοίγουμε με τα χεράκια μας 8-10 φύλλα ή αν δεν τα καταφέρνουμε καταφεύγουμε σε έτοιμα αλλά όσο γίνεται πιό χοντρά. Μία κολοκύθα κίτρινη (μέτρια[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά Για τη ζύμη: αλεύρι (περίπου 700-1000 γραμ.) 1 φλυτζανάκι καφέ λάδι μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι νερό (όσο πάρει) Για τη γέμιση: 1 κιλό[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 νεροπότηρο λάδι 1 νεροπότηρο ζάχαρη 1 κουτ. σούπας κανελογαρίφαλο τριμμένο 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 πακέτο Βιτάμ (250 γραμ.) 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό 1 αλεύρι κόκκινο (500 γραμ.) ¼ τυρί φέτα ¼ κασέρι 2 αβγά αλάτι, πιπέρι 1 κρόκο[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 2 μέτρια μπρόκολα αλάτι έτοιμο φύλλο 250 γρ. τυρί Εκτέλεση: Βράζουμε και αλατίζουμε τα μπρόκολα. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Για τη γέμιση: 2 κιλά άπαχο κρέας (1 κιλό μοσχάρι και 1 κιλό χοιρινό) ½ κιλό ρύζι νυχάκι 2 ντομάτες 2,5 κ.σ. πελτέ 1 αυγό 250 γρ. κεφαλίσιο[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι 4 αυγά 300 γρ. αγελαδινό γιαούρτι 250 γρ. βούτυρο μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση: Βάζετε[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1/2 κιλό φύλλα κρούστας 1/2 κιλό ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια 300 γρ. φέτα τριμμένη 1/2 κιλό gouda τριμμένο ή κασέρι μακεδονικό (γίνεται πιο[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά (για τη βάση): 1 σακουλάκι φαρίνα που φουσκώνει μόνη της 1 γιαούρτι αγελάδας αραβοσιτέλαιο, όσο χωράει το κεσεδάκι από το γιαούρτι (οικονομία στα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 ποτήρι γάλα 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 αβγά 2 κούπες αλεύρι 1/2 κούπα λάδι τυρί ζαμπόν κασέρι (ανάλογα με την προτίμηση σας) Εκτέλεση: Σε[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 κουταλιά μαγιά 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό 1 κουταλιά αλάτι 2 κουταλιές ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 3 ή 3,5 φλιτζάνια κοινό αλεύρι 3 κουταλιές τυρί[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά για το φύλλο: ¾ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) ¾ ποτηριού νερό 1 αβγό 1 κουταλάκι αλάτι 1 φλυτζανάκι λάδι Για τη Γέμιση: ¾ (του κιλού)[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: έτοιμο φύλλο για πίτες 500γρ. ταχίνι σησαμέλαιο ζάχαρη κανέλα Εκτέλεση: Λαδώνουμε ένα ταψί με σησαμέλαιο. Απλώνουμε μία στρώση έτοιμο[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι 5 αβγά 100 γραμ. λάδι 1 κιλό μυζήθρα ξυνή τριμμένη Εκτέλεση: Χτυπάμε[...]
Πηγή: greekcook.gr