Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 42 συνταγές
Υλικά για 1 σάντουιτς 2 φέτες άσπρο ψωμί, χωρίς κόρα ½ σφιχτό αυγό κομμένο σε φετούλες 1 κ.σ. «αυγά» ρέγγας (avruga) 2 φέτες καπνιστή halibut ή καπνιστό χέλι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτογράφος: Martin Brigdale Υλικά (για 20 περίπου πιτάκια) Ζύμη 100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο 3 κ. σ. ζάχαρη 1/4 κιλού αλεύρι Ξύσμα από μισό λεμόνι. Ασπράδια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1/2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο ελάχιστο αλάτι χλιαρό νερό όσο χρειαστεί (περίπου 1 φλ.τσ.) 250 γρ. κεφαλοτύρι ή σκληρή μυζήθρα 250[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά για τις κρέπες: 125 γρ. αλεύρι 250 ml γάλα 30 γρ. βούτυρο λυωμένο 4 αβγά ελάχιστο αλάτι για τη γέμιση: 400 ml γάλα 100 γρ. έμμενταλ και λίγο ακόμα για[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 600 γρ. ξερά κρεμμύδια (κατά προτίμηση κόκκινα) 250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια 250 γρ. φέτα σκληρή 250 γρ. ανθότυρο 5 αβγά 1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟ δυόσμος, το κόλιαντρο και η ψημένη πίτα για σουβλάκι δίνουν στη χωριάτικη αυτή μια πιο οριεντάλ γεύση, την οποία, παραδόξως, επιτείνει και η βινεγκρέτ[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Ελιές Καλαμών Ψιλοκομμένο σκόρδο Δ εντρολίβανο . Φετούλες κρεμμυδιών Μικρά ντοματάκια Παρασκευή Μαρινάρουμε ελιές Καλαμών (έχοντας αφαιρέσει[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 1 καρβέλι) 500 γρ. αλεύρι 10 γρ. νωπή μαγιά 300 ml χλιαρό νερό 8 γρ. αλεύρι Εκτέλεση Ρίχνετε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας που θα το δουλέψετε.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 1 καρβέλι 500 γρ. αλεύρι 10 γρ. νωπή μαγιά 300 ml χλιαρό νερό 8 γρ. αλεύρι Παρασκευή Ρίχνετε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας που θα το δουλέψετε.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Φέτες χωριάτικης μπαγκέτας 1 σκ. σκόρδο (καθαρισμένη και κομμένη στη μέση) Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 πολύ ώριμη ντομάτα (κομμένη στη μέση) Χοντρό αλάτι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά Χρόνος προετοιμασίας :20 λεπτά . Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά Βαθμός δυσκολίας : μέτριος Μερίδες :6-8 2 φύλλα σφολιάτας . 6-8 αβγά βραστά και[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 4 κομμάτια πίτα από φακές 1 καρότο 50 γρ. λάχανο Κουρκουμά Αλάτι κατά βούληση Πιπέρι Παρασκευή Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα, ψήνουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Βαγγέλης Πατεράκης «Εύκολο» συνοδευτικό φαγητό, που σερβίρεται με ρύζι ή με το «κυρίως» της επιλογής σας. Οι Ινδοί πολύ συχνά προτιμούν αυτό το πιάτο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 8-10 άτομα 500 γρ. φύλλο κρούστας ½ φλιτζ. ελαιόλαδο για τα φύλλα και το ταψί Για τη γέμιση 3 κιλά κολοκυθάκια (κυρίως το εξωτερικό πράσινο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 8-10 άτομα 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 ½ κιλό κολοκύθα κίτρινη 4 κουτ. σούπας βούτυρο 4 κουτ. σούπας σιμιγδάλι 1 φλιτζ. ζάχαρη 200 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 400 γρ. βρασμένη κολοκύθα 1 ξερό κρεμμύδι λιωμένο στη μουλινέτα 1/2 φλ. ελαιόλαδο 300 γρ. φέτα 2 κ.σ. ξερός δυόσμος ή 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος Αλάτι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Για τη ζύμη 4 φλ.τσ. αλεύρι (φαρίνα) 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 3/4 φλ.τσ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 1/2 κ.γλ. αλάτι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 λαγάνες) 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 50 γρ. νωπή 450 ml νερό (σε θερμοκρασία 40ο ?) 1, 5 κ. κ. αλάτι 1,5 κ. κ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 800 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη* 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 λίτρο γάλα πλήρες 4 μεγάλα αβγά βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά για τη ζύμη: 200 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. αλάτι νερό, όσο χρειαστεί για τη γέμιση: 500 γρ. φρέσκο, τρυφερό,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami