λικερ ροδι με βοτκα γρηγορο | ελιοψωμο αφρατο | λαχανοντολμάδες με κιμά αργυρω | γαριδες κατεψυγμενες στο τηγανι | σοκολατακια χριστουγεννων συνταγες | τρουφακια νηστισημα | σουπα ρυζι λεμονι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πιτες, φυλλα, ζυμες χωρις κεφαλοτυρι

Βρέθηκαν 90 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Κουλουράκια και παξιμαδάκια με χαρουπάλευρο

Υγιεινά και νόστιμα βουτήματα με ένα ξεχασμένο υλικό! Τα κουλουράκια και τα παξιμαδάκια της κατοχής. Πού τα ξαναθυμήθηκα θα μου πείτε. Στο ντουλάπι μου[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αυγά τυλιγμένα με κιμά (Μικρά ατομικά ρολά με[...]

Ένα πολύχρωμο, νόστιμο και οικονομικό πιάτο! Πολλές φορές με τα αυγά που περίσσευαν το Πάσχα, φτιάχναμε στο σπίτι μας "αυγά τυλιγμένα με κιμά". Στην ουσία[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αλμυρά παξιμαδάκια ελαιολάδου χωρίς κόπο

Νόστιμα και τραγανά παξιμαδάκια για όλες τις ώρες! Τα παξιμαδάκια της προηγούμενης ανάρτησης είναι τα πιο εύκολα αλμυρά παξιμαδάκια με μαγιά που μπορούμε να[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Χορτοπιτάκια (ή χορτόπιτα) του καλοκαιριού

Χορτοκαλίτσουνα με βλίτα και ξινομυζήθρα , στο φούρνο ή στο τηγάνι! Μετά το φεστιβάλ των λιπαρών και των θερμίδων από τα σκωτσέζικα shortbread της[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Τάρτα ξινομυζήθρας με ντομάτα (φρέσκια ή[...]

Και ζύμη ελαιολάδου βέβαια! Τι κάνουμε αν τα υλικά μας είναι λιγότερα από τα απαιτούμενα για κλασικές μυζηθρόπιτες, αν βαριόμαστε να ανοίξουμε φυλλαράκια, αν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Εύκολες , νόστιμες , αφράτες τυρόπιτες[...]

Μια άλλη εκδοχή για τις αγνιόπιτες Οι αγνιόπιτες είναι παραδοσιακές μυζηθρόπιτες κυρίως της ανατολικής Κρήτης. Γίνονται σχεδόν πάντα με ξινή μυζήθρα και έχουν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κρητικές λιχουδιές για το γιορτινό τραπέζι

Οι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Χριστόψωμο

Είναι εύκολο! Προλαβαίνουμε... Και φέτος θα σας ευχηθώ «Καλά Χριστούγεννα» με ένα χριστόψωμο. Διαφορετικό από εκείνο της πρώτης συνταγής , αφού[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Γλυκιά κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα, μέλι[...]

Οκτώβρης από σήμερα! Πλούσιος σε υλικά μήνας. Ακόμη κυκλοφορούν αρκετά καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά και παράλληλα εμφανίζονται τα πρώτα φθινοπωρινά. Από[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μαραθόπιτες Κρήτης

Με το πιο αγαπημένο αρωματικό χορταράκι της εποχής! Παρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρείται ότι είναι κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη.[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ελιόψωμα χωρίς ζύμωμα

Νηστίσιμα αφράτα ψωμάκια με ελάχιστο κόπο! Τα ελιόψωμα, οι ελιόπιτες και όλα τα συναφή είναι πολύ συνηθισμένα σε εποχές νηστείας . Αγαπημένες γεύσεις αν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Το πιο νόστιμο φύλλο για τυροπιτάκια ή[...]

Μια πρωτότυπη τεχνική με θαυμάσια αποτελέσματα! Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια στο γραφείο μας κατά γενική ομολογία είναι εκείνα της Μ. Όσες φορές μας τα έχει[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Λαγάνα : το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Παραδοσιακή και απαραίτητη στο νηστίσιμο τραπέζι ! Μπορείτε να θυμηθείτε κάποια Καθαρά Δευτέρα που έλειπε από το τραπέζι σας η λαγάνα (εννοώ βέβαια όσους ζούνε[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Σιροπιαστή γιαουρτόπιτα

Οι γιαουρτόπιτες είναι αγαπημένο ελληνικό γλυκό. Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, σκέτες ή σιροπιαστές, πολλές φορές αποτελούσαν το γλυκό της Κυριακής ή[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Πορτοκαλόπιτα με ελαιόλαδο

H δική μου εκδοχή για ένα αγαπημένο γλυκό... Γιορτή σήμερα, γιορτή και αύριο! Της Αγίας Φωτεινής, της Σαμαρείτιδος. Το εκκλησάκι της στην περιοχή μας, από τα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Το τυρόψωμο του καλοφαγά…

…σε κρητική έκδοση! Επειδή εκτός από τα γλυκά τυροπιτάκια πολύ μας αρέσουν και τα αλμυρά, επειδή μια από τις πρόσφατες συνταγές με τυρί που εμφανίστηκαν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ψωμί, λάδι , αλάτι και μυρωδικά …

Τόσο λίγα, τόσο πολλά! Έχετε δοκιμάσει φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι με καλό ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγγουρόλαδο ή αγουρέλαιο όπως το λένε πιο επίσημα) , χοντρό[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Προζύμι (παρασκευή, διατήρηση,[...]

Είπα σήμερα να ανοίξω το κεφάλαιο «προζύμι». Μεγάλο κεφάλαιο και μπορεί να βαρεθείτε όσο το διαβάζετε … Αφορμή είναι το ανάπιασμα (ανέπιασμα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy