Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 37 συνταγές
Mερίδες: 5 Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά Υλικά 1 μπαγιάτικο καρβελάκι σταρένιο ή πολύσπορο ψωμί (350 γραμμ.) 5 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες 1 πράσινη[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΣυστατικά: 1 κιλό πατάτες με κόκκινη φλούδα ή κανονικές 100 γρ. κιμά σόγιας 1 κιλό μικρά λευκά μανιτάρια αγάρικα 1 καρότο 1 κόκκινη πιπεριά 2 κρεμμύδια,[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά 30 γρ, 1/3 φλιτζ. τσαγιού Κιμάς Σόγιας Fytro 200 γρ, 2 μεσαία Κρεμμύδια 100 γρ, ½ φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο 3 σκελίδες Σκόρδο 3 κ.σ. πελτέ τομάτας[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά Για 4-6 άτομα 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου 500 γραμμαρίων 1 συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 700 γραμμάρια 1 ματσάκι κρεμμυδάκι[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΣιγουρέψου ότι έχεις: 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο 1 πράσο λεπτοκομμένο 2 κιλά βρασμένες και τριμμένες πατάτες ½ φλ. αλεύρι 200 γρ. φυτική μαργαρίνη μαλακιά[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΣυστατικά Τσουκνίδα (περίπου 1/2 - 1 κιλό) Αλεύρι Πολέντα Διάφορα χόρτα, περίπου 300 γρ. (Σέσκουλα, Ραδίκια ή ζωχούς, φύλλα απο ραπανάκι, βρούβες κ.α.) Πράσινα[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά : 1/2 κιλό σπανάκι 1/2 ματσάκι άνηθο 1/2 ματσάκι μυρώνια 1/2 ματσάκι παπαρούνα 2 κορυφές από λάπαθα 1 μεγάλο κρεμμύδι αλάτι πιπέρι 1/2 κιλό αλεύρι 4[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΣυστατικά: • 2 ½ κούπες λάχανο, ψιλοκομμένο • 2 πατάτες, κομμένες και μαγειρεμένες εκ των προτέρων • 1 κ.γ. φυτικό λάδι • ½[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά : 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ 2 κ.γ. αλάτι 2 κ.γ. ολόκληρους σπόρους γλυκανίσου 2 κ.γ. τριμμένους σπόρους κορίανδρου 1[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για τη γέμιση: 500 γρ. μοσχοκολοκύθα ή άλλη κολοκύθα τριμμένη 150 γρ. ή 1 1/2 κούπα καρύδια 100 ml ταχίνι (ανακατέψτε το πριν το χρησιμοποιήσετε) 110 γρ.[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για 2 ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. το ένα: Υλικά για το προζύμι: 2 φακελάκια ξερή μαγιά (συνολικά περίπου 18 γρ.) 1 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλεύρι ¼ κούπας[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά : 100 γρ. ξερό κιμά σόγιας 1 κονσέρβα ή περίπου 250 γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια 1 μικρή κονσέρβα αραβόσιτο (καθαρό βάρος: 250 γρ. καλαμπόκι) 1 μεγάλη[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά: Υλικά για την γέμιση: 500 γρ. φύλλα σπανακιού (προτιμήστε τρυφερό, "baby spinach") 250 γρ. φύλλα και τρυφερές κορυφές -μη ανθισμένης- τσουκνίδας 100 -[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά για ένα μεγάλο ταψί φούρνου: Υλικά για την σφολιάτα 2 κούπες κρύο νερό 1/2 κούπα λάδι ή λιωμένη φυτική μαργαρίνη 4 κ.σ. ξύδι 2 κ.γ. ορυκτό άλας Σκληρό[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΞηρά υλικά: 1 ½ κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. κανέλα 1 πρέζα αλάτι ¾ κούπας λευκή ή καφέ ζάχαρη[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥΛΙΚΑ (για 10 κοµµάτια) ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 3 κ.σ. ρακή χυµός από ½ λεµόνι 1 πρέζα αλάτι 1 ποτήρι[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΓλυκιά Πίτα με Κολοκύθα ( Λωλή Σίφνου ) ΥΛΙΚΑ: 500 gr. ψίχα πορτοκαλής κολοκύθας 270 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 ml. χυμό πορτοκαλιού 120 ml. ελαιόλαδο[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΗ μουσούντα είναι χορτόπιτα χωρίς φύλλο απο τα μεσόγεια και όλες τις περιοχές με αρβανιτοχώρια, με καταγωγή την Ήπειρο. Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 35[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά : 1/2 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά Λίγο λάδι Λίγο χλιαρό νερό Αμυγδαλοτύρι Λάδι για τηγάνισμα Παρασκευή : Ζυμώνουμε τη ζύμη,[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι ΚΙΤΡΙΝΟ αλεύρι απο σκληρό σιτάρι "ΜΑΝΝΑ" 1/2 λίτρο νερό 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9γρ.) (Βάλτε 2 εαν το θέλετε πιο[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 690 ml νερό (απο τη βρύση) 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι 1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο Εκτέλεση Ρίχνω τη[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr