Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 27 συνταγές
1½-2 μερίδες φάβα βρασμένη (πηχτή) 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 100 γρ. κατίκι ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 έτοιμη ζύμη για πίτσα της αρεσκείας μας, ή 2 αραβικές πίτες 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 200 γρ. ανάμεικτα[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 αυγά 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 200 γρ. σπανάκι -τα φύλλα- (έτοιμο, καθαρισμένο σε σακούλες στα ψυγεία μαναβικής των σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 φακελάκι μαγιά 2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο ή ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό 150 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 έτοιμη λεπτή ζύμη για πίτσα 300 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα 150 γρ. καρυδόψιχα, χοντροτριμμένη φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια ταψάκι Νο 30 Για τη ζύμη 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι της αρεσκείας μας 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού μπέικιν[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό 1/2 κιλό ψωμί 2 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερο, αν μας αρέσει) 2-3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι[...]
Πηγή: gastronomos.grσφολιάτα (όση θέλουμε ή όση μας έχει περισσέψει) ζάχαρη λίγο νερό ή 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο, για άλειμμα Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 αυγά 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκάλευρο 1 κιλό κολοκύθα, τριμμένη στο λεπτό μέρος του τρίφτη 2 φλιτζ. τσαγιού ξινό τραχανά 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr250 γρ. ζύμη κανταΐφι (μισό πακέτο - διατηρούμε το υπόλοιπο στην κατάψυξη, καλά σκεπασμένο) 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο+1 κουτ. σούπας για το άλειμμα του ταψιού[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλη αραβική πίτα 50 γρ. σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη (για να γλιτώσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο μπορούμε να πάρουμε «σταγόνες» σοκολάτας που[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 400 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο 4 αυγά 4 κουτ. σούπας νερό 1 κουτ. γλυκού αλάτι Για τη γέμιση 250 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο 50 γρ. μπέικον,[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 ml νερό 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας ξίδι 1 κουτ. γλυκού αλάτι Για το λάδωμα τον φύλλων 100 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 φακελάκι μαγιά 2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο ή ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό 150 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή λάδι ή μισό - μισό), λιωμένο 500 ml χλιαρό γάλα (ή 250 ml γάλα και 250 ml νερό) 450 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr750 γρ. γάλα 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού - στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ) 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια ταψί Νο 30 Για το φύλλo* 4½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη (ή 1 έτοιμο φύλλο κουρού) 400 γρ. αλεύρι λευκό 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο, σε μικρούς κύβους 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι 30 ml νερό, παγωμένο[...]
Πηγή: gastronomos.gr1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά 800 γρ. ψίχα κολοκύθας, τριμμένη στον τρίφτη 3 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ 1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα 1 φλιτζ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο φύλλο κρούστας 40 ml ελαιόλαδο (για το άλειµµα) 1 κουτ. σούπας µαυροκούκι (σε µπαχαράδικα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή απλό[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι 100 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 200 - 250 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό Για τη[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 1000 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουτ. γλυκού αλάτι 40 γρ. ζάχαρη 500 γρ. μαργαρίνη 130 γρ. γιαούρτι 150-200 γρ. νερό ζεστό 1 κουτ. γλυκού[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το σιρόπι 450 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα χυμός από 1/2 λεμόνι 1 ξυλαράκι κανέλα Για την πίτα 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το φύλλο 400 γρ. αλεύρι 100 ml ελαιόλαδο 120 γρ. γιαούρτι πρόβειο 1 αυγό 4 γρ. μαγιά σκόνη αλάτι περίπου 120 γρ. νερό, ή όσο χρειαστεί Για τη γέμιση 400[...]
Πηγή: gastronomos.grΔιαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Αναποδογυρίζουμε το ταψί[...]
Πηγή: gastronomos.gr