Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 137 συνταγές
Όσο και να προσπαθήσω δεν μπορώ να φαντασθώ δυο ομοτράπεζους να φλερτάρουν πάνω από ένα πιάτο με μακαρόνια με κιμά – με την μοναδική εξαίρεση του να[...]
Πηγή: bostanistas.grΝα αντέξεις κι αυτή τη μέρα, να αντέξεις ως το βράδυ που θα γυρίσεις σπίτι σου. Να μαζέψεις τα κουράγιο σου, να καθαρίσεις για λίγο το μυαλό σου, να[...]
Πηγή: bostanistas.grΠροφανώς σ’ εμένα αναφέρομαι ως αργοπορημένη: εκπνέει το καλοκαίρι, τόσες και τόσες μακαρονάδες φάγαμε αλλά τρεις μήνες δεν αξιώθηκα να φτιάξω μία με[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι εμπνευσμένοι! Ξέρουν να μεταμορφώνουν ακόμη και τα πιο πεζά. Διηγούνται και αφηγούνται συναρπαστικά. Ανιχνεύουν το καλό και το άξιο. Κατανικούν τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο στους πάγκους της λαϊκής μου βρίσκω ντοματάκια με μυρωδιά αληθινή, η καλοκαιρία επιμένει. Εσχάτως δε, βρίσκω διαφόρων ειδών - μια συμπαθέστατη παραγωγός[...]
Πηγή: bostanistas.grΝαι, το ξέρω ότι εξελίσσεται σε φετίχ αυτό το παιχνίδι με τις μακαρονάδες της Πέμπτης κι όλο λέω να το σταματήσω και να σοβαρευτώ κι όλο αναβάλλω το τέλος[...]
Πηγή: bostanistas.grΝα που η ανάγκη τα 'φερε να εκτιμήσουμε την "κουζίνα πόβερα", όχι σαν τουρίστες στη χώρα της «εξωτικής φτώχειας» αλλά από τα μέσα.[...]
Πηγή: bostanistas.grΘα προτιμούσα να επιστρέψω στο πάπλωμά μου, να κλείσω το φως, τα μάτια και να μη βγω στους δρόμους, να μην αντιμετωπίσω τίποτα. Να ακούω τη βροχή μέσα από το[...]
Πηγή: bostanistas.grΈκανε αυτό που πολλοί ονειρευόμαστε. Τα βρόντηξε όλα κι έφυγε. Έκλεισε την πόρτα στο ωραίο αθηναϊκό του διαμέρισμα, που πολλοί ζήλευαν, σε λίγο το ξενοίκιασε[...]
Πηγή: bostanistas.grΠροσφάτως μόλις έμαθα την καίρια φράση του Φεντερίκο Φελλίνι: "Ζωή είναι ο συνδυασμός μαγείας και ζυμαρικών". Με βλέπω να την κεντάω για τον τοίχο[...]
Πηγή: bostanistas.grΖουμερά, νόστιμα, θερμαντικά – τα καλά λουκάνικα, χειροποίητα, καθαρά, φροντισμένα μπορούν να μεταμορφωθούν από μεζεδάκι σε φαγητό αξιώσεων. Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΕπιστροφή στην καλή συνήθεια της Πέμπτης, πιάνω την λαχταριστή άκρη του μακαρονιού από εκεί που την άφησα την περασμένη χρονιά. Η σημερινή μακαρονάδα μοιάζει[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαι μετά; και μετά; Έτσι μου λεγε ένα κοριτσάκι πριν από χρόνια όταν του 'λεγα το παραμύθι της καληνύχτας. Κι ύστερα, "πάλι! πάλι!". Δεν ήθελε[...]
Πηγή: bostanistas.grΞεκίνησα να ετοιμάσω μια αραμπιάτα, τη θυμωμένη μακαρονάδα μπας και εκτονωθεί η ένταση που σφυροκοπούσε τα μηνίγγια μου. Άλλαξα γνώμη, φάνηκε πολύ εύκολη[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είναι τυχαίο, τελικά, που τα καλύτερα συμβαίνουν όταν λειτουργούμε με λίγο περισσότερο αυθορμητισμό και, φυσικά, καλή διάθεση. Κυριακάτικο μπανάκι με τους[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Ο executive chef Ευστράτιος Καλαθάκης μάς φτιάχνει μια μακαρονάδα που αναδεικνύει απόλυτα την πρώτη ύλη, καθώς η γεύση της[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Μαρίνα Μαυρομάτη Μακαρόνια φούρνου αλά ναπολετάνα, ένα μαμαδίστικο φαγάκι για το κυριακάτικο τραπέζι. Θα μου πείτε ότι και στην Ελλάδα φτιάχνουμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΑκούγεται φαγητό απλό αλλά να ξέρετε πως είναι η πιο παρεξηγημένη μακαρονάδα. Το μυστικό της βρίσκεται όλο στον κιμά, που δεν πρέπει να έχει ίχνος λίπους.[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: flickr | @Chris Thai Για τους εργένηδες όλου του κόσμου! Υπάρχουν 4 κατηγορίες εργένηδων όσον αφορά στην μαγειρική. Ο εργένης του delivery, ο εργένης[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν πρόκειται να μιλήσω για αυθεντικότητα, τρέμει το φυλλοκάρδι μου. Όλοι όσοι ξύνουν τα νύχια τους για καβγά, παίρνουν θέσεις μάχης. Δεν θα μπω όμως σε ξένα[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ ασυνήθιστος δωδεκανησιακός συνδυασμός από καρυκεύματα δίνει μια υπέροχα αρωματική σάλτσα σε τούτα τα μακαρόνια, που παραδοσιακά είναι σπιτικά, ανοίγουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτό δεν είναι συνταγή. Είναι περισσότερο μια ιδέα για το σημερινό τραπέζι, που δεν έχεις καμιά όρεξη για μαγείρεμα, τα παιδιά, όμως θα γυρίσουν από το μπάνιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτις διακοπές μου, μού αρέσει να γυρνάω σε μέρη γνώριμα θεωρώντας τα άγνωστα. Ξαναήρθα στη Μάνη. Πάντα με τραβάει λόγω καταγωγής. Πολυπρόσωπη, λιτή, γευστική,[...]
Πηγή: bostanistas.grΑρχίζω να πλήττω από την πολλή ντομάτα. Κάπως αφ’ υψηλού βέβαια το λέω, αφού το πλάνο του σαββατοκύριακου είναι να ετοιμάσω για τον χειμώνα τα αποθέματα[...]
Πηγή: bostanistas.gr