Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 16 συνταγές
Από την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου ο χαλβάς αυτός είναι γνωστός και ως "σαπουνέ" ΥΛΙΚΑ 8 ποτήρια νερό 4 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια κόρν[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΤώρα την Τυρινή οι ΓΕΥΣΕΙΣ δημοσιεύουν συνταγές από γάλα από την κ. Πίτσα Χωριανοπούλου (Pitsa Xoriatiki) - Οξύλιθος Κύμης Για την κρέμα γάλα 1500 γρ σιμιγδάλι[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Αριστέα Τόλια - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου " Οι κουραμπιέδες της γιαγιάς μου της Αριστέας" Υλικά 1.200 γραμμάρια Αλεύρι 650 γραμμάρια[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΤη συνταγή μας έφερε η κ. Σοφία Εφη Λούκα Συνταγή από το βιβλίο "Οι συνταγές της καρδιάς μας" της Ομάδας Αλληλεγγύης Αλιβερίου Γράφει η κ. Αννα Γλάρου "Όσοι[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό τη κ. Φιλιώ Γιαννακάρη Αυτή τη συνταγή την έχω από τη μητέρα μου ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μέλι 1 κιλό σουσάμι 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 ποτήρι νερού αμύγδαλο[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Τσιμπίδη. Η κ. Τσιμπίδη η οποία κατάγεται από το Αλιβέρι και ζει στη Σκάλα Λακωνίας μας έδωσε αυτή την υπέροχη συνταγή για παραδοσιακές δίπλες[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων ΥΛΙΚΑ: Για τη μαγιά: 60γρ. μαγιά νωπή 2 κουτ. σούπας ζάχαρη Νερό χλιαρό Για τη ζύμη: 8 κούπες τσαγιού αλεύρι για[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΜε μανταρίνια περιβολίσια από τα Μεσοχώρια με άρωμα και γεύση ολόφρεσκου φρούτου ! από την κ. Σοφία Μούτσου - τ. Δήμαρχο Στυρέων Εύβοιας Η μαρμελάδα της[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Ειρήνη Αθανασιάδου Η πρόταση της κ.Αθανασιάδου να χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί σαν ποτό βάσης δίνει στο παραδοσιακό αυτό λικέρ μια άλλη γεύση.[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων Είναι μία παραλλαγή από τις τηγανίτες,μόνο που δεν τηγανίζονται αλλά ψήνονται πάνω σε πέτρα.Τα παλιά τα χρόνια στα[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι ΥΛΙΚΑ 1 κούπα ρύζι γλασέ 2,5 κούπες νερό 1 φακελάκι μαγιά ξερή λίγο ζάχαρη, λίγο αλάτι αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρουν[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. Δήμαρχο Στυρέων Εύβοιας Σουτζούκι (από μουσταλευριά παραδοσιακή και καρύδια) Εσπαγαν τα καρύδια που τα έλεγαν κοκόσες με προσοχή[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Ταβέρνα "Η ΦΛΟΓΑ" - Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου Η τούρτα αυτή επικαλύπτεται με γκανάς Υλικά Για το παντεσπάνι 4 αυγά 8 κουταλιές[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Φιλιώ Γιαννακάρη ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια 3 κοφτές κουταλιές της σούπας μαγιά στεγνή 80 γραμμάρια μαγιά νωπή 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό 1 1/2[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr