Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 55 συνταγές
Κάποτε το βρίσκαμε στα πιο πολλά σπίτια, στις περισσότερες περιοχές της πατρίδας μας, να σερβίρεται στους μουσαφιραίους, μετά το γλυκό σταφύλι . Ένα δροσερό[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο λικέρ αμαρέττο, μας έχει έρθει από τη γειτονική Ιταλία και το όνομα του, σημαίνει πικρούτσικο. Φτιάχνεται με πικραμύγδαλα ή αμύγδαλα κουκουτσιών από[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜία από τις πιο αγαπημένες μαρμελάδες που έφτιαχνε η γιαγιά μου, με πολύ γλυκά μανταρίνια, που μ' έβαζε να μαζεύω από την ίδια πάντα μανταρινιά, που ήταν στην[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑυτό το γλυκό, το έφτιαχνε η γιαγιά μου, όταν ήμουν πολύ μικρή και κάθε φορά μου έλεγε, ότι ήταν συνταγή που την είχε φέρει από την Πόλη, η μαμά της. Συνήθιζε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ μαρμελάδα σταφύλι με μπανάνα, είναι μια πιο μοντέρνα εκδοχή της κλασική συνταγής, που αρέσει πολύ σε όλα τα παιδιά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο φρούτων, έχει[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα δαμάσκηνα είναι ένα από τα φρούτα, που θεωρούνται υπερτροφή. Έπειδή όμως δεν αρέσουνε σε όλους και ειδικά στα παιδιά, μια καλή λύση είναι να τα κάνουμε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ αρμπαρόριζα ή αλλιώς πελαργόνι, είναι ένα φυτό με πολύ αρωματικά φύλλα, που το χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική, ή για να φτιάξουμε πολύ ιδιαίτερα και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι φράουλες, έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν την αχώριστη παρέα των παγωτών, φρέσκιες ή γλυκό του κουταλιού , αλλά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα πάρα πολύ παλιό, νηστίσιμο γλυκό με σταφίδες, από εκείνα που φτιάχνανε οι γιαγιάδες μας για τις νηστείες , και ειδικά για των Χριστουγέννων και του Πάσχα.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάθε καλοκαίρι, όταν αρχίζαμε να τρώμε καρπούζια, ξεκίναγε το «μαρτύριο» της γιαγιάς μου. Επειδή αυτό το γλυκό, ήταν απ᾿ τα πιο αγαπημένα μου,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πετιμέζι, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά παρασκευάσματα, που επινόησαν οι άνθρωποι, εδώ και αιώνες. Με το πετιμέζι, μπορούμε να φτιάξουμε από[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πολύ νόστιμη, νηστίσιμη και γλυκιά πίτα, που είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη. Μπορούμε να τη φτιάξουμε με δική μας σφολιάτα , ή να αγοράσουμε του[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ροδάκινο, είναι η πιο αγαπημένη μαρμελάδα που υπάρχει, μετά ίσως από τη μαρμελάδα φράουλα . Όπως όλα τα σπιτικά γλυκά, είναι μακράν καλύτερα από του[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάθε χρονιά, κοντά στο τέλος του χειμώνα, η γιαγιά μου μάζευε από το περιβόλι διάφορα φρούτα όπως: πορτοκάλια, λεμόνια, κιτρολέμονα, νεράτζια, περγαμόντα, κι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ ψύχα του πορτοκαλιού, σε συνδυασμό με μήλα και αχλάδι, μας δίνει μια πολύ θρεπτική, αρωματική και νόστιμη μαρμελάδα, που αρέσει πολύ στα παιδιά. Εύκολη και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ συνταγή αυτή, είναι της πολύ καλής μου φίλης Πηνελόπης , όπως επίσης και οι φωτογραφίες. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την φτιάχνω κι εγώ, μόνο που βάζω πάντα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ γιαγιά μου έφτιαχνε τη μουσταλευριά με «κομμένο» μούστο , ελαφρά συμπυκνωμένο, για να είναι πιο γλυκιά. Βρείτε μούστο, κι αφού τον καθαρίσετε ,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ μαρμελάδα κεράσι, είναι η πιο αγαπημένη των παιδιών, μετά τη φράουλα . Και όχι άδικα, γιατί αν βρούμε ωραία, μαύρα κεράσια, που να είναι ώριμα, το αποτέλεσμα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ κομπόστα είναι ένα ωραιότατο γλύκισμα, φτιαγμένο από φρούτα εποχής, βρασμένα σε αραιό διάλυμα νερού και ζάχαρης, προκειμένου να τα συντηρήσουμε περισσότερο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΊσως το πιο παλιό, σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό, που τα παλιότερα χρόνια ήταν ιδιαίτερα αγαπητό, την περίοδο της νηστείας. Η συνταγή που είχε φέρει η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πολύ νόστιμη, νηστίσιμη και γλυκιά πίτα, που είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη. Μπορούμε να τη φτιάξουμε με δική μας σφολιάτα , ή να αγοράσουμε του[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr