Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 16 συνταγές
Tα μικρά μάφιν με πορτσίνι δεν τα πιάνει το μάτι σου. Στις περί τα γεύματα και δείπνα συνάξεις, υπάρχουν πάντα οι δίσκοι με τις μπουκιές-teaser: όταν περνάνε[...]
Πηγή: pandespani.comή …βασιλόπιτα πολίτικη Ν.Π.H συνταγή είναι του φίλου μου του Νάκη, που είναι από την Πόλη και την έκανε την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς με τα χεράκια του,[...]
Πηγή: pandespani.comΗ γλυκιά πίτα-κέικ των 9 υλικών και των ευχών σε καινούργια, νόστιμη εκδοχή: φανουρόπιτα με καρύδια, γευστικά πλούσια, αρωματική, πασπαλισμένη με μπόλικη[...]
Πηγή: pandespani.comΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Ποιόν ξινίζει το λεμόνι; Ό,τι περιέχει λεμόνι δεν είναι ξινό. Το ξύσμα του δημοφιλούς εσπεριδοειδούς είναι αυτό που δανείζει το[...]
Πηγή: pandespani.comαμυγδαλωτά με μανταρίνι Τα κάτασπρα απ’ την άχνη αμυγδαλωτά (μας) ή και υπόλευκα, όταν το χρώμα της γεύσης τους ξεμυτίζει στην επιφάνεια υγραίνοντας ύπουλα τη[...]
Πηγή: pandespani.comΑν ένα κέικ καφέ δεν έχει άρωμα και γεύση καφέ,δεν προϊδεάζει με εμπνευσμένη σαγήνη και δεν μεταφέρει αυτό που δείχνει σε κάθε ψίχουλο και κάθε πιρουνιιά,ΑΝ[...]
Πηγή: pandespani.comΔεδομένο 1ο: Η αγαπημένη μου μπιγκόνια (ή βιγόνια) έχει έρθει απ’ τον φθινοπωρινό σπετσιώτικο κήπο της φίλης μου της Ιωάννας. Τρία κομμένα κλαριά ήταν[...]
Πηγή: pandespani.comτο αλεύρι στη ναπολιτάνικη πίτσα, η μαγιά & το αλάτι Καθώς το είδος της ζύμης προσδιορίζει την πίτσα της Παρθενόπης, περισσότερο από κάθε άλλο υλικό -νερό,[...]
Πηγή: pandespani.com100% χειροποίητο πανετόνε με Vernacia Ανάμεσα στα καλύτερα χειροποίητα πανετόνε θα ήταν ίσως και το δικό μας (ας μην εκληφθεί για …καλάμι, παρακαλώ – κάνουμε[...]
Πηγή: pandespani.comΗ πανσέληνος στο τραπέζι, η πιατέλα για επιδρομή στα σκοτεινά σε κατάσταση νυχτερινής υπογλυκαιμίας ή το Ζαλζάλα Κοχ* σε σοκολατένια κάτοψη; Για όσους[...]
Πηγή: pandespani.comΓύρω στα 1500 ο καπιτάνο Emiliano Giovanni Baglioni στρατοπέδευσε έξω απ’ την Reggio Εmilia και κατά πως συνηθιζόταν την εποχή εκείνη αλλά και πολύ αργότερα,[...]
Πηγή: pandespani.comΔεν είναι θέμα άγιας επιφοίτησης ούτε προσμονής του χαμένου κάτι που εναγωνίως αναμένεται να φανερωθεί, αλλά για «ιερή» μυρωδιά που δραπετεύει απ’ τον φούρνο,[...]
Πηγή: pandespani.comχειροποίητη κολόμπα Τυπικό ιταλικό, πασχαλινό γλυκό, η κολόμπα (colomba, περιστέρι) είναι το ανάλογο του ελληνικού τσουρεκιού, μια υπερνόστιμη αφράτη[...]
Πηγή: pandespani.comσοκολατένιο κέικ στο τηγάνι με φράουλες Το ασυνήθιστο στο άκουσμα, κέικ στο τηγάνι ήταν η πρώτη ιδέα εύκολου γλυκού …φούρνου, που μου ήρθε, όταν το pandespani[...]
Πηγή: pandespani.comΙνδικό, αρωματικό τσάι μασάλα με μπαχαρικά Από τους φτωχούς δρόμους της Ινδίας στα φλοράλ, πορσελάνινα φλυτζάνια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Και τούμπαλιν.[...]
Πηγή: pandespani.comΈνα αγροτικής επινόησης γλυκό από καστανάλευρο, το καστανιάτσιο ή καστανάτσιο (castagnaccio και castanaccio), που θα μπορούσε να αποδοθεί απλώς και ως[...]
Πηγή: pandespani.com