Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
υλικά γιά 8 άτομα 4 κυδώνια 200 γρ. κιμάς χοιρινός ή μοσχαρίσιος 200 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 φλ.τσ. Μαυροδάφνη 1 κ.σ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 650 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα 8-10 πικραμύγδαλα ή 1 κ.σ. υγρό άρωμα πικραμύγδαλου 5 ασπράδια φρέσκων αβγών 2 κ.σ. ανθόνερο για το μείγμα και ένα μπολ για[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣτο λεπτό αυτό πιάτο, η γεύση του ιωδίου «παγώνει» μέσα σε ένα «γυάλινο κουκούλι» με απρόσμενη αλμύρα και ευχάριστη αρωματική φρεσκάδα, χάρη στην ισχυρή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 24 ξερά σύκα, άκοπα 4 κ. σ. ζάχαρη (ή πιο πολύ, αν θέλουμε) 750 ml κόκκινο, γλυκό κρασί ή Μαυροδάφνη 3/4 κοφτό κ. γ. μαύρο πιπέρι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) Για τη ζύμn 500 γρ. αλεύρι. 4 αβγά. 15 cl γάλα. 10 γρ. αλάτι. 15 γρ. ζάχαρη. 12 γρ. μαγιά ξερή. 300 γρ. βούτυρο. Για την καραμέλα 10 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 40 γρ. βούτυρο 60 γρ. κρόκοι αβγών 60 γρ. ασπράδια 5 γρ. κορνφλάουρ Vanilla breeze martini 1 ποτήρι Absolute vanilla Σναπς[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα ζεστό, εύκολο γλυκό, για κρύα, χειμωνιάτικα βράδια. Υλικά (για 4 άτομα) 4 μήλα Γκράνι Σμιθ, ξεφλουδισμένα, ολόκληρα, χωρίς τα κουκούτσια 1/4 φλιτζ. χυμός[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΚυδώνια φρικασέ με σπαγκέτι, αυγοτάραχο ή αχινό: Τα θαλασσινά συγκαταλέγονται στις αφροδισιακές τροφές, αλλά εδώ ο σεφ τα επιλέγει γιατί πρόκειται για ένα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 10-12 κομμάτια) Για τη ζύμη 250 γρ. ταχίνι 280 ml νερό 560 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.κ. μπέικιν πάουντερ 1½ κ.σ. ζάχαρη Για τη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 μερίδες) Για την παντσέτα 800 γρ. παντσέτα χοιρινή (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας την καθαρίσει) 1 κοφτό κουταλάκι φρέσκο θυμάρι 1 κοφτό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiBajazzo Σκορ: Με 16/20* και 3 σκούφους, το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας. Υλικά (για 4 άτομα) Κρέας 800-1000 γρ. κρέας ελαφιού, χωρίς κόκαλα 200 γρ. χοιρινή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 φλ.τσ. κατίκι Δομοκού 1 φλ. τσ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη στο χοντρό τρίφτη 4 αβγά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣτο λεπτό αυτό πιάτο, η γεύση του ιωδίου «παγώνει» μέσα σε ένα «γυάλινο κουκούλι» με απρόσμενη αλμύρα και ευχάριστη αρωματική φρεσκάδα, χάρη στην ισχυρή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα πολύ συνηθισμένα ψητά μήλα αποκτούν μια πιο εξωτική ταυτότητα με το κλασικό μείγμα της ινδικής κουζίνας, γκάραμ-μασάλα. Στην Ινδία λένε ότι υπάρχουν τόσες[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Φέτες χωριάτικης μπαγκέτας Καπνιστό τυρί Λωρίδες κυδωνόπαστου Καρύδια Μαγιονέζα ή άγλυκη σαντιγ Εκτέλεση Βάζουμε πάνω στο ψωμί μία φέτα τυρί και μία[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 8 άτομα) Φρούτα του δάσους (μύρτιλα, φραμπουάζ, φράουλες) Μια φουντίτσα δυόσμου Μπισκότο φουντουκιού 250 γρ. φουντούκια 135 γρ. ζάχαρη 125 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 1 άτομο) 70 γρ. παξιμάδια χαρουπιού 30 γρ. βούτυρο λιωμένο 2 παντζάρια κόκκινα 2 παντζάρια κίτρινα 100 ml χυμό πορτοκάλι 100 γρ. κατσικίσιο τυρί 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 30-35 κυδώνια ή γυαλιστερές (ή και τα δύο μαζί) 1/2 φλ. τσ. βούτυρο φρέσκο που το έχετε αφήσει για λίγο εκτός ψυγείου 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μικρό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami