Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 66 συνταγές
Ραβανί δεν το λες μιας και δεν περιέχει αυγά, σάμαλι δεν το λες μιας και δεν είναι νηστίσιμο.Ας το πούμε γιαουρτοσάμαλι! Το βρήκα σε κάποιο παλιό τετράδιο της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚυδώνια! Τα χρυσά φρούτα του Φθινοπώρου που έχουν πολλές χρήσεις τόσο στη Ζαχαροπλαστική όσο και στη Μαγειρική.Πρωταγωνιστές στις κουζίνες της Ανατολής. Γλυκό[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια νηστεύοντες και μη νηστεύοντες! Ένα από τα γνωρίσματα της παραδοσιακής κρητικής διατροφής είναι η τήρηση των νηστειών που ορίζει η Χριστιανική Εκκλησία[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓλυκάκι κι από μένα σήμερα ! Εντάξει δεν είναι σοκολατένιο και κόκκινο και κρεμώδες, αλλά είναι κατάλληλο για όσους θεωρούν ότι πρέπει να γιορτάζουν αύριο. Τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν στην Κρήτη λέμε ντόπιο βούτυρο εννοούμε στακοβούτυρο. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά της κρητικής συνταγής από τις άλλες για το συγκεκριμένο γλυκό.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τον Άγιο Τρύφωνα και τους αμπελουργούς… Καλό μήνα! Του Αγίου Τρύφωνα σήμερα, τ’ Αγιού Τρυφώνου όπως λέμε στην Κρήτη. Του προστάτη των[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα ακόμη πολύτιμο υγρό (εκτός από το πετιμέζι και το χαρουπόμελο ) στο ντουλάπι μας! Δεν ξέρω αν υπάρχει φρούτο που να ανταγωνίζεται στο χρώμα τους σπόρους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠολλά χρόνια πίσω με πάει η σημερινή συνταγή. Στα παιδικά μου χρόνια όπου μια θεία που δεν ήταν θεία μας αλλά έτσι την φωνάζαμε και την αγαπούσαμε σαν θεία ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ προχθεσινή γιορτή της μητέρας άφησε να περάσει απαρατήρητη μια άλλη γιορτή , εκείνη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Σας οφείλω λοιπόν ένα κέρασμα για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΖουρνάδες Κρήτης (χωρίς κλαρίνα και νταούλια -ε, τέτοια δεν έχουμε !!!) Πολύ μ’ αρέσουν οι εκφράσεις που μας απενοχοποιούν από την αναβλητικότητα και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα ξινόδεντρα ανέκαθεν ήταν από τα αγαπημένα δέντρα των κρητικών. Σε κάθε αυλή με κήπο, σε κάθε περβόλι θα υπάρχουν οπωσδήποτε λεμονιές και πορτοκαλιές ! Μόνο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈτοιμη σε μια ώρα πάνω κάτω! Εγώ λοιπόν την μαρμελάδα με ροδάκινα ή γιαρμάδες την φτιάχνω χωρίς πρόγραμμα. Δεν πάω δηλαδή όπως σε όλες σχεδόν τις άλλες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑρωματική και νόστιμη. Μια μαρμελάδα με πολλές χρήσεις! Οι επισκέπτες της σελίδας γνωρίζουν ότι μαρμελάδες φτιάχνω συνήθως με τα όψιμα φρούτα. Για δυο λόγους:[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα ξινόδεντρα στην Ελλάδα δεν είναι αυτοφυή. Μας έχουν έλθει από την μακρινή Ανατολή, την Ινδία και την Κίνα. Φαίνεται όμως ότι βρήκαν τον τόπο τους στις[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕλαφρύ και απολαυστικό! Σας έχει τύχει να «κολλήσετε» σε μια συνταγή για κάποιο διάστημα; Ε, εμείς τον τελευταίο καιρό έχουμε κολλήσει σ’ αυτό το κέικ! Είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑλλά… αλα κρητικά, με ελαιόλαδο και πετιμέζι! Θα μου πείτε τι δουλειά έχει το κέικ φρούτων που είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Αγγλίας σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓιατί έρχονται Απόκριες... Απανωτές οι γιορτές φέτος… Μέχρι να περάσουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, προ των πυλών οι Απόκριες. Και να σου οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝα μη κεράσουμε με τόσα νέα; Σας αρέσουν οι αλλαγές μας; Το site μας ανανεώθηκε, και υποσχόμαστε ότι οι αλλαγές δεν θα είναι μόνο στην εικόνα… Έχουμε σχέδια[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr«Σ’ όλο σχεδόν το νησί το γνησιότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό ήταν τα ξεροτήγανα» Αυτό αναφέρουν οι Ν. και Μ. Ψιλάκη στο βιβλίο τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grAll time classic! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στη γιορτή μου η μάνα μου έφτιαχνε μπακλαβά. Μπακλαβά Κοπεγχάγης τον έλεγε και δεν ξέρω αν είχε στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑνάλαφρο επιδόρπιο για καλοκαιρινά τραπέζια... Προλάβατε το μάθημα των οικοκυρικών στο σχολείο; Μάθημα αποκλειστικά για κορίτσια στα χρόνια μας που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι γιαουρτόπιτες είναι αγαπημένο ελληνικό γλυκό. Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, σκέτες ή σιροπιαστές, πολλές φορές αποτελούσαν το γλυκό της Κυριακής ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grH δική μου εκδοχή για ένα αγαπημένο γλυκό... Γιορτή σήμερα, γιορτή και αύριο! Της Αγίας Φωτεινής, της Σαμαρείτιδος. Το εκκλησάκι της στην περιοχή μας, από τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠοιος δεν το ξέρει και δεν τόχει δοκιμάσει αυτό το παντός καιρού και πάσης Ελλάδος ...γαλακτοσκεύασμα. Πρωινό, απογευματινό, βραδινό , χειμωνιάτικο,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤρία υλικά για μια αρωματική, διάφανη και πολυχρηστική μαρμελάδα! Επαναφορά με μια γλυκιά συνταγή. Αν και η μέρα σήμερα ζητά κοψίδια και τσικνίσματα,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛουκουμάδες ! Κλασικό ελληνικό γλυκάκι τηγανιού ! http://verygoodrecipes.com/breakfasts-of-the-world-challenge Θα μπορούσατε να σκεφτείτε κάτι πιο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤΟ γ λ υ κ ό ! Δεν θα γράψω πολλά λόγια σήμερα. Ευχές για Καλό Πάσχα μόνο θα δώσω σε όλους, και τη συνταγή για το δικό μας πασχαλιάτικο γλυκό. Δεν ξέρω κανένα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά αντικαθιστώ σε διάφορες συνταγές γλυκών τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Διαπιστώνω ότι γίνονται το ίδιο νόστιμες και σαφώς[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕύκολα και νόστιμα, ζαχαρωμένα κουλουράκια ! Αυτά τα κουλουράκια όσο κι αν δείχνουν νεωτεριστικά, είναι παραδοσιακά της κουζίνας μας. Με απλά υλικά και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠώς ένα ricotta cake μεταμορφώθηκε σε κέικ μυζήθρας Το Πάσχα που μας πέρασε πήρα ένα υπέροχο δώρο από ένα πολυαγαπημένο κοριτσάκι που τα τελευταία χρόνια ζει[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μη νηστίσιμοι λουκουμάδες! Η διαπίστωση ότι υπάρχουν κοινές τεχνικές και πολλές φορές κοινές συνταγές στις κουζίνες του κόσμου είναι πάντα ευχάριστη. Είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr