Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 52 συνταγές
για τη ζύμη 1 φλιτζ. καρύδια 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη 1 φλιτζ. ζάχαρη 5 αυγά 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 κ.γ. κανέλα για το σιρόπι 1½ φλιτζ.[...]
Πηγή: cooklos.gr2 κιλά πορτοκάλια (με χοντρή φλούδα) 2 κιλά ζάχαρη 1 ⅓ ποτήρι νερό ½ λεμόνι (ο χυμός του) Ξύνουμε ελαφρώς τα πορτοκάλια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε μία[...]
Πηγή: cooklos.gr1 μπανάνα κομμένη σε τέταρτα 2 κ.σ. λικέρ μπανάνα ή μπράντι ¼ φλιτζ. ρούμι 1 πρέζα κανέλα ½ λεμόνι (ο χυμός του) 2 κ.σ. βούτυρο 3 κ.σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση[...]
Πηγή: cooklos.grγια το κέικ 320γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ½ κ.γ. σόδα μαγειρική 200γρ. ζάχαρη 300γρ. βούτυρο ανάλατο 5 αυγά 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του) 1 βανίλια για το[...]
Πηγή: cooklos.gr1 κιλό βύσσινα 1 κιλό ζάχαρη 1 φλιτζ. νερό Καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά. Πάνω από λεκανάκι ή μπολ ξεκινάμε την αφαίρεση των[...]
Πηγή: cooklos.gr2 κιλά κεράσια (πετροκέρασα ή σκληρά κεράσια) 1½ κιλό ζάχαρη 5 λεμόνια (ο χυμός τους) Καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τα κεράσια και τα πλένουμε καλά. Τα[...]
Πηγή: cooklos.grγια τη ζύμη 2 ποτήρια λιωμένη φυτίνη 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο 1½ποτήρι νερό 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ½ φλιτζ. ζάχαρη 1 κιλό (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις[...]
Πηγή: cooklos.gr1 κιλό φλούδα καρπουζιού (την ζυγίζουμε αφού καθαρίσουμε από το πράσινο περίβλημα και αφήσουμε λίγη κόκκινη σάρκα πάνω στο άσπρο μέρος) 1 κιλό ζάχαρη 1[...]
Πηγή: cooklos.grγια το ρεβανί 1 ποτ. ζάχαρη 4 αυγά ½ ποτήρι ηλιέλαιο 1 βανίλια 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 ποτήρι αλεύρι 1 ποτήρι σιμιγδάλι[...]
Πηγή: cooklos.gr1300γρ. σιμιγδάλι χοντρό 350γρ. ζάχαρη 9γρ. αμμωνία 750γρ. νερό 10γρ. μαστίχα τριμμένη βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού για το σιρόπι 750γρ. ζάχαρη 150γρ.[...]
Πηγή: cooklos.grγια το κέικ 6 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο 1½ ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1½ ποτήρι ινδοκάρυδο 2 βανίλιες 1 λεμόνι (το ξύσμα του) 1[...]
Πηγή: cooklos.gr1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ ¼ κ.γ. αλάτι 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 1¼ φλιτζ. γάλα σε[...]
Πηγή: cooklos.gr500γρ. κανταΐφι 300γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο 100γρ. ψιλοκομμένο φυστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμα (προαιρετικά) για τη γέμιση 300γρ. καρύδι χοντροκομμένο 1[...]
Πηγή: cooklos.gr250γρ. βούτυρο 1 κ.σ. κοφτή μαργαρίνη (για το ταψί) 300γρ. άχνη ζάχαρη 8 αυγά 2 βανίλιες 150ml. γάλα 150γρ. ινδοκάρυδο 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1[...]
Πηγή: cooklos.gr200γρ. μαργαρίνη 60γρ. κακάο κοσκινισμένο 400γρ. γάλα ζαχαρούχο 80γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι 225γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ σπασμένα με το χέρι [...]
Πηγή: cooklos.grγια την κρέμα βανίλιας 3 φλιτζ. γάλα 3 αυγά (μόνο ο κρόκος) 1 λοβό βανίλιας 6 κ.σ. κορνφλάουρ 20 γρ. φρέσκο βούτυρο 200γρ. ζάχαρη για το γλυκό 180γρ-200γρ.[...]
Πηγή: cooklos.grγια το σαραγλί 800γρ. φύλλο Βυρητού 300γρ. βούτυρο 400γρ. καρύδι τριμμένο λίγη κανέλα 1 φρυγανιά τριμμένη 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη για το σιρόπι 400ml νερό 120ml[...]
Πηγή: cooklos.grγια το φύλλο 350γρ. φύλλο κρούστας ½ φλιτζ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο λίγη κανέλα για το σερβίρισμα για την κρέμα 1 ½ λίτρο γάλα 1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό 6 αυγά 1[...]
Πηγή: cooklos.grΥλικά για το καταΐφι 500γρ. καταίφι 400γρ. καρύδια (κοπανισμένα) 250γρ. βούτυρο φρέσκο (λιωμένο) Υλικά για το σιρόπι 3 ποτήρια νερό 3 ποτήρια ζάχαρη 1 φέτα[...]
Πηγή: cooklos.gr1½ ποτήρι ζάχαρη 2 ποτήρια ινδοκάρυδο 2 ποτήρια αλεύρι 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 10 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 10 κ.σ. γάλα χλιαρό για το σιρόπι 2 ποτήρια νερό 2[...]
Πηγή: cooklos.gr