μασκαρπωνε | ρυζοπιτα Καρδιτσας | αστακομακαροναδα βεφα αλεξιαδου | παστιτσιο τεμπελας | κρθαρακι με μανιταρια νηστισιμα | μπαρες νηστησιμες μ αλευρι ολικης | νηστισιμα μαφινς | γλυκο με κρεμα γιωτης στιγμης
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γλυκα χωρις σοκολατα

Βρέθηκαν 47 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Νηστήσιμο κέικ με αμύγδαλο

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί 150 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη + 100 γρ. αμύγδαλα, χονδροκομμένα 160 γρ.[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Cupcakes με επικάλυψη τυριού

250 γρ. βούτυρο αγελάδος 250 γρ. ζάχαρη 4 αυγά μεσαίου μεγέθους 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 100 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μους φράουλας με σαμπλέ μπρετόν

Για το σαμπλέ μπρετόν 100 γρ. ζάχαρη 110 γρ. βούτυρο αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να έχει μαλακώσει, κομμένο σε μικρά κομμάτια 2 κρόκοι αυγών,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Crumble με μπανάνες

4 μέτριες ώριμες μπανάνες ή 3 μεγάλες 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή 6 μπισκότα τύπου Digestive 2 κουτ.[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Οι τέλειες «δίπλες» της μαμάς της Μαρίας

4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κρόκοι αυγών (κατά προτίμηση βιολογικών) 100 ml φρέσκο[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Το σπίτι του Χάνσελ και της Γκρέτελ

250 γρ. βούτυρο αγελάδος 325 γρ. ζάχαρη καστανή ανοιχτή 20 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες 1 αυγό μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικό 1 πρέζα αλάτι (στη μύτη[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μαρμελάδα πεπόνι αχλάδι

Για την 1η μέρα 1 κιλό αχλάδια, καθαρισμένα 1 κιλό πεπόνι, καθαρισμένο 1.200 γρ. ζάχαρη 2 λεμόνια, το χυμό τους Για την 2η μέρα 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Quiche Lorraine

Για τη ζύμη 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ. βούτυρο, σε κύβους 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 3-4 κουτ. σούπας κρύο νερό Για τη[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Τάρτα με καραμελωμένα αχλάδια

150 γρ. μέλι 3 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση 1 φύλλο σφολιάτας Για το σερβίρισμα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή άγλυκη σαντιγί (δηλαδή κρέμα γάλακτος[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Τέλεια τάρτα με κανταΐφι, πράσα και δαμάσκηνα

250 γρ. ζύμη κανταΐφι (μισό πακέτο - διατηρούμε το υπόλοιπο στην κατάψυξη, καλά σκεπασμένο) 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο+1 κουτ. σούπας για το άλειμμα του ταψιού[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Γλυκό κεράσι με μέντα

1 κιλό κεράσια απύρηνα (καθαρό βάρος) 800 γρ. ζάχαρη 25 φύλλα φρέσκιας μέντας (δυστυχώς, δεν τη βρίσκουμε εύκολα στην αγορά, παρά μόνο σε φυτώρια, σε[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Κρέμα τόνου

100 γρ. τόνος σε νερό 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 130 γρ. έτοιμη πάστα ελιάς χυμός από 1/2 λεμόνι Διαδικασία Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ ή στο[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Red velvet cake

330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τα ταψιά 15 γρ. κακάο 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 200 - 240 γρ. γιαούρτι[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Κυδώνια (vongole) με σάλτσα μουστάρδας

1 κιλό κυδώνια, πολύ καλά πλυμένα* 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί 1/4 φλιζ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι, κομμένο[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Τάρτα λάιμ με πούδρα αμυγδάλου και μαρέγκα

Για τη ζύμη 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. ζάχαρη λευκή 90 γρ. βούτυρο 90 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ) ξύσμα από 2 λάιμ 1[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μπισκότα αμυγδάλου γεμιστά με μαρμελάδα βερύκοκο

250 γρ. βούτυρο 120 γρ. ζάχαρη 1 κρόκο αυγού 15 ml κονιάκ 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ ξύσμα από 1 λεμόνι 100 γρ. αμύγδαλα 370 γρ. αλεύρι μαρμέλαδα[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Τσουρεκάκια κανέλας με σταφίδες

1200 γρ. αλεύρι 160 γρ. ζάχαρη 2 φακελάκια μαγιά 2 ½ κούπες χλιαρό γάλα 3 αβγά 2 κούπες σταφίδες 2 κουταλάκια κανέλα 1 κουταλάκι γαρύφαλλο 100 γρ[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Κρύο τσιζκέικ με μαρμελάδα φράουλας

Για τη βάση 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή Μιράντα 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο Για την κρέμα 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 60 γρ. ζάχαρη άχνη 200[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Γιαουρτοποτό (smoothie) με μαρμελάδα βερίκοκο

150 γιαούρτι αγελαδινό, της αρεσκείας μας 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ό,τι μας αρέσει) 1/8 (στη μύτη) κουτ. γλυκού σκόνη[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Γαλακτομπούρεκο μπουγάτσα

20 φύλλα κρούστας για μπακλαβά 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο Για την κρέμα 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες 200 γρ. ζάχαρη 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μωσαϊκό με κουραμπιέδες

4 αυγά 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 500 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου) 150 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. κακάο 100 γρ. κονιάκ 500 γρ.[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Τσιζκέικ με βάση από μελομακάρονο

Για τη βάση περίπου 1/2 κιλό μελομακάρονα , τριμμένα στο μούλτι Για την κρέμα 800 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια 80 γρ. ζάχαρη άχνη 270 γρ. κρέμα γάλακτος[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Cheesecake ψητό με λεμόνι

Για τη βάση 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο στο μπρίκι ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό) Για τη[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Τσουρέκι πολίτικο βήµα-βήµα

40 γρ. νωπή µαγιά 190 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες + 40 γρ. επιπλέον, χλιαρό 2 αυγά, κατά προτίµηση βιολογικά + 1 επιπλέον, για επάλειψη 125 γρ. βούτυρο[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πολίτικη βασιλόπιτα

100 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κύβους 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 50 γρ. νερό 40 γρ. μαγιά νωπή ή 16 γρ. ξερή (2 φακελάκια) 3[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μπαβαρουάζ με λεμόνι

Για την κρεμ ανγκλέζ 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35 - 36% λιπαρά 150 γρ. ζάχαρη 6 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους 3 ξύλα κανέλας το ξύσμα[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μπισκότα με κορνφλέικς

130 γρ. βούτυρο αγελάδος 140 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική (όχι την υγρή με τη μελάσα) 2 αυγά, μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά 170 γρ. σταφίδες[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πορτοκαλόπιτα

Για το σιρόπι 450 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα χυμός από 1/2 λεμόνι 1 ξυλαράκι κανέλα Για την πίτα 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μους λεμόνι

3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 120 γρ. ζάχαρη 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά 300 γρ. γιαούρτι[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μουστοκούλουρα

200 γρ. ελαιόλαδο 120 γρ. πετιμέζι 180 γρ. νερό 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 200 γρ. ζάχαρη 50 γρ. κονιάκ 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού κανέλα[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαρλότ με κρέμα μασκαρπόνε και ροδάκινα

300 γρ. ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα από κουκούτσια και φλούδες και πολτοποιημένα (θα πρέπει η πούλπα να ζυγίζει 200 γρ.) + 500 γρ. επιπλέον, για το γαρνίρισμα[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Shrikhand - Ινδικό επιδόρπιο γιαουρτιού

4 - 5 ίνες σαφράν 3 κάψουλες καρδάμωμου (κακουλέ) 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 40 γρ. ζάχαρη λίγα αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα Διαδικασία Απλώνουμε τα[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Γλυκό «σαλάμι» (μωσαϊκό)

450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό 180 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα 50 γρ. κακάο 50 γρ. κονιάκ ή[...]

Πηγή: gastronomos.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy