Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 68 συνταγές
Ο φίλος μου ο Νάκης γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πόλη (δική του και η συνταγή για την πολίτικη βασιλόπιτα , από τις πρώτες στο pandespani) έχει αυξημένη[...]
Πηγή: pandespani.comΠαραδοσιακά η Μ. Πέμπτη ανήκει στο βάψιμο των κόκκινων αυγών αλλά και στην ετοιμασία των λαμπριάτικων εδεσμάτων. Το σπίτι γεμίζει από μυρωδιές από τα[...]
Πηγή: pandespani.comΣτη διασταύρωση ενός παγωμένου ποτού με έναν αρωματισμένο πάγο, η γρανίτα είναι καταρχήν το διάλειμμα ανάμεσα στις εναλλαγές των γεύσεων ενός γεύματος. Τους[...]
Πηγή: pandespani.comΔεδομένο 1ο: Η αγαπημένη μου μπιγκόνια (ή βιγόνια) έχει έρθει απ’ τον φθινοπωρινό σπετσιώτικο κήπο της φίλης μου της Ιωάννας. Τρία κομμένα κλαριά ήταν[...]
Πηγή: pandespani.comΓια την σμυρναίικη κουζίνα έχουν γραφεί ελάχιστα βιβλία. Ένα από αυτά, To τετράδιο της Ερατώς με συνταγές και ιστορία της Σμύρνης από το 1867 ως το 1919,[...]
Πηγή: pandespani.comΟι καρποί της αργολικής γης στο Φουγάρο Στην 1η έκθεση οι καρποί της αργολικής γης στο Φουγάρο, τα προϊόντα ήταν καθόλου, λίγο ή και περισσότερο γνωστά[...]
Πηγή: pandespani.comΔίδυμη της τάρτας σοκολάτας, έντονα μελαψή σαν νάταν κι αυτή φτιαγμένη από καθαρόαιμο κακάο και εξίσου ικανή στα τερτίπια της γλύκας, αν και με διαφορετικό[...]
Πηγή: pandespani.comτο αλεύρι στη ναπολιτάνικη πίτσα, η μαγιά & το αλάτι Καθώς το είδος της ζύμης προσδιορίζει την πίτσα της Παρθενόπης, περισσότερο από κάθε άλλο υλικό -νερό,[...]
Πηγή: pandespani.comΜάλλον όλες οι μαμάδες περνούν την φάση του γλυκού με τα δαμάσκηνα που τα γεμίζουν με καρύδι και τα σερβίρουν μέσα στο αρωματισμένο με γαρύφαλλα και κανέλα[...]
Πηγή: pandespani.comτάρτα μαργαρίτα Η ιδέα για την τάρτα μαργαρίτα γεννιέται ένα ζεστό σούρουπο Κυριακής, από αυτά τα καλοκαιρινά που κοιτάς τον ανεμιστήρα με άλλο μάτι και[...]
Πηγή: pandespani.comκαρπουζόπιτα Μήλου Η καρπουζόπιτα εποπτεύει τα πρωινά και τα απογεύματα της Μήλου με την αρωματική της γλύκα. Λιτή, καλοκαιρινή λιχουδιά που απαντάται σε πολλά[...]
Πηγή: pandespani.comΜ ια εβδομάδα μόλις πριν τα φετινά Χριστούγεννα. Το δέντρο έτοιμο εδώ και μέρες αστράφτει μέσα κι έξω το βράδυ πλάι στην τζαμένια μπαλκονόπορτα. Φέτος είναι[...]
Πηγή: pandespani.comΜηλόπιτα που απαντάται στις ζαχαροπλαστικές επιδόσεις των παιδιών και των αμερικανοτραφών φίλων, αφού οι γαλλοτραφείς προτιμούν τις πιο εξελιγμένες τάρτες και[...]
Πηγή: pandespani.comΜε χνουδωτά, αρρενωπά κυδώνια, φρεσκοκομμένα απ’ την κυδωνιά –όπως θα απαντούσε ο Σταυρίδης στον Γκιωνάκη όταν η ερώτηση ήταν «πορτοκαλάδα θέτε από[...]
Πηγή: pandespani.comΜελαχρινή ή καρυδόπιτα; Ή μελαχρινή καρυδόπιτα; Μιλάμε για το ίδιο μελαψό, αρωματικό, επίπεδο κέικ με καρύδια και μπαχαρικά, που ποτίζεται με ζαχαρένιο[...]
Πηγή: pandespani.comΛεμονάτη γεύση, υγρό άρωμα φρούτου στο στόμα και στη μύτη, ζουμερή σπογγώδης υφή και μια υπόξινη υποψία σε γλυκό κέικ. Αν σας αρέσει το κίτρινο, τα λεμόνια,[...]
Πηγή: pandespani.comΤο τσιζκέικ (cheesecake) εκτός από πλούσια γεύση έχει κουλτούρα, παράδοση και τελετουργικό. Δεν είναι εφεύρεση ενός ατόμου αλλά αποτέλεσμα εξέλιξης στο[...]
Πηγή: pandespani.comΡυζόγαλο με κάρδαμο και κανέλα Ό,τι έμεινε στον πάτο απ’ το κατσαρόλι που το ρυζόγαλο έβρασε, πριν μπει σε μπολ, αυτή είναι η πρώτη γεύση του. Κι όποιος δεν[...]
Πηγή: pandespani.comΔύο φορές το χρόνο στον κήπο βρέχει λεμόνια. Κίτρινα, σφιχτά και ζουμερά, χωρίς οποιαδήποτε προσθήκη ενισχυτικού στο έδαφος. Mια νέα εποχιακή παρασκευή με[...]
Πηγή: pandespani.comΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Ποιόν ξινίζει το λεμόνι; Ό,τι περιέχει λεμόνι δεν είναι ξινό. Το ξύσμα του δημοφιλούς εσπεριδοειδούς είναι αυτό που δανείζει το[...]
Πηγή: pandespani.com“If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.” Το απόφθεγμα αυτό «Αν θέλεις να φτιάξεις μια μηλόπιτα απ’ το μηδέν,[...]
Πηγή: pandespani.comΚόκκινη, γλυκιά και ζουμερή η μαρμελάδα φράουλα θυμίζει θηλυκό που αποπλανεί κι αναστατώνει. Άπιστη, πάει από ψωμί σε φρυγανιά κι άλλοτε σε κρουασάν ή σε[...]
Πηγή: pandespani.comΗ κλασική καραμελέ με ένα τουίστ γεύσης πορτοκαλιού, σερβιρισμένη με φρουτοσαλάτα. Προετοιμασία: Η κρέμα καραμελέ πρέπει να γίνει μία μέρα πριν. Η[...]
Πηγή: pandespani.comΑν η ζωή ήταν φράουλα, θα ήταν ζουμερή, λαχταριστή και με μια δόση τσαχπινιάς -είπε η Δάφνη (που λατρεύει τη γεύση του σαρκώδους καρπού και βρήκε στην τάρτα[...]
Πηγή: pandespani.comΚαθυστερημένα μάλλον, έρχεται η συνταγή με τα μοναδικά σπιτικά μελομακάρονα που φάγαμε φέτος από τα χεράκια της κυρίας Ελένης. Είχε έρθει εκείνη τη μέρα με ένα[...]
Πηγή: pandespani.comΤα κουλουράκια με ελαιόλαδο και πορτοκάλι προέκυψαν απ’ τα λεμόνια, την ντάτουρα και τους ναυτικούς κόμπους. Ίσως αυτό δεν βγάζει και πολύ νόημα εν πρώτοις,[...]
Πηγή: pandespani.comΑν σας αρέσουν οι γλυκές ντομάτες, σαρκώδεις, ζουμερές και αρωματικές, θα τις έχετε σίγουρα ευχαριστηθεί σε ντοματοσαλάτες κάθε είδους και ορεκτικά. Εδώ,[...]
Πηγή: pandespani.comTα μικρά μάφιν με πορτσίνι δεν τα πιάνει το μάτι σου. Στις περί τα γεύματα και δείπνα συνάξεις, υπάρχουν πάντα οι δίσκοι με τις μπουκιές-teaser: όταν περνάνε[...]
Πηγή: pandespani.comΑυθεντικός πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα – vegan συνταγή Ακόμη και αν δεν σου αρέσουν τα γλυκά, δύσκολα θα πεις όχι στον σιμιγδαλένιο χαλβά, όταν[...]
Πηγή: pandespani.com«Σύκον χειμώνος αιτώ» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για τις άκαιρες επιθυμίες. Γιατί το σύκο ως γνωστόν είναι αποκλειστικά καλοκαιρινό φρούτο και μέχρι[...]
Πηγή: pandespani.com