banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ενας συνδιασμός γεύσεων και αρρωμάτων τέλειος!!! Συνάμα ένας καλός τρόπος να φάνε τα παιδιά μας όσπρια!! Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα! Τι χρειαζόμαστε: 8 μπούτια κοτόπουλου 100γρ. ρεβύθια 3 κρεμμύδια σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 100γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 3φλ. ζωμό κοτόπουλου 1 λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό του 40γρ. βούτυρο ή λάδι για πιο ελαφρύ 2 κ.γλ. πάπρικα 1κ.γλ. κύμινο 1/2κ.γλ. μπαχάρι σκόνη 1/2κ.γλ. κορίανδρο σκόνη 1/4κ.γλ. κρόκο κοζάνης 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη αλατοπίπερο και αλεύρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια, το πρωι τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε 45 λεπτά ή στη χύτρα 15'. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε στο λάδι να ροδίσουν. Βγάζουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις! Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα αυτή την αρρωματική, προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τα ρεβύθια και σιγοψήνουμε μια ώρα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με τις ελιές, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με αρρωματικό ρύζι Μπασμάτι ή σκέτο με τα ρεβύθια!!

Πηγή: cookpad.com/gr

Υπέροχα, αφράτα και πολύ-πολύ νόστιμα! Υλικά για 18 κομμάτια: Για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ζυμωτό 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά 100 γρ βούτυρο λιωμένο 2 αυγά 250 ml γάλα χλιαρό 250 ml νερό 2 κουταλάκια αλάτι 2 κουταλιές ζάχαρη Για την γέμιση: 700 γρ φέτα 250 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (έβαλα ρεγκάτο) Ρίγανη Πιπέρι Για το άλειμμα: 1 ασπράδι Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ελαφρά γάλα και νερό. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη, όλα δηλαδή τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για λίγα λεπτά. Η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και απαλή και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε σε μπολ ελαφρά λαδωμένο, καλύπτουμε με μεμβράνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Η δική μου όπως μπορείτε να δείτε, υπερδιπλασιάστηκε! Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ο στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες του φούρνου. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε μια αρκετά μεγάλη λαδόκολλα, την αλευρώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε επάνω την ζύμη μας. Την ζυμώνουμε ελαφρά για 1 λεπτό και την ανοίγουμε σε φύλλο 60 x 40 cm περίπου. Μπορούμε βέβαια να ανοίξουμε 2 φύλλα μικρότερου μεγέθους, αν θέλουμε μικρότερα τυρόψωμα. Μοιράζουμε στην επιφάνεια της ζύμης το τριμμένο τυρί, την φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, πιπεράκι και ρίγανη κατά βούληση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό, από την πιο φαρδιά πλευρά. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει η ένωση και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ~ εμένα μου βγήκαν 18 και ήταν αρκετά χοντρουλά! Τοποθετούμε τα τυρόψωμα στις λαμαρίνες σε μικρή απόσταση και τα αλείφουμε ελαφρά με το ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 ο για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο αλλά και με το μέγεθος των κομματιών. Αν βάλετε και τις 2 λαμαρίνες μαζί για ψήσιμο, το νου σας! Ίσως χρειαστεί στα μισά του ψησίματος να τις αλλάξετε θέση ~ εμένα συνήθως ο φούρνος ψήνει πιο γρήγορα την πάνω-πάνω λαμαρίνα. Μόλις ροδίσουν καλά, είναι έτοιμα ~ τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν πριν τα απολαύσουμε ~ έτσι θα αποφύγετε να πάθει η γλώσσα σας έγκαυμα σαν την δική μου! J Καλή επιτυχία! Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα από τις Γεύσεις στη Φύση, με μικρές τροποποιήσεις για να την φέρω στα γούστα μας!

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr

Μία κλασική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες 1 πακέτο (450 γρ.) φασολάκια πλατιά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ελιά) 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. ΔΡΙΣΚΑΣ 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο 1 αυγό 1 κουτ. σούπας κύμινο 600 γρ. πολτοποιημένες ντομάτες 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη ελαιόλαδο αλεύρι για το τηγάνισμα αλάτι και πιπέρι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αδειάστε τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Ρίξτε στο μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώστε. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια. Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Βάλτε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ρίξτε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τον βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε πολύ λίγο ζεστό νερό. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία φανταστική πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 12 μερίδες Για το παντεσπάνι: 300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση 350 γρ. ζάχαρη 180 γρ. βούτυρο 6 βιολογικά αυγά 250 ml γάλα 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί Για την γέμιση: 500 γρ. μασκαρπόνε 250 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά 150 γρ. ζάχαρη 500 γρ. φράουλες Για το σιρόπι: 250 γρ. ζάχαρη 250 ml νερό 4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ξύσμα από 1 λεμόνι 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά για την σαντιγύ 200 γρ. αμύγδαλα φιλέ ψημένα και φράουλες για το γαρνίρισμα ~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Για το παντεσπάνι: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με 350 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίξτε μετά τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την εσάνς βανίλιας και το αλεύρι. Μοιράστε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήστε στους 175ο C για 25 λεπτά. Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόψτε το κάθε ένα οριζόντια σε 2 φέτες. Για το σιρόπι: Βράστε για 3 λεπτά την ζάχαρη με το νερό, τα κλωναράκια του βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και διατηρήστε την στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε. Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με 150 γραμμάρια ζάχαρη και 250 ml κρέμα γάλακτος. Σιροπιάστε την μία φέτα παντεσπάνι και απλώστε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του μασκαρπόνε. Βάλτε ψιλοκομμένες φράουλες και σκεπάστε με μία φέτα παντεσπάνι. Επαναλάβετε άλλες δύο φορές και σιροπιάστε την τελευταία φέτα από το παντεσπάνι. Απλώστε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της τούρτας με το κορνέ, γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ και τις φράουλες. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν την σερβίρετε. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται... αντίθετα φαίνονται! Η δική μας "chef" Ιωάννα συμπαθεί πολύ τον γνωστό chef Β.Δρίσκα και τις αλμυρές ή γλυκές λιχουδιές του. Βραδάκι της προηγούμενης Παρασκευής, η Ιωάννα και η γιαγιά στο καθιστικό να βλέπουν τις εκπομπές μαγειρικής τη μία μετά την άλλη, την ώρα που εγώ, στο γραφείο, σερφάριζα ...χαρούμενη που είναι ακόμα καλοκαίρι και έχω ελεύθερα τα απογεύματα. Ξαφνικά, μια φατσούλα στο άνοιγμα της πόρτα χαρούμενη, μου δηλώνει "με πέθανε ο Δρίσκας!!". "Γιατί, τί έγινε;;;; Σου είπε να τρως περισσότερο;;;;" η "πληρωμένη" απάντηση της αγχωτικής θείας!!! "Όχι, έκανε ένα φαγητό που το θέλω"!!!! Για πότε σηκώθηκα από το γραφείο και βρέθηκα κοντά της ...περιττό να το πω!!! "Τί συνταγή καρδούλα μου;;; Πες μου κι εγώ θα σου την φτιάξω... να την βρούμε..." "Να, μπακαλιάρο με πιπεριές και κάτι άλλο σαν σαρφάν..." "Σαφράν εννοείς!!" "Νομίζω... δεν ξέρω!!!! Έχεις;;;" "Και βέβαια έχω... όχι που δεν θα είχα... αλλά μπακαλιάρο δεν έχω... αύριο όμως θα αγοράσω ...ό,τι βρώ... παστό (όπως στη συνταγή), φρέσκο, κατεψυγμένο...". Την άλλη μέρα, η μαμά στο μάρκετ για ψώνια ... επιστρέφει με φιλέτο κατεψυγμένου μπακαλιάρου... (εντάξει ...βολευόμαστε και μ' αυτό ...αρκεί να φάει, αν και η Ιωάννα είναι σαν γάτα με τα ψάρια... τα λατρεύει!!!) και τρίχρωμες πιπεριές!!! "Σαφράν έχω, δεν χρειαζόμαστε..." εγώ, η "καλή" νοικοκυρά χαχαχαχα (εσύ είσαι που το λες;;; Κι αν ανακαλύψεις το σαφράν πού το έκρυψα για να μην χαλάσει ...πες μου... κι όμως το θυμάμαι ...ήταν την προηγούμενη εβδομάδα!!! 'Ατιμο πράγμα το μνημονικό!!! 'Ατιμο σαφράν ...πού εξαφανίστηκες;;;;;) Δεν πειράζει έχω κουρκουμά, δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά ταιριάζει!!!! Κυριακή πρωί, μόλις ανοίγει τα μάτια της η Ιωάννα έρχεται τρέχοντας... "θα μου κάνεις σήμερα τον μπακαλιάρο";;;; "Θέλεις;;; Δεν άλλαξες γνώμη;;;" "Θέλω κι αν θέλεις θα σε βοηθήσω!!" "Χαρά μου να έχω τέτοια βοηθό!!!" "Κι εγώ;;; Τί θα κάνω εγώ;;;" πετάγεται το σποράκι μας, η Βασιλικούλα. Αστραπιαία, περνούν από το μυαλό μου εικόνες κλασσικές για πολλά σπίτια με δύο μικρά παιδιά... ο πάγκος της κουζίνας άνω κάτω, διάφορα κουζινικά από δω κι από κει, φωνές του τύπου..."Πήγαινε πιο κει! Εγώ θα το ρίξω αυτό! Κι εγώ θέλω να κόψω!!!" και πολλά άλλα χαρούμενα που καταλήγουν σε κλάματα!!! "Εσύ θα κάνεις το γλυκό!!! Εντάξει;;;; Τώρα πήγαινε να παίξεις και μόλις τελειώσει το φαγητό έρχεσαι εσύ!!!" Ευτυχώς υπήρξε συμφωνία των τριών μερών κι αυτό σήμαινε έλλειψη εχθροπραξιών!!!!!! (Ναι, το σπίτι μας αρκετές φορές είναι σαν τη λωρίδα της Γάζας γιατί νεραϊδούλες, νεραϊδούλες αλλά και η σθεναρή διεκδίκηση των θέσεων (κυρίως από τη μικρή) είναι πανταχού παρούσα!!!). Εεεεεε, λοιπόν, οφείλω να το ομολογήσω!!! Η Ιωάννα έβγαλε το ξύσμα από το πορτοκάλι,έκοψε τις πιπεριές, τις έριξε στο τηγάνι, τις ανακάτεψε, έριξε τα μπαχαρικά και το απαραίτητο νερό. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να προσθέσω τα φιλέτα μπακαλιάρου!!! Όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε!! χαχαχα Η μικρή, στο μεταξύ, επειδή την είχε πιάσει "προκοπή" είχε πάρει ένα πανάκι και καθάριζε τα τζάμια, που μόλις πριν λίγο, είχε λερώσει... κι όλα αυτά περιμένοντας υπομονετικά (το είδα κι αυτό!!!) τη σειρά της!!! Το αποτέλεσμα... ένα εκπληκτικό πιάτο, νοστιμότατο, πολύ αρωματικό και πολύχρωμο που η Ιωάννα έφαγε ευχαρίστως την Κυριακή το μεσημέρι, περήφανη που το είχα μαγειρέψει. Ύστερα, έφαγαν και κρέμα σοκολάτα (με κρέμα στιγμής) που έφτιαξε η Βασιλικούλα για να ευχαριστηθεί κι αυτή!!! Το συμπέρασμα της διαδικασίας ...γνωστό και το έχω πει πολλές φορές ... ας παρακολουθήσουμε με τα παιδιά (ειδικά όσα είναι λιγόφαγα) εκπομπές μαγειρικής (είναι τόσες πολλές), ας κουβεντιάσουμε μαζί τους, ας μπούμε μαζί στην κουζίνα... το απολαμβάνουν, μαθαίνουν να τρώνε ποικιλία τροφών και μάλιστα σωστών τροφών (οι απαγορεύσεις σ' αυτόν τον τομέα κάνουν τα άχρηστα τρόφιμα πολύ πιο δελεαστικά) αλλά είναι και μια εκπαιδευτική διαδικασία γιατί μαθαίνουν να τηρούν οδηγίες, να έχουν προσοχή και πειθαρχία, να χειρίζονται καταστάσεις, να βλέπουν και να κρίνουν, να είναι δημιουργικά! Και τώρα (ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ)η συνταγή μας ή μάλλον η συνταγή του γνωστού Β.Δρίσκα, από την εκπομπή "Γεύσεις στη φύση"... ΥΛΙΚΑ 750 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (παστού, φρέσκου, κατεψυγμένου) 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα (ή απαλή) 3 χρωματιστές πιπεριές, σε ροδέλες 1 φλ.τσ. λευκό κρασί (ή κόκκινο) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (ή 1/3 κ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο) 1/3 κ.γλ. κουρκουμά (ή σαφράν) Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα αφήνουμε κι αυτά να σοταριστούν για μερικά λεπτά έως ότου αλλάξουν ελαφρώς χρώμα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τον μπακαλιάρο και τις πιπεριές και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις μέχρις ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Ελέγχουμε ότι το ψάρι μας είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την εστία και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ακόμη ξύσμα πορτοκαλιού. Καλή σας μέρα! -:))

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή που θα σας καταπλήξει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 300 γρ. Φακές 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 4 πράσα 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU 100 γρ. καπνιστή πέστροφα 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.σ. τριμμένος μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Βάλτε τις φακές και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 ½ λίτρο νερό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Βράστε χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι, τον πολτό σκόρδου, αλατίστε και συνεχίστε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη. Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες τα πράσα. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τουλάχιστον για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μετά κουταλιές κρέμα βαλσαμικού και λίγο ανθό αλατιού. Μοιράστε την σούπα στα πιάτα, μετά μοιράστε τα καραμελωμένα πράσα, γαρνίρετε με την καπνιστή πέστροφα και πασπαλίστε με τον μαραθόσπορο. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα μοναδικό κοκτέιλ για το γιορτινό σας τραπέζι. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι 150 ml χυμός ροδιού 60 ml λικέρ πορτοκάλι 500 ml ξηρό αφρώδες κρασί 12 παγάκια Πλατό με ορεκτικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. γκοργκοντζόλα 100 γρ. κατσικίσιο τυρί 100 γρ. ανθότυρο 100 γρ. ροκφόρ 8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ Ποικιλία από κριτσίνια Πατέ λιαστής τομάτας και πατέ πιπεριάς AMVROSIA GOURMET Εκτέλεση Για το γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι Τρίψτε τα παγάκια στον πολυκόπτη και μοιράστε τα στα ποτήρια. Μοιράστε μετά τον χυμό ροδιού και το λικέρ πορτοκάλι και προσθέστε το κρύο αφρώδες κρασί. Για το πλατό με ορεκτικά: Σερβίρετε τα τυριά και τα αλλαντικά σε ένα πλατό. Συνοδέψτε με τα κριτσίνια, το πατέ λιαστής τομάτας και το πατέ πιπεριάς. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 5 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 πακέτο πλεξούδες ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO 150 γρ. φέτα 5 κολοκυθάκια 250 γρ. μπρόκολο Για την σάλτσα πιπεριάς 5 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης 3 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. αμυγδαλόψιχα 100 ml. ελαιόλαδο 2 φωμί 2 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες και το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα για 5 λεπτά χωρίς να τα αλατίσετε και στραγγίστε τα. Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του πολυμίξερ και πολτοποιήστε τα. Βράστε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και στραγγίστε τα. Ανακατέψτε τις πλεξούδες με την σάλτσα, τα βρασμένα λαχανικά και την φέτα και σερβίρετε. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση για το τραπέζι σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 250 γρ. ψητό χοιρομέρι ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη. 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με 4% λιπαρά ROYAL 200 γρ. ανθότυρο 10 λιαστές ντομάτες 1 κ.γ. ρίγανη ξερή ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο ΜΠΑΧΑΡ Για το σκορδόψωμο 1 φραντζόλα ψωμί 1 βαζάκι πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα. Αντικολλητικό χαρτί SANITAS Ντοματίνια και τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βάλτε στο πολυμίξερ την μοτσαρέλα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη και το μπούκοβο και πολτοποιήστε τα. Κόψτε το ψητό χοιρομέρι σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε την μισή ποσότητα με το μείγμα τυριών. Αδειάστε το μείγμα των τυριών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ψητό χοιρομέρι. Αφήστε στον φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά. Κόψτε τη φραντζόλα σε φέτες και αλείψτε τες με τον πολτό σκόρδου. Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού σε ένα ταψί και βάλτε τις φέτες του ψωμιού με τη σειρά. Πασπαλίστε με τη παρμεζάνα και ψήστε στους 180οC για 10 λεπτά. Σερβίρετε το σκορδόψωμο με το ντιπ πίτσας, με ντοματίνια και με τρυφερή ρόκα. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή από τον Βαγγέλη Δρίσκα. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 8 τεμ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬ ✬✬✬ Υλικά 2 πακέτα Λουκάνικα FRANKA ΥΦΑΝΤΗΣ 10 Ψωμάκια για Hot Dogs 200 γρ. Μαγιονέζα 2 κ.σ. Κέτσαπ 2 Πίκλες αγγουριού Τηγανητά τραγανά κρεμμύδια για το σερβίρισμα Αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί 2 σε 1 SANITAS Μπύρα με θαλασσινό νερό EL BOQUERON Εκτέλεση Βράστε τα λουκάνικα για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Τρίψτε ή πολτοποιήστε τις πίκλες και ανακατέψτε με τη μαγιονέζα και τη κέτσαπ. Μοιράστε τη σάλτσα στα ψωμάκια, βάλτε τα λουκάνικα και πασπαλίστε με τα τηγανητά κρεμμύδια. Σερβίρετε τα Hot Dogs με παγωμένη μπύρα με θαλασσινό νερό. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Τα κανελόνια μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι γέμιση θελήσουμε. Όμως πολύ νόστιμα και υγιεινά γίνονται με κοτόπουλο. Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Κρεατικά Ζυμαρικά Κυρίως Πιάτα Ζυμαρικά Πουλερικά Κιμάδες Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές Για τη σάλτσα 2 κουτιά κονκασέ ντομάτα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Λίγο λάδι Μπόλικο φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό 1 κ.γλ. ζάχαρη Για το κοτόπουλο Μισό κιλό κοτόπουλο φιλέτο περασμένο στο μούλτι να γίνει κιμάς ή ψιλοκομμένο με το μαχαίρι Λίγο λάδι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Μισή κούπα λευκό κρασί 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι Για τη μπεσαμέλ 2 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 φλιτζάνι γάλα Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο λίγο Οδηγίες Σάλτσα Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, βάζω τις ντομάτες, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζω περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος ρίχνω το βασιλικό το φρέσκο ή από την αρχή βάζω τον ξερό. Κοτόπουλο Σοτάρω το κοτόπουλο στο λάδι. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί και το αφήνω περίπου 10-15 λεπτά να ψηθεί σε δυνατή φωτιά. Μπεσαμέλ Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα για λίγα λεπτά να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια για να μην κολλήσει  σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Συναρμολόγηση Ανακατεύουμε σε μπολ την μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το 1 φλυτζάνι τυρί παρμεζάνα. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Σε πυρέξ βάζουμε λίγο σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια μας. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε 1 κούπα ζεστό νερό (αν τα υγρά δεν είναι αρκετά), ραντίζουμε με τη μια κούπα παρμεζάνα, λίγο βούτυρο στην επιφάνεια  και καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180- 190 ο για μισή ώρα περίπου. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει λίγο η επιφάνεια. Λίγα μυστικά ακόμα Για πιο γρήγορα, τρίψτε τα 2 κρεμμύδια μαζί και μετά χωρίστε τα στα 2. Μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια με μικρό κουταλάκι , αλλά  για πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε τη σακούλα κορνέ χωρίς μύτη που όμως να έχει διάμετρο το άνοιγμα μικρότερα από αυτό του κανελονιού. Προσέχουμε το αλάτι γιατί η παρμεζάνα είναι αλμυρή. Ο Δρίσκας από όπου πήρα τη συνταγή χρησιμοποιεί τυρί κρέμα, όμως εγώ προτιμώ την παρμεζάνα για νοστιμιά και γεύση. Επίσης κάποιες άλλες μετατροπές θεωρήθηκαν αναγκαίες για να γίνει πιο λάιτ η συνταγή, αλλά εξίσου νόστιμη. Αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι και γίνεται εξίσου νόστιμο και  με το βούτυρο. Προσέχουμε το αλάτι στο φαγητό μας.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Το ρύζι αυτό ατμού φτιάχνεται στην κατσαρόλα μας και είναι μυρωδάτο, αφράτο και χωρίς λιπαρή ουσία. Είναι πολύ νόστιμο και υγειινό. Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο .   Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® - Επικοινωνία