banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ενας συνδιασμός γεύσεων και αρρωμάτων τέλειος!!! Συνάμα ένας καλός τρόπος να φάνε τα παιδιά μας όσπρια!! Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα! Τι χρειαζόμαστε: 8 μπούτια κοτόπουλου 100γρ. ρεβύθια 3 κρεμμύδια σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 100γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 3φλ. ζωμό κοτόπουλου 1 λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό του 40γρ. βούτυρο ή λάδι για πιο ελαφρύ 2 κ.γλ. πάπρικα 1κ.γλ. κύμινο 1/2κ.γλ. μπαχάρι σκόνη 1/2κ.γλ. κορίανδρο σκόνη 1/4κ.γλ. κρόκο κοζάνης 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη αλατοπίπερο και αλεύρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια, το πρωι τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε 45 λεπτά ή στη χύτρα 15'. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε στο λάδι να ροδίσουν. Βγάζουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις! Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα αυτή την αρρωματική, προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τα ρεβύθια και σιγοψήνουμε μια ώρα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με τις ελιές, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με αρρωματικό ρύζι Μπασμάτι ή σκέτο με τα ρεβύθια!!

Πηγή: cookpad.com/gr

Και ναι!Σε λιγότερο από δύο βδομάδες κάνω ανάρτηση!Αλλά πιστεύω ότι έχετε καταλάβει το λόγο...σας κάνω δίαιτα!Οπότε ένα γλυκάκι στις δύο βδομάδες δεν βλάπτει!! Για σήμερα λοιπόν ας κάνουμε μια παρασπονδία, όχι μεγάλη, αφού για να μη μου φωνάζουν όσοι δοκιμάζουν, σήμερα δεν έχει το μενού ούτε βούτυρα, ούτε χοληστερίνη! Επίσης αυτή τη στιγμή που γράφω, το γλυκό έχει φαγωθεί, μη σας πω και χωνευθεί! Μπαίνω στον πειρασμό να το ξαναφτιάξω, τώρα που γράφω , γι' αυτό τελικά το computer είναι πολύ βλαβερό για την υγεία! Αν δεν καθόμουν να γράψω τώρα, δε θα το σκεφτόμουν ξανά...ok... αυτά τα γράφω μήπως και σας πείσω γιατί αργώ να γράψω! Αλλά όντως καμιά φορά το computer βλάπτει αρκετά...δεν ξέρω αν βλάπτει σαν το τσιγάρο (!), αλλά αφού δεν καπνίζω, μάλλον την έπαθα από το computer! Το καλό της υπόθεσης?...Αφού δεν πρέπει να κάθομαι πολύ στον υπολογιστή, άρα δεν φτιάχνω κάθε μέρα γλυκά για να ανεβάζω, άρα χάνουμε κανένα κιλό! Τέλεια δίαιτα λοιπόν η αποχή απ' το pc!!! Δεν σας κουράζω άλλο, πάω στη συνταγή (γιατί πολύ το λιβάνισα το θέμα!) και μετά να μην ξεχάσω το μπλογκοπαιχνίδι με τις "τσάντες των celebrities" που με είχαν προσκαλέσει φίλες! Τελευταία και καταιδρωμένη εγώ! Γλυκό με χουρμάδες λοιπόν! Πιθανόν οι περισσότεροι να γνωρίζετε ότι είναι θρεπτικοί και συγκεκριμένα αποτελούν καλή πηγή σιδήρου, καλίου, ασβεστίου και φυτικών ινών. Δοκιμάστε τους λοιπόν και μέσα σε γλυκά ή μπισκότα! Υλικά για ένα τσέρκι 22εκ. 100γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι 150γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομματάκια 120γρ. αποξηραμένοι χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου 115γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (κατά προτίμηση περασμένη από το μούλτι για 30') Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι με τσέρκι. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα τριμμένα αμύγδαλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες. Αυτό ίσως σας φανεί λίγο δύσκολο, γιατί κολλάμε μεταξύ τους, αλλά δεν μας πειράζει! Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα γίνεται γυαλιστερή και με κορυφούλες. Ρίχνουμε το αμύγδαλο-κουβερτούρα και στη συνέχεια τους χουρμάδες. Εδώ σταμάτησα το μίξερ και προσεχτικά με μια σπάτουλα τα ανακάτεψα ώστε να διαλυθούν λίγο οι χουρμάδες που ήταν κολλημένοι. Ρίχνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Όταν το βγάλουμε πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει και μετά να το ξεφορμάρουμε για να μη μας σπάσει. Τώρα αν έχει και καμιά "ρωγμή" ή " καθιζησούλα" (που πολύ τις φλερτάρω αν έχετε δει και παλιότερα..!) δεν μας πειράζει! Ή θα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω ή αφού έχετε αποφύγει την χοληστερίνη λόγω απουσίας κρόκων και βουτύρου, την ξανακερδίζετε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ!!!! Για να μη σας παραπλανήσω, σας λέω ότι μόνο το κομμάτι που βλέπετε στη φωτογραφία φορτώθηκε με σαντιγύ! Τα υπόλοιπα καταναλώθηκαν στην light εκδοχή!! Και κλείνω με το μπλογκοπαιχνίδι με τις τσάντες που με προσκάλεσε η Taste Advisor, η Pandora και η Ελπινίκη Πρέπει να δείξω την τσάντα μου και τι έχει μέσα...!Είναι καταρχήν τσάντα πολύ βολική, χωράει πολλά, μεταξύ των οποίων καλλυντικά (τα βάζω μέσα στις θήκες της τσάντας),mp3, γυαλιά (όλα τα είδη!), διάφορα ξεκάρφωτα όπως φακελάκια τσάι ή ποτηράκια(γνωστής εταιρείας!)...μαζεύω ό,τι μου κάνει κλικ(!), στυλό, μαρκαδόρο, moleskine (να σημειώνω να μην ξεχνάω), πορτοφόλι (σε κόκκινο για καλό φενγκ-σούι...αν και τώρα έχει παλιώσει και είμαι για καινούριο, να αναβαθμίσουμε και το φενγκ-σούι!) και από το χθεσινό σεμινάριο στο Δρίσκα, τις συνταγές με τις σημειωσούλες μου πάνω! Αλλιώς σίγουρα υπάρχει περιοδικό μαγειρικής μέσα στην τσάντα ή λογοτεχνικό...όταν μετακινούμαι με τα ΜΜΜ! Και τέλος (εε αφού είχα καιρό, είχα αρκετά!!) να ευχαριστήσω και τις φίλες που μου χάρισαν βραβεία, και θα τα ανεβάσω στην επόμενη ανάρτηση, για να είμαι σίγουρη ότι δεν ξέχασα κάποια!! Πολλά φιλιά!!! (ΥΓ : Ξέχασα...η συνταγή είναι από αγγλικό βιβλίο που το έχω ξανααναφέρει, "Kitchen stories/ chocolate" )

Πηγή: santie-athina.blogspot.gr

Το ρολό δεν έχει γέμιση απλώς του έκανα μια κρύα σάλτσα και τη συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα για τις πατάτες τη βρήκα στο gourmet της Κυριακής. Την άλλαξα λίγο σύμφωνα με τα γούστα μου (δεν έβαλα δενδρολίβανο και δεν έβαλα βούτυρο) αλλά ξετρελάθηκαν όλοι! Είναι ο καινούριος αγαπημένος μας τρόπος να φτιάχνουμε πατάτες! για το ρολό 500 γρ. κιμά φρυγανιά ή μουσκεμένο ψωμί 2 αυγά 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κουταλιά ξύδι 1 κουταλιά λάδι 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι αλάτι, πιπέρι Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε ένα ρολό. Το τυλίγουμε σε χαρτί φούρνου αλειμμένο με λάδι. Το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για μια ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190β. για τη σάλτσα 100 γρ. μαγιονέζα 2-3 κουταλιές κέτσαπ 2 κουταλιές ουίσκι 1 κουταλιά μαϊντανό 1/2 κουταλιά τσίλι αλάτι, πιπέρι Δεν έχω και τίποτα να πω, τα ανακατεύουμε όλα μαζί. για τις πατάτες 1 κιλό πατάτες μικρές 1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού 1 φλιτζάνι παρμεζάνα 2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κουταλιά ρίγανη 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κατά μήκος σε δύο κομμάτια. Από την πλευρά που δεν είναι κομμένη χαράζουμε τις πατάτες σε παράλληλες τομές χωρίς να τις κόψουμε τελείως. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 45-50 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με την παρμεζάνα και τα μυρωδικά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε τις πατάτες με το μείγμα. Ψήνουμε άλλα 10-15 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Πηγή: cookandfeed.blogspot.gr

Μια πραγματικά πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα που είναι πεντανόστιμη! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες φρέσκιες γαρίδες με τα κεφάλια τους. Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ότι θα περίμενε κανείς και το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Ingredients 16 γαρίδες 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/3 κούπας λευκό κρασί 2 ντομάτες τριμμένες Λίγο θυμάρι 1 κουτ.γλ. ζάχαρη Αλάτι 1 πακέτο μακαρόνια Ψιλοκομμένος μαϊντανός και βασιλικός Method Step 1 Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια Step 2 Με ένα μαχαίρι βγάζουμε το έντερο Step 3 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι Step 4 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μισό σκόρδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες Step 5 Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί Step 6 Αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί Step 7 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, ζάχαρη και αλάτι Step 8 Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά Step 9 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι Step 10 Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά Step 11 Αφαιρούμε τα κεφάλια από τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες Step 12 Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με τα μακαρόνια Step 13 Η γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα είναι έτοιμη Tips Μην παραβράσεις τις γαρίδες γιατί θα βγουν πολύ σκληρές! Καθώς αφαιρείς τα κεφάλια από τη σάλτσα πίεσέ τα με μια τσιμπίδα για να βγάλουν όλο το νόστιμο ζουμάκι τους

Πηγή: nostimada.gr

Υπέροχα, αφράτα και πολύ-πολύ νόστιμα! Υλικά για 18 κομμάτια: Για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ζυμωτό 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά 100 γρ βούτυρο λιωμένο 2 αυγά 250 ml γάλα χλιαρό 250 ml νερό 2 κουταλάκια αλάτι 2 κουταλιές ζάχαρη Για την γέμιση: 700 γρ φέτα 250 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (έβαλα ρεγκάτο) Ρίγανη Πιπέρι Για το άλειμμα: 1 ασπράδι Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ελαφρά γάλα και νερό. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη, όλα δηλαδή τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για λίγα λεπτά. Η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και απαλή και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε σε μπολ ελαφρά λαδωμένο, καλύπτουμε με μεμβράνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Η δική μου όπως μπορείτε να δείτε, υπερδιπλασιάστηκε! Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ο στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες του φούρνου. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε μια αρκετά μεγάλη λαδόκολλα, την αλευρώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε επάνω την ζύμη μας. Την ζυμώνουμε ελαφρά για 1 λεπτό και την ανοίγουμε σε φύλλο 60 x 40 cm περίπου. Μπορούμε βέβαια να ανοίξουμε 2 φύλλα μικρότερου μεγέθους, αν θέλουμε μικρότερα τυρόψωμα. Μοιράζουμε στην επιφάνεια της ζύμης το τριμμένο τυρί, την φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, πιπεράκι και ρίγανη κατά βούληση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό, από την πιο φαρδιά πλευρά. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει η ένωση και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ~ εμένα μου βγήκαν 18 και ήταν αρκετά χοντρουλά! Τοποθετούμε τα τυρόψωμα στις λαμαρίνες σε μικρή απόσταση και τα αλείφουμε ελαφρά με το ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 ο για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο αλλά και με το μέγεθος των κομματιών. Αν βάλετε και τις 2 λαμαρίνες μαζί για ψήσιμο, το νου σας! Ίσως χρειαστεί στα μισά του ψησίματος να τις αλλάξετε θέση ~ εμένα συνήθως ο φούρνος ψήνει πιο γρήγορα την πάνω-πάνω λαμαρίνα. Μόλις ροδίσουν καλά, είναι έτοιμα ~ τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν πριν τα απολαύσουμε ~ έτσι θα αποφύγετε να πάθει η γλώσσα σας έγκαυμα σαν την δική μου! J Καλή επιτυχία! Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα από τις Γεύσεις στη Φύση, με μικρές τροποποιήσεις για να την φέρω στα γούστα μας!

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr

Μία κλασική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες 1 πακέτο (450 γρ.) φασολάκια πλατιά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ελιά) 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. ΔΡΙΣΚΑΣ 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο 1 αυγό 1 κουτ. σούπας κύμινο 600 γρ. πολτοποιημένες ντομάτες 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη ελαιόλαδο αλεύρι για το τηγάνισμα αλάτι και πιπέρι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αδειάστε τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Ρίξτε στο μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώστε. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια. Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Βάλτε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ρίξτε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τον βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε πολύ λίγο ζεστό νερό. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστικές κροκέτες από τον Βαγγέλη Δρίσκα. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 24 τεμ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. Χωριάτικα λουκάνικα ΥΦΑΝΤΗΣ 200 γρ. Τσένταρ 200 γρ. Γραβιέρα 2 Αυγά 2 Ασπράδια 150 γρ. Αλεύρι για κάθε χρήση 10 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο 1 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Αντικολλητικό χαρτί και γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS Κρέμα βαλσαμικού bbq KALAMATA PAPADIMITRIOU Κρέμα βαλσαμικού chili KALAMATA PAPADIMITRIOU Μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU Ποικιλία από σαλατικά και τορτίγιες για το σερβίρισμα Εκτέλεση Πολτοποιήστε στον πολυκόπτη τα λουκάνικα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τα τριμμένα τυριά, τα αυγά, το αλεύρι και τον πολτό σκόρδου. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε το σε μικρές κροκέτες. Περάστε τες πρώτα από τα ασπράδια (ελαφρά χτυπημένα) και μετά από τα ψίχουλα και βάλτε τες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στον αέρα στους 180ο C για 35 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με τα δύο είδη κρέμας βαλσαμικού, με την μουστάρδα, τις τορτίγιες και τα σαλατικά. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή που θα σας καταπλήξει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 300 γρ. Φακές 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 4 πράσα 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU 100 γρ. καπνιστή πέστροφα 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.σ. τριμμένος μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Βάλτε τις φακές και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 ½ λίτρο νερό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Βράστε χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι, τον πολτό σκόρδου, αλατίστε και συνεχίστε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη. Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες τα πράσα. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τουλάχιστον για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μετά κουταλιές κρέμα βαλσαμικού και λίγο ανθό αλατιού. Μοιράστε την σούπα στα πιάτα, μετά μοιράστε τα καραμελωμένα πράσα, γαρνίρετε με την καπνιστή πέστροφα και πασπαλίστε με τον μαραθόσπορο. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα μοναδικό κοκτέιλ για το γιορτινό σας τραπέζι. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι 150 ml χυμός ροδιού 60 ml λικέρ πορτοκάλι 500 ml ξηρό αφρώδες κρασί 12 παγάκια Πλατό με ορεκτικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. γκοργκοντζόλα 100 γρ. κατσικίσιο τυρί 100 γρ. ανθότυρο 100 γρ. ροκφόρ 8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ Ποικιλία από κριτσίνια Πατέ λιαστής τομάτας και πατέ πιπεριάς AMVROSIA GOURMET Εκτέλεση Για το γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι Τρίψτε τα παγάκια στον πολυκόπτη και μοιράστε τα στα ποτήρια. Μοιράστε μετά τον χυμό ροδιού και το λικέρ πορτοκάλι και προσθέστε το κρύο αφρώδες κρασί. Για το πλατό με ορεκτικά: Σερβίρετε τα τυριά και τα αλλαντικά σε ένα πλατό. Συνοδέψτε με τα κριτσίνια, το πατέ λιαστής τομάτας και το πατέ πιπεριάς. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Τα κανελόνια μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι γέμιση θελήσουμε. Όμως πολύ νόστιμα και υγιεινά γίνονται με κοτόπουλο. Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Κρεατικά Ζυμαρικά Κυρίως Πιάτα Ζυμαρικά Πουλερικά Κιμάδες Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές Για τη σάλτσα 2 κουτιά κονκασέ ντομάτα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Λίγο λάδι Μπόλικο φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό 1 κ.γλ. ζάχαρη Για το κοτόπουλο Μισό κιλό κοτόπουλο φιλέτο περασμένο στο μούλτι να γίνει κιμάς ή ψιλοκομμένο με το μαχαίρι Λίγο λάδι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Μισή κούπα λευκό κρασί 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι Για τη μπεσαμέλ 2 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 φλιτζάνι γάλα Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο λίγο Οδηγίες Σάλτσα Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, βάζω τις ντομάτες, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζω περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος ρίχνω το βασιλικό το φρέσκο ή από την αρχή βάζω τον ξερό. Κοτόπουλο Σοτάρω το κοτόπουλο στο λάδι. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί και το αφήνω περίπου 10-15 λεπτά να ψηθεί σε δυνατή φωτιά. Μπεσαμέλ Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα για λίγα λεπτά να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια για να μην κολλήσει  σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Συναρμολόγηση Ανακατεύουμε σε μπολ την μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το 1 φλυτζάνι τυρί παρμεζάνα. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Σε πυρέξ βάζουμε λίγο σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια μας. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε 1 κούπα ζεστό νερό (αν τα υγρά δεν είναι αρκετά), ραντίζουμε με τη μια κούπα παρμεζάνα, λίγο βούτυρο στην επιφάνεια  και καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180- 190 ο για μισή ώρα περίπου. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει λίγο η επιφάνεια. Λίγα μυστικά ακόμα Για πιο γρήγορα, τρίψτε τα 2 κρεμμύδια μαζί και μετά χωρίστε τα στα 2. Μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια με μικρό κουταλάκι , αλλά  για πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε τη σακούλα κορνέ χωρίς μύτη που όμως να έχει διάμετρο το άνοιγμα μικρότερα από αυτό του κανελονιού. Προσέχουμε το αλάτι γιατί η παρμεζάνα είναι αλμυρή. Ο Δρίσκας από όπου πήρα τη συνταγή χρησιμοποιεί τυρί κρέμα, όμως εγώ προτιμώ την παρμεζάνα για νοστιμιά και γεύση. Επίσης κάποιες άλλες μετατροπές θεωρήθηκαν αναγκαίες για να γίνει πιο λάιτ η συνταγή, αλλά εξίσου νόστιμη. Αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι και γίνεται εξίσου νόστιμο και  με το βούτυρο. Προσέχουμε το αλάτι στο φαγητό μας.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Μια γευστική σάλτσα για βραστά ή ψητά λαχανικά ! Συστατικά Στα γρήγορα Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Σάλτσες - Μαρινάδες Συνταγές express Όλες οι συνταγές 2 κούπες μαγιονέζα 2 σκ . σκόρδο στην πρέσα Λίγο χυμό λεμονιού 1 φακελάκι σαφράν Οδηγίες   Μουσκεύουμε το σαφράν σε 2 κ.σ. νερό για 15 λεπτά . Ανακατεύουμε στη μαγιονέζα το σκόρδο , το νερό με το σαφράν , το χυμό . Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε . Περιχύνουμε ή συνοδεύουμε ψητά ή βραστά λαχανικά .   Λίγα μυστικά ακόμα Σε συνταγή του Δρίσκα .

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Το ρύζι αυτό ατμού φτιάχνεται στην κατσαρόλα μας και είναι μυρωδάτο, αφράτο και χωρίς λιπαρή ουσία. Είναι πολύ νόστιμο και υγειινό. Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο .   Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Επικοινωνία