banoffee | banoffee συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας δείχνει πώς να εντυπωσιάσουμε με αφράτα μπουρεκάκια μελιτζάνας με τυριά και σαλάμι, τυλιγμένα σε τραγανό κανταΐφι. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 8 μερίδες 1 κιλό μελιτζάνες 300 γρ. κανταΐφι 200 γρ. φέτα 100 γρ. κασέρι 150 γρ. σαλάμι αέρος 1 αυγό 100 γρ. λιωμένο βούτυρο 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι αλουμινόχαρτο & αντικολλητικό χαρτί ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Τυλίξτε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στους 200ο C για 50 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, κόψτε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάλτε την ψίχα τους. Αφήστε την ψίχα να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Ανοίξτε το κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει. Σε ένα μπολ βάλτε την στραγγισμένη ψίχα της μελιτζάνας, την φέτα και το κασέρι τριμμένα, τον δυόσμο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Πάρτε μία μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και απλώστε το στον πάγκο εργασίας. Βάλτε στο κέντρο μία κουταλιά από το μείγμα της μελιτζάνας και τυλίξτε ρολό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού και βάλτε τα ρολά με τη σειρά. Περιχύστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε στους 180ο C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Συνοδέψτε με αρωματική σάλτσα ντομάτας 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με σύκο 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήστε τα να για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας Μερίδες : για 1 σαλάτα Απαιτούμενος Χρόνος : 15΄περίπου. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 σακουλάκια σαλάτα 4 εποχές 100 γρ. γλυκιά γραβιέρα 2 μήλα 1 σακουλάκι μείγμα καρπών για Σαλάτες, Μεσογειακή Για το ντρέσσινγκ: 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού λεμόνι, πορτοκάλι ανθό αλατιού Εκτέλεση Κόψτε τα μήλα σε τέταρτα και αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια, μετά κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Τρίψτε την γραβιέρα με τον αποφλοιωτή λαχανικών. Ετοιμάστε το ντρέσσινγκ: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μαζί με ελάχιστο ανθό αλατιού και ανακατέψτε πολύ καλά. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα σαλατικά, προσθέστε τα μήλα, το ντρέσσινγκ και ανακατέψτε. Σερβίρετε την σαλάτα σε μία πιατέλα, πασπαλίστε με το μείγμα ξηρών καρπών και γαρνίρετε με τις φλοίδες γραβιέρας. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία κλασική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες 1 πακέτο (450 γρ.) φασολάκια πλατιά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ελιά) 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. ΔΡΙΣΚΑΣ 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο 1 αυγό 1 κουτ. σούπας κύμινο 600 γρ. πολτοποιημένες ντομάτες 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη ελαιόλαδο αλεύρι για το τηγάνισμα αλάτι και πιπέρι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αδειάστε τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Ρίξτε στο μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώστε. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια. Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Βάλτε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ρίξτε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τον βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε πολύ λίγο ζεστό νερό. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία φανταστική πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 12 μερίδες Για το παντεσπάνι: 300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση 350 γρ. ζάχαρη 180 γρ. βούτυρο 6 βιολογικά αυγά 250 ml γάλα 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί Για την γέμιση: 500 γρ. μασκαρπόνε 250 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά 150 γρ. ζάχαρη 500 γρ. φράουλες Για το σιρόπι: 250 γρ. ζάχαρη 250 ml νερό 4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ξύσμα από 1 λεμόνι 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά για την σαντιγύ 200 γρ. αμύγδαλα φιλέ ψημένα και φράουλες για το γαρνίρισμα ~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Για το παντεσπάνι: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με 350 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίξτε μετά τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την εσάνς βανίλιας και το αλεύρι. Μοιράστε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήστε στους 175ο C για 25 λεπτά. Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόψτε το κάθε ένα οριζόντια σε 2 φέτες. Για το σιρόπι: Βράστε για 3 λεπτά την ζάχαρη με το νερό, τα κλωναράκια του βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και διατηρήστε την στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε. Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με 150 γραμμάρια ζάχαρη και 250 ml κρέμα γάλακτος. Σιροπιάστε την μία φέτα παντεσπάνι και απλώστε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του μασκαρπόνε. Βάλτε ψιλοκομμένες φράουλες και σκεπάστε με μία φέτα παντεσπάνι. Επαναλάβετε άλλες δύο φορές και σιροπιάστε την τελευταία φέτα από το παντεσπάνι. Απλώστε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της τούρτας με το κορνέ, γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ και τις φράουλες. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν την σερβίρετε. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή που θα σας καταπλήξει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 300 γρ. Φακές 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 4 πράσα 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU 100 γρ. καπνιστή πέστροφα 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.σ. τριμμένος μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Βάλτε τις φακές και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 ½ λίτρο νερό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Βράστε χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι, τον πολτό σκόρδου, αλατίστε και συνεχίστε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη. Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες τα πράσα. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τουλάχιστον για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μετά κουταλιές κρέμα βαλσαμικού και λίγο ανθό αλατιού. Μοιράστε την σούπα στα πιάτα, μετά μοιράστε τα καραμελωμένα πράσα, γαρνίρετε με την καπνιστή πέστροφα και πασπαλίστε με τον μαραθόσπορο. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα μοναδικό κοκτέιλ για το γιορτινό σας τραπέζι. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι 150 ml χυμός ροδιού 60 ml λικέρ πορτοκάλι 500 ml ξηρό αφρώδες κρασί 12 παγάκια Πλατό με ορεκτικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. γκοργκοντζόλα 100 γρ. κατσικίσιο τυρί 100 γρ. ανθότυρο 100 γρ. ροκφόρ 8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ Ποικιλία από κριτσίνια Πατέ λιαστής τομάτας και πατέ πιπεριάς AMVROSIA GOURMET Εκτέλεση Για το γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι Τρίψτε τα παγάκια στον πολυκόπτη και μοιράστε τα στα ποτήρια. Μοιράστε μετά τον χυμό ροδιού και το λικέρ πορτοκάλι και προσθέστε το κρύο αφρώδες κρασί. Για το πλατό με ορεκτικά: Σερβίρετε τα τυριά και τα αλλαντικά σε ένα πλατό. Συνοδέψτε με τα κριτσίνια, το πατέ λιαστής τομάτας και το πατέ πιπεριάς. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση για το τραπέζι σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 250 γρ. ψητό χοιρομέρι ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη. 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με 4% λιπαρά ROYAL 200 γρ. ανθότυρο 10 λιαστές ντομάτες 1 κ.γ. ρίγανη ξερή ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο ΜΠΑΧΑΡ Για το σκορδόψωμο 1 φραντζόλα ψωμί 1 βαζάκι πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα. Αντικολλητικό χαρτί SANITAS Ντοματίνια και τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βάλτε στο πολυμίξερ την μοτσαρέλα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη και το μπούκοβο και πολτοποιήστε τα. Κόψτε το ψητό χοιρομέρι σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε την μισή ποσότητα με το μείγμα τυριών. Αδειάστε το μείγμα των τυριών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ψητό χοιρομέρι. Αφήστε στον φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά. Κόψτε τη φραντζόλα σε φέτες και αλείψτε τες με τον πολτό σκόρδου. Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού σε ένα ταψί και βάλτε τις φέτες του ψωμιού με τη σειρά. Πασπαλίστε με τη παρμεζάνα και ψήστε στους 180οC για 10 λεπτά. Σερβίρετε το σκορδόψωμο με το ντιπ πίτσας, με ντοματίνια και με τρυφερή ρόκα. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστά παιδάκια κοτόπουλου που θα σας ξετρελάνουν. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 5 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬ ✬✬✬ Υλικά 1 κιλό Παϊδάκια κοτόπουλου 3 κ.σ. Σόγια σος 3 κ.σ. Μέλι 3 κ.σ. Κρέμα βαλσαμικού bbq KALAMATA PAPAPDIMITRIOU 3 κ.σ. Μουστάρδα απαλή KALAMATA PAPAPDIMITRIOU Ξύσμα και χυμός από 2 πορτοκάλια 1 κ.γ. κύμινο ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.γ. Κόλιαντρος ΜΠΑΧΑΡ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Μπύρα με θαλασσινό νερό EL BOQUERON για το σερβίρισμα Εκτέλεση Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ, περιχύστε τα παϊδάκια και αφήστε τα να μαριναριστούν για 3-4 ώρες. Βάλτε τα σε ένα ταψί με την μαρινάδα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 45 – 50 λεπτά. Συνοδέψτε τα με τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα με θαλασσινό νερό. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή από τον Βαγγέλη Δρίσκα. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 8 τεμ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬ ✬✬✬ Υλικά 2 πακέτα Λουκάνικα FRANKA ΥΦΑΝΤΗΣ 10 Ψωμάκια για Hot Dogs 200 γρ. Μαγιονέζα 2 κ.σ. Κέτσαπ 2 Πίκλες αγγουριού Τηγανητά τραγανά κρεμμύδια για το σερβίρισμα Αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί 2 σε 1 SANITAS Μπύρα με θαλασσινό νερό EL BOQUERON Εκτέλεση Βράστε τα λουκάνικα για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Τρίψτε ή πολτοποιήστε τις πίκλες και ανακατέψτε με τη μαγιονέζα και τη κέτσαπ. Μοιράστε τη σάλτσα στα ψωμάκια, βάλτε τα λουκάνικα και πασπαλίστε με τα τηγανητά κρεμμύδια. Σερβίρετε τα Hot Dogs με παγωμένη μπύρα με θαλασσινό νερό. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Τα κανελόνια μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι γέμιση θελήσουμε. Όμως πολύ νόστιμα και υγιεινά γίνονται με κοτόπουλο. Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Κρεατικά Ζυμαρικά Κυρίως Πιάτα Ζυμαρικά Πουλερικά Κιμάδες Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές Για τη σάλτσα 2 κουτιά κονκασέ ντομάτα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Λίγο λάδι Μπόλικο φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό 1 κ.γλ. ζάχαρη Για το κοτόπουλο Μισό κιλό κοτόπουλο φιλέτο περασμένο στο μούλτι να γίνει κιμάς ή ψιλοκομμένο με το μαχαίρι Λίγο λάδι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Μισή κούπα λευκό κρασί 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι Για τη μπεσαμέλ 2 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 φλιτζάνι γάλα Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο λίγο Οδηγίες Σάλτσα Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, βάζω τις ντομάτες, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζω περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος ρίχνω το βασιλικό το φρέσκο ή από την αρχή βάζω τον ξερό. Κοτόπουλο Σοτάρω το κοτόπουλο στο λάδι. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί και το αφήνω περίπου 10-15 λεπτά να ψηθεί σε δυνατή φωτιά. Μπεσαμέλ Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα για λίγα λεπτά να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια για να μην κολλήσει  σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Συναρμολόγηση Ανακατεύουμε σε μπολ την μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το 1 φλυτζάνι τυρί παρμεζάνα. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Σε πυρέξ βάζουμε λίγο σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια μας. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε 1 κούπα ζεστό νερό (αν τα υγρά δεν είναι αρκετά), ραντίζουμε με τη μια κούπα παρμεζάνα, λίγο βούτυρο στην επιφάνεια  και καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180- 190 ο για μισή ώρα περίπου. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει λίγο η επιφάνεια. Λίγα μυστικά ακόμα Για πιο γρήγορα, τρίψτε τα 2 κρεμμύδια μαζί και μετά χωρίστε τα στα 2. Μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια με μικρό κουταλάκι , αλλά  για πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε τη σακούλα κορνέ χωρίς μύτη που όμως να έχει διάμετρο το άνοιγμα μικρότερα από αυτό του κανελονιού. Προσέχουμε το αλάτι γιατί η παρμεζάνα είναι αλμυρή. Ο Δρίσκας από όπου πήρα τη συνταγή χρησιμοποιεί τυρί κρέμα, όμως εγώ προτιμώ την παρμεζάνα για νοστιμιά και γεύση. Επίσης κάποιες άλλες μετατροπές θεωρήθηκαν αναγκαίες για να γίνει πιο λάιτ η συνταγή, αλλά εξίσου νόστιμη. Αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι και γίνεται εξίσου νόστιμο και  με το βούτυρο. Προσέχουμε το αλάτι στο φαγητό μας.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Το ρύζι αυτό ατμού φτιάχνεται στην κατσαρόλα μας και είναι μυρωδάτο, αφράτο και χωρίς λιπαρή ουσία. Είναι πολύ νόστιμο και υγειινό. Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο .   Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Μαρινάρουμε τον ξιφία μας για να του δώσουμε γεύση και να το κάνουμε ζουμερό! Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Λαχανικά Ψάρια Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 1 κιλό ξιφία (3 φέτες) Μαρινάδα 1/3 κούπας λάδι ¼ κούπας σόγια σος 2 κ.σ. μπαλσάμικο γλάσο ή απλό 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια ή λάιμ Αντικολλητικό χαρτί Αλουμινόχαρτο Οδηγίες Βάζουμε όλα  τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ , ανακατεύουμε και περιχύνουμε τον ξιφία σε γυαλινο μπολ. Τα αφήνουμε κανένα μισάωρο. Μετά βάζουμε το καθένα κομμάτι ξιφία σε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε λίγη από τη μαρινάδα το τυλίγουμε καλά αφήνοντας όμως και «αέρα» στο χαρτί. Μετά το τυλίγουμε καλά και σε αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 25 λεπτά. Τα σερβίρουμε και με βραστά λαχανικά που τα έχουμε σοτάρει σε λίγο λάδι, 1 σκ. Σκόρδο και ξύσμα λεμονιού.   Λίγα μυστικά ακόμα Σε συνταγή του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® - Επικοινωνία