banoffee | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | banoffee με καραμελα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Μια πραγματικά πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα που είναι πεντανόστιμη! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες φρέσκιες γαρίδες με τα κεφάλια τους. Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ότι θα περίμενε κανείς και το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Ingredients 16 γαρίδες 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/3 κούπας λευκό κρασί 2 ντομάτες τριμμένες Λίγο θυμάρι 1 κουτ.γλ. ζάχαρη Αλάτι 1 πακέτο μακαρόνια Ψιλοκομμένος μαϊντανός και βασιλικός Method Step 1 Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια Step 2 Με ένα μαχαίρι βγάζουμε το έντερο Step 3 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι Step 4 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μισό σκόρδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες Step 5 Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί Step 6 Αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί Step 7 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, ζάχαρη και αλάτι Step 8 Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά Step 9 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι Step 10 Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά Step 11 Αφαιρούμε τα κεφάλια από τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες Step 12 Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με τα μακαρόνια Step 13 Η γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα είναι έτοιμη Tips Μην παραβράσεις τις γαρίδες γιατί θα βγουν πολύ σκληρές! Καθώς αφαιρείς τα κεφάλια από τη σάλτσα πίεσέ τα με μια τσιμπίδα για να βγάλουν όλο το νόστιμο ζουμάκι τους

Πηγή: nostimada.gr

Μια τέλεια συνταγή για το κοντοσούβλι του Δρίσκα με μια πολύ αρωματική μαρινάδα που θα κάνει ένα ζουμερό κρέας .
10 Ingredients 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο για κοντοσούβλι 4 λίτρα νερό 3/4 κούπας λάδι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 2 Πιπεριές 4 Ντομάτες 3 Κρεμμύδια 1 φλιτζάνι λευκό κρασί Λίγο πιπέρι 1 κουτ.σούπας σπόρους κόλιανδρου 1 κουτ.σούπας μουστάρδα Method Step 1 Αφήνουμε το κρέας μέσα σε ένα μπολ με το νερό, μισό φλιτζάνι λάδι και 1 φλιτζάνι ζάχαρη για 12 ώρες Step 2 Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο, λευκό κρασί, κρεμμύδι, ντομάτα τριμμένη, πιπέρι, κόλιανδρο και μουστάρδα Step 3 Το αφήνουμε στη δεύτερη μαρινάδα για άλλες 12 ώρες Step 4 Κόβουμε σε χοντρές φέτες την πιπεριά, το κρεμμύδι και ντομάτα Step 5 Απλώνουμε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα αντικολλητικό χαρτί Step 6 Βάζουμε ένα κομμάτι κρέατος, ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά περιχύνουμε με μαρινάδα και συνεχίζουμε Step 7 Κλείνουμε το χαρτί σε πουγκάκι και βάζουμε στο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 2 ώρες Step 8 Το κοντοσούβλι του Δρίσκα είναι έτοιμο! Tips Αν δεν έχεις χρόνο κάνε μόνο τη δεύτερη μαρινάδα

Πηγή: nostimada.gr

Μια γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα)  και να απογειώσετε γευστικά το λευκό κρέας. Μια μαρινάδα μπορεί να κάνει όλη την διαφορά σε ενα ψητό. Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάζει με την σπιρτάδα των εσπεριδοειδών και την γήινη γεύση του βερμούτ. Δοκιμάστε στην και προσεγγίστε διαφορετικά την κλασική γαλοπούλα των Χριστουγέννων. Ingredients 120 μλ. βερμούτ ξηρό 120 μλ. χυμό πορτοκάλι 120 μλ. χυμό λεμόνι 120 μλ. χυμό λάιμ 5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 κρεμμύδι σε φέτες 100 γρ. μαιντανό κομμένο Method Step 1 Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ενα βάζο. Step 2 Καλύπτουμε εν μέρει την γαλοπούλα σε κομμάτια απο το προηγούμενο βράδυ. Step 3 Στραγγίζουμε απο τα υγρά και ψήνουμε ανάλογα με την συνταγή. Step 4 Η μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα) είνατι έτοιμη. Tips Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάιμ με μανταρίνι για πιο γλυκό αποτέλεσμα Αυξήστε τις ποσότητες ανάλογα με το κρέας που έχετε. Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 150 μλ. μαρινάδα

Πηγή: nostimada.gr

Μία κλασική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες 1 πακέτο (450 γρ.) φασολάκια πλατιά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ελιά) 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. ΔΡΙΣΚΑΣ 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο 1 αυγό 1 κουτ. σούπας κύμινο 600 γρ. πολτοποιημένες ντομάτες 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη ελαιόλαδο αλεύρι για το τηγάνισμα αλάτι και πιπέρι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αδειάστε τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Ρίξτε στο μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώστε. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια. Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Βάλτε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ρίξτε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τον βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε πολύ λίγο ζεστό νερό. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστή γιαουρτόπιτα που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 1 φόρμα 24 εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 400 γρ .Σιμιγδάλι ψιλό ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 100 γρ. Τριμμένη αμυγδαλόψιχα 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ 200 γρ. Ζάχαρη 350 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 4 Αυγά 150 γρ. Βούτυρο λιωμένο Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι 100 γρ. Κακάο Για το σιρόπι: 1 λιτρο Νερό 400 γρ. Ζάχαρη 1 Πορτοκάλι 55 ml. Εσπρέσο λούνγκο Envivo Lungo NESPRESSO Για το γλάσο σοκολάτας: 200 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη 100 ml Κρέμα γάλακτος 55 ml Εσπρέσο λούνγκο Envivo Lungo NESPRESSO Συνοδέψτε με εσπρέσο Envivo Lungo NESPRESSO Εκτέλεση Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο, και προσθέστε την ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι. Αδειάστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 24 εκ. Ψήστε στους 175ο C για 50 λεπτά. Όσο ψήνεται η γιαουρτόπιτα, ετοιμάστε το σιρόπι : Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και το πορτοκάλι κομμένο στη μέση και βράστε τα για 5 λεπτά. Ρίξτε τον εσπρέσο και ανακατέψτε. Περιχύστε την γιαουρτόπιτα με το σιρόπι μόλις την βγάλετε από τον φούρνο. Αφήστε τη να απορροφήσει το σιρόπι πριν τη ξεφορμάρετε. Για το γλάσο σοκολάτας: Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε τον εσπρέσο, ανακατέψτε και όταν κρυώσει ελαφρά, ρίξτε το στην επιφάνεια της γιαουρτόπιτας. Συνοδέψτε με καφέ εσπρέσο Envivo Lungo NESPRESSO Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή που θα σας καταπλήξει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 300 γρ. Φακές 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 4 πράσα 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU 100 γρ. καπνιστή πέστροφα 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.σ. τριμμένος μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Βάλτε τις φακές και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 ½ λίτρο νερό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Βράστε χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι, τον πολτό σκόρδου, αλατίστε και συνεχίστε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη. Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες τα πράσα. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τουλάχιστον για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μετά κουταλιές κρέμα βαλσαμικού και λίγο ανθό αλατιού. Μοιράστε την σούπα στα πιάτα, μετά μοιράστε τα καραμελωμένα πράσα, γαρνίρετε με την καπνιστή πέστροφα και πασπαλίστε με τον μαραθόσπορο. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα μοναδικό κοκτέιλ για το γιορτινό σας τραπέζι. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι 150 ml χυμός ροδιού 60 ml λικέρ πορτοκάλι 500 ml ξηρό αφρώδες κρασί 12 παγάκια Πλατό με ορεκτικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. γκοργκοντζόλα 100 γρ. κατσικίσιο τυρί 100 γρ. ανθότυρο 100 γρ. ροκφόρ 8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ Ποικιλία από κριτσίνια Πατέ λιαστής τομάτας και πατέ πιπεριάς AMVROSIA GOURMET Εκτέλεση Για το γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι Τρίψτε τα παγάκια στον πολυκόπτη και μοιράστε τα στα ποτήρια. Μοιράστε μετά τον χυμό ροδιού και το λικέρ πορτοκάλι και προσθέστε το κρύο αφρώδες κρασί. Για το πλατό με ορεκτικά: Σερβίρετε τα τυριά και τα αλλαντικά σε ένα πλατό. Συνοδέψτε με τα κριτσίνια, το πατέ λιαστής τομάτας και το πατέ πιπεριάς. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 5 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 πακέτο πλεξούδες ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO 150 γρ. φέτα 5 κολοκυθάκια 250 γρ. μπρόκολο Για την σάλτσα πιπεριάς 5 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης 3 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. αμυγδαλόψιχα 100 ml. ελαιόλαδο 2 φωμί 2 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες και το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα για 5 λεπτά χωρίς να τα αλατίσετε και στραγγίστε τα. Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του πολυμίξερ και πολτοποιήστε τα. Βράστε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και στραγγίστε τα. Ανακατέψτε τις πλεξούδες με την σάλτσα, τα βρασμένα λαχανικά και την φέτα και σερβίρετε. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία χορταστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 300 γρ. φασόλια χάντρες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 300 γρ. αρακάς ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 αβοκάντο 500 γρ. τομάτες baby LUCIA’S FARM 2 πράσινες πιπεριές 1 κ.γ. κύμινο 4 κ.σ. κόλιαντρος ψιλοκομμένος Φρέσκος χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Τορτίγιες και sour cream για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βράστε τα φασόλια χάντρες για 45 λεπτά και τον αρακά για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, καθαρίστε και κόψτε το αβοκάντο σε μικρότερα κομμάτια και τις τομάτες στη μέση. Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ, ρίξτε το κύμινο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, 100ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τον κόλιαντρο. Ανακατέψτε τα και σερβίρετε με sour cream και τορτίγιες κομμένες σε μικρά τρίγωνα, ελαφρά ψημένες στους 180οC για 5-6 λεπτά. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση για το τραπέζι σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 250 γρ. ψητό χοιρομέρι ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη. 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με 4% λιπαρά ROYAL 200 γρ. ανθότυρο 10 λιαστές ντομάτες 1 κ.γ. ρίγανη ξερή ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο ΜΠΑΧΑΡ Για το σκορδόψωμο 1 φραντζόλα ψωμί 1 βαζάκι πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα. Αντικολλητικό χαρτί SANITAS Ντοματίνια και τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βάλτε στο πολυμίξερ την μοτσαρέλα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη και το μπούκοβο και πολτοποιήστε τα. Κόψτε το ψητό χοιρομέρι σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε την μισή ποσότητα με το μείγμα τυριών. Αδειάστε το μείγμα των τυριών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ψητό χοιρομέρι. Αφήστε στον φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά. Κόψτε τη φραντζόλα σε φέτες και αλείψτε τες με τον πολτό σκόρδου. Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού σε ένα ταψί και βάλτε τις φέτες του ψωμιού με τη σειρά. Πασπαλίστε με τη παρμεζάνα και ψήστε στους 180οC για 10 λεπτά. Σερβίρετε το σκορδόψωμο με το ντιπ πίτσας, με ντοματίνια και με τρυφερή ρόκα. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μια μελιτζανοσαλάτα που ετοιμάζεται και ψήνεται στην ίδια συσκευασία. Μια διαφορετική εκδοχή που είναι εύκολη, νόστιμη και έξυπνη . Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Λαχανικά Άλλες κατηγορίες Σαλάτες Όλες οι συνταγές 2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες 1 ξερό κρεμμύδι σε καρέ 2 σκελιδες σκόρδο στην πρέσα 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.γλ. κάρυ 1 κ.γλ. κύμινο 1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σπόρους Λίγο λάδι Αλάτι Οδηγίες Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση και χαράζουμε την ψύχα με το μαχαίρι σε ρόμβους και αλατίζουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κάρυ και το 2-3 κ.σ. λάδι. Απλώνουμε το μείγμα στην κομμένη πλευρά. Ενώνουμε τα 2 μισά της κάθε μελιτζάνας και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ο για 1 ώρα και ¼ (ανάλογα και το μέγεθος) ή στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά οι μελιτζάνες μας. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψύχα της μελιτζάνας, την κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε λίγο λάδια και λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.   Λίγα μυστικά ακόμα Μπορούμε να τα προσφέρουμε και σαν μπρουσκέτες σε ξεροψημένες μπουκιές ψωμιού! Συνταγή του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία