Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Η ιδέα για ζυμαρικά με σαφράν (Pasta allo zafferano) μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όταν την πρωτοείδα σε ιταλικό μαγειρικό site, αλλά δυσκολευόμουν να[...]
Πηγή: caruso.grH Sandefjord Smør είναι μια κλασική Νορβηγική σάλτσα βουτύρου που πάει πολύ με ψάρι και δη σολομό. Και αν δε ξέρουν οι Νορβηγοί από σολομό, τότε ποιος ξέρει;[...]
Πηγή: caruso.grΣτο εστιατόριό μου, το Casserole στο Γέρακα, για τη συγκεκριμένη περίοδο γεννήθηκε πριν λίγες εβδομάδες η ανάγκη να έχουμε ένα νηστίσιμο γλυκό. Ήθελα κάτι που[...]
Πηγή: caruso.grΤα lumaconi (λουμακόνι), απ’ τα πιο εντυπωσιακά σχήματα Ιταλικών ζυμαρικών, ιστορικά προέρχονται απ’ την επαρχία της Campania, δηλαδή τη περιοχή του Νότου,[...]
Πηγή: caruso.grΤο ψητό καλαμάρι είναι απ’ τα πιο κομψές και νόστιμες, απλές, θαλασσινές γεύσεις, γεμάτο γλύκα. Μια γεύση φιλόξενη, ανοιχτή στο ταίριασμα με κάτι πληθωρικό[...]
Πηγή: caruso.grΈχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που έβαλα στη ζωή μου τη σπιτική πίτσα με επαγγελματικού επιπέδου εξοπλισμό, χάρη στο φούρνο Karu 16 της Ooni και[...]
Πηγή: caruso.grΤο «σπαγγέτι ναπολιτέν ή ναπολιτάνα» κόσμησε χιλιάδες καταλόγους εστιατορίων σ’ αυτή τη χώρα (και όχι μόνον) ως το πιο φτηνό πιάτο ζυμαρικών στον κατάλογο,[...]
Πηγή: caruso.grΤίποτα δε κραυγάζει καλοκαιρινή διάθεση, όσο το κατακόκκινο χρώμα της τομάτας σε μια σούπα. Κι αυτές τις μέρες μέσα στο καταχείμωνο, ομολογώ πως η ψυχή μου[...]
Πηγή: caruso.grΤο Entrecôte Café de Paris είναι από τις πιο εμβληματικές διεθνείς συνταγές, με ενδιαφέρουσα ιστορία και ιδιαίτερο μυστήριο να την περιβάλλει. Γιατί μέχρι[...]
Πηγή: caruso.grΤο κατσικάκι είναι απ’ τα πιο εκλεκτά κρέατα στην Ελληνική μαγειρική παράδοση, καθώς είναι πάρα πολύ νόστιμο. Είναι επίσης ένα εξαιρετικά αγνό κρέας, καθώς[...]
Πηγή: caruso.grΜια πρωτότυπη, υγιεινή & εξαιρετικά νόστιμη, τραγανή σαλάτα, είναι μάλλον ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η χρονιά, μετά απ’ τις εθιμικές κραιπάλες των[...]
Πηγή: caruso.grΈνα λιχουδιαστό γκρατέν με πατάτες δίνει πάντα εορταστικό τόνο ως συνοδευτικό σε ένα τραπέζι. Με πιο γνωστό κλασικό πιάτο το γκρατέν ντοφινουά που συνδυάζει[...]
Πηγή: caruso.grΗ λεντινούλα, που πολλοί την γνωρίζετε ως shiitake, είναι σαφώς το πιο νόστιμο καλλιεργούμενο μανιτάρι στην Ελλάδα και έτσι αποτελεί πλέον τη νέα μου αγάπη[...]
Πηγή: caruso.grΟ πουρές είναι συνήθως το απόλυτο συνοδευτικό θαλπωρής σε πιάτα με αγαπημένες γεύσεις, αναλαμβάνοντας το υποχωρητικό ρόλο της ανύψωσής τους στο πάνθεον της[...]
Πηγή: caruso.grΠέρασε ένας χρόνος και κάτι από τότε που εισέβαλε η επαγγελματικού επιπέδου σπιτική πίτσα στη ζωή μου, χάρη στο φούρνο πίτσας Karu 16 της Ooni (προφέρεται[...]
Πηγή: caruso.grΗ λεντινούλα (shiitake) είναι σαφώς το πιο νόστιμο καλλιεργούμενο μανιτάρι και στην Ελλάδα έχουμε τη τύχη να γίνεται παραγωγή τους στην Εύβοια απ’ τη γνωστή[...]
Πηγή: caruso.grΤο μοσχάρι κυδωνάτο είναι μια Μικρασιάτικη συνταγή, κυρίως των Ελλήνων της Σμύρνης που ήρθε με τους πρόσφυγες στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Έτσι[...]
Πηγή: caruso.grΌλοι λατρεύουν μια καλή σπανακόπιτα, αλλά αν είναι φτιαγμένη και με χειροποίητο τραγανό φύλλο, και η φάρσα της είναι γεμάτη αρωματικά και φέτα, τότε γεννιέται[...]
Πηγή: caruso.gr