Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Η πρώτη μου ανάρτηση έχει, νομίζω, και σημασιολογικό χαρακτήρα... Σύμφωνα με την αγαπητή Βικιπαίδεια " Λόγω της μαλακής υφής του γλυκίσματος, ως χαλβάς[...]
Πηγή: cookika.comΔεν ξέρω πόσοι από εσάς θα συμφωνήσετε μαζί μου (νομίζω αρκετοί), αλλά η αρχή της συμβίωσης με τον/την αγαπημένο/η σου έχει, εκτός από τα πάρα πολλά καλά και[...]
Πηγή: cookika.comΤα κολοκυθάκια τα λατρεύω! Μπορώ να τα φάω από ωμά, απλά νερόβραστα μέχρι γεμιστά και όσο πιο περίεργα και γευστικά περίπλοκα γίνεται. Η συγκεκριμένη συνταγή[...]
Πηγή: cookika.comΤο Πάσχα δεν αποτελεί την αγαπημένη μου γιορτή. Φύση αισιόδοξος άνθρωπος, η θλίψη των ημερών αυτών δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου... Η μαγειρική[...]
Πηγή: cookika.comΌταν είσαι ο μοναδικός γλυκατζής στο σπίτι, ψάχνεις ευκαιρία να φτιάξεις κάποιο γλυκάκι... Έτσι λοιπόν έπρεπε να γιορτάσω την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ! Ξύπνησα με[...]
Πηγή: cookika.comΜετά από πολύμηνη απουσία η CooKika επιστρέφει στην ενεργό δράση. Οι τελευταίοι μήνες ήταν ιδιαίτερα πολυάσχολοι, ευτυχώς όμως γεμάτοι με ευχάριστα γεγονότα.[...]
Πηγή: cookika.comΕίναι η κλασσική εποχή του χρόνου που σχεδόν όλοι οι λάτρεις των φουρνιστών γλυκών φτιάχνουν μια μηλόπιτα. Τα μεθυστικά αρώματα του μήλου μαζί με την κανέλα[...]
Πηγή: cookika.comΖούμε σε μια χώρα που οι πόλεις της είναι μάλλον εχθρικές προς τους ανθρώπους με αναπηρία. Σε πρόσφατο ταξίδι μου σε Σκανδιναβική χώρα παρατήρησα πολλούς[...]
Πηγή: cookika.comΌλοι έχουμε τις αδυναμίες μας. Όλοι έχουμε τα αγαπημένα μας γλυκά. Όλοι έχουμε την αγαπημένη μας συνταγή... Το μαγευτικό εξάμηνο της ζωής μου ως φοιτήτρια[...]
Πηγή: cookika.comΑυτοσχεδιασμός. Η λέξη αυτή χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό τη μαγειρική μου. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που προγραμματίζουν εγκαίρως το μενού την εβδομάδας[...]
Πηγή: cookika.comΓενικά, είμαι οπαδός της υγιεινής διατροφής, όπως ίσως έχετε διαπιστώσει από τις δημοσιεύσεις μου. Προσπαθώ να εισάγω στην καθημερινότητά μας υλικά πλούσια σε[...]
Πηγή: cookika.comΤο 2014 έφυγε!! Ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε σχετικά δύσκολα, στην συνέχεια έγινε ονειρική και τελείωσε πάλι σχετικά δύσκολα. Έτσι δεν είναι η ζωή όμως, με τα[...]
Πηγή: cookika.comΗ αγάπη μου για τα ζυμαρικά ξεκινάει από...πάντα! Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια οικογένεια που το μακαρόνι ήταν βασικό υλικό της κουζίνας της γιαγιάς μου, της[...]
Πηγή: cookika.comΤην ανάρτηση σήμερα προσπαθώ να την γράψω από το μεσημέρι αλλά λόγω των εκλογών μπορώ να πω ότι έχω αποσυντονιστεί λιγάκι. Ζούμε μια αλλαγή και αυτό είναι[...]
Πηγή: cookika.comΤα γενέθλια, τόσο των αγαπημένων μου όσο και τα δικά μου, τα περιμένω πάντα με χαρά. Από μέρες, ή καλύτερα εβδομάδες, αρχίζω να σκέφτομαι την τούρτα που θα[...]
Πηγή: cookika.comΗ Γιορτή των Ερωτευμένων... Μάλλον δε μου άρεσε αυτή η γιορτή, γιατί μικρή ήμουν λίγο αγοροκόριτσο. Στη μνήμη μου έχει χαραχτεί η ασπρόμαυρη σακούλα από την[...]
Πηγή: cookika.comΌταν ακούω για ρεβανί, στο μυαλό μου έρχεται η εικόνα του γλυκού που βλέπεται. Χωρίς σιρόπια, χωρίς αυγά, χωρίς άρωμα από μαστίχα... Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο[...]
Πηγή: cookika.comΣε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στη Στοκχόλμη λάτρεψα τα μύρτιλλα, κοινώς blueberries. Τα έβρισκες παντού και δεν εννοώ μόνο για αγορά, αλλά και στη φύση. Σε μια[...]
Πηγή: cookika.com