Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 121 συνταγές
Από την κ. Σοφία Μούτσου - τ. Δήμαρχο Στυρέων Εύβοιας Σουτζούκι (από μουσταλευριά παραδοσιακή και καρύδια) Εσπαγαν τα καρύδια που τα έλεγαν κοκόσες με προσοχή[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΗ κυρία Βούλα από το Οινοπαντοπωλείον Ειδικό δεν με ξεχνά και κάθε χρόνο μου φυλάει 1 μπουκάλι μούστο για την μουσταλευριά μου. Φέτος αυτή την μουσταλευριά την[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΧτες είχαμε τρύγο... «Είχαμε» σημαίνει ότι τρυγάνε γονείς και θείοι με τους εργάτες τα αμπελάκια των παππούδων, συνθλίβουν τον καρπό και πλένουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΧτες είχαμε τρύγο... «Είχαμε» σημαίνει ότι τρυγάνε γονείς και θείοι με τους εργάτες τα αμπελάκια των παππούδων, συνθλίβουν τον καρπό και πλένουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΜούστος- μουσταλευριά. Υλικά: 8 κιλά μούστο 12 κουταλιές στάχτη 1,1/4 της κούπας αλεύρι Κανέλα Καρυδόψιχα χοντροκομμένη Σουσάμι Εκτέλεση: Βάζουμε τη στάχτη σε[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΟ μούστος περιέχει υδατάνθρακες, αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, φαινόλες. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β,[...]
Πηγή: toftiaxa.gr/search/label/Νόστιμες%20δημιουργίεςαπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων ΥΛΙΚΑ: 5 ποτήρια μούστο κομμένο 1 ποτήρι αλεύρι ή νισεστέ Καρύδια ψιλοκομμένα Σουσάμι Κανέλα τριμμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ:[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΟ Ππαλουζές ή Μουσταλευριά είναι ενα πολύ παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας του οποίου η προέλευση χάνεται μέσα στα βαθη της ιστορίας. Είναι στην ουσία μια κρέμα[...]
Πηγή: nisoskypros.blogspot.gr/search/label/cyprus%20foodΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Επιθυμήσατε μουσταλευριά αλλά δεν έχετε μούστο; Αντί για μούστο μπορούμε να βάλουμε μέλι και να φτιάξουμε μια απομίμηση μουσταλευριάς.[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΣουτζούκια με πετιμέζι και μουσταλευριά !!!Ακολουθώντας την παράδοση κάθε χρόνο!!! Συνταγή: Τρεις κουπες μετριες πετιμεζι τρεις κουπες νερο να γινει χλιαρό[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΉ κεφτέρια και κρεμανταλιές Αν και η μουσταλευριά είναι το γλυκό του Σεπτέμβρη, τα παράγωγά της είναι εκλεκτά χειμωνιάτικα κεράσματα .Αυτή την εποχή οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑν σας αρέσει η μουσταλευριά, τότε σίγουρα θα σας αρέσει και ο σουτζιούκος! Κυπριακή, παραδοσιακή συνταγή την οποία έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό. Τι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΘέλετε να σας πω τι κάναμε τα σταφυλάκια από την κληματαριά μας ??? Τα μαζέψαμε όλα από τον φράχτη που είχε κλαδώσει το συγκεκριμένο κλίμα και όπως βλέπετε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο πετιμέζι, το παχύρρευστο, αρχαίο γλυκαντικό που παράγεται με το βράσιμο του μούστου, είναι πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Για αιώνες ήταν,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈπειδη μου αρέσει πολύ ο χαλβάς και λατρεύω την μουσταλευριά αποφάσισα να "παντρέψω" τις δυο αυτές γεύσεις! Να λοιπόν το .... μωρό τους :) Υλικά 1 ποτήρι νερού[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.gr