εκμεκ καταιφι βεφα | εκμεκ πολιτικο | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ καταιφι δρισκας | ψητα λαχανικα στο τηγανι | εκμεκ γλυκο | εκμεκ κανταιφι συνταγη παρλιαρος | εκμεκ καταιφι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σπιτικη Ταχινοπιτα

Οδηγιες

Φτιάξτε μοναδική σπιτική ταχινόπιτα υπό τις οδηγίες του σεφ Νίκου Κατσάνη. Υλικά: 650 γρ. φύλλο κρούστας ψιλό 350 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι 200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. καρύδι τριμμένο κανέλα σκόνη γαρίφαλο σκόνη Παρθένο Σησαμέλαιο Εκτέλεση Σε μίξερ χτυπάμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να γίνουν μια σφιχτή κρέμα που να στέκεται στο κουτάλι. Αλείφουμε με σησαμέλαιο ένα στρογγυλό ταψί (φ 27), απλώνουμε ένα φύλλο και στη διαγώνιό του απλώνουμε ένα κορδόνι από την κρέμα ταχινιού, την πασπαλίζουμε με καρύδι, δι- πλώνουμε, λαδώνουμε και ρολάρουμε το φύλλο, όχι όμως πολύ σφιχτά ώστε όταν το ταχίνι κατά το ψή- σιμο διογκωθεί, να μην ανοίξει. Μεταφέρουμε το ρολό στο ταψί και το τοποθετούμε περιμετρικά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία γεμίζοντας και ρολά- ροντας τα φύλλα μέχρι να συμπληρωθεί, πάντα από έξω προς τα μέσα, το ταψί. Αλείφουμε την πίτα με σησαμέλαιο και τη φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 35 λεπτά, σε χαμηλή θέση, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με κρέαςΟχι
  • Με θαλασσινάΟχι
  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με χόρταρικάΟχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Ναι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι

Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία