γαυρος συνταγες | γαυρος ψητος στο φουρνο | συνταγες με γαυρο | συνταγες γαυρος | μαυροματικα σαλατα συνταγη | gavros sto fourno | φασολια μαυροματικα σαλατα | σαλάτα με μαυρομάτικα | γαυρος τηγανητος με ξυδι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πορτοκαλοπιτα

Πηγή: http://www.toarkoudi.gr/Recipes/2008-12/Orange+pie/fullstory.php?id=34065

Οδηγιες

Για 6 άτομα Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά πορτοκάλι Διαφημίσεις για ένα μέτριο ταψί: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 3 βανίλιες 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 % ξύσμα ενός πορτοκαλιού Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα. Δεν έχει σημασία η σειρά των υλικών. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα, τα «μαδάμε» σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Το βάζουμε στο αερόθερμο να ψηθεί για 30 – 40’ στους 180 βαθμούς. Μετά, βράζουμε για πέντε έξι λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού και περιχύνουμε το γλυκό μας. Η πορτοκαλόπιτα αυτή δε χρειάζεται αλεύρι. Το μυστικό της είναι ότι "δένει" με τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας. Η γεύση είναι σαν πατσαβουρόπιτα με γεύση πορτοκάλι, σιροπιαστή και δροσερή. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβαστε τη συνταγη στο toarkoudi.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το toarkoudi.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία