Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 54 συνταγές
Κυδώνια! Τα χρυσά φρούτα του Φθινοπώρου που έχουν πολλές χρήσεις τόσο στη Ζαχαροπλαστική όσο και στη Μαγειρική.Πρωταγωνιστές στις κουζίνες της Ανατολής. Γλυκό[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1.8 κιλά φρέσκα κυδώνια (1.4 κιλά μετά το καθάρισμα τους) 1.1 κιλό ζάχαρη Μέθοδος Εκτέλεσης Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb Πλένουμε και[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΕίναι η εποχή τους! Από τον Οκτώβρη και μετά , όλο το χειμώνα τα κυδώνια είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα της κουζίνας μας. Σε πολλούς δεν αρέσουν ωμά επειδή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!!! Κάτι περισσότερο από τρεις εβδομάδες έμειναν για τα Χριστούγεννα και οι προετοιμασίες άρχισαν ή πρέπει να αρχίσουν![...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΑυτήν την εποχή ετοιμάζω συνεχώς νοστιμιές με μήλα, ρόδια και κυδώνια, που είναι στα καλύτερά τους!! Για σήμερα λοιπόν ετοίμασα αρωματικά κυδώνια, ψημένα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤι χρειαζόμαστε: 60 γρ. νιφάδες βρώμης 70 γρ. νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε μπλέντερ 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1/4 της κούπας νερό αλάτι μυρωδικά ή μπαχαρικά κατά[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΦρόλα είναι το κανονικό όνομα- από το Ιταλικό frol(l)a- της παιχνιδιάρικης, αφράτης όσο και κριτσανιστής αυτής ζύμης, που υποδέχεται ως γλύκισμα τις πιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΥπάρχουν μερικά φρούτα τα οποία έχουν μια άμεση γοητεία, ένα ορισμένο "κάτι" που προσελκύει τις αισθήσεις, είτε αυτό είναι η μυρωδιά τους, η όψη τους, είτε η[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚαλημέρα σας! Το γεύμα των Χριστουγέννων, ένα τόσο όμορφο γεύμα... με όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι και με ένα σωρό ετοιμασίες από την προηγούμενη[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΛικέρ κυδώνι Γλυκό κουταλιού κυδώνι Μοσχάρι με κυδώνια Μαρμελάδα κυδώνι Κυδωνόπαστο Κολοκυθόσουπα Κολοκυθόπιτα γλυκιά και αλμυρή Λικέρ δαμάσκηνο Γλυκό[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΉ κεφτέρια και κρεμανταλιές Αν και η μουσταλευριά είναι το γλυκό του Σεπτέμβρη, τα παράγωγά της είναι εκλεκτά χειμωνιάτικα κεράσματα .Αυτή την εποχή οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΙούλιος "Λ όγω ζέστης απλοποιούμε τα φαγητά, οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια είναι οι βασιλιάδες της κουζίνας, μαγειρεύονται σε όλες τις μορφές, παπουτσάκια,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤο κυδώνι είναι πολύ διαδεδομένο και γνωστό στον Ελληνικό κόσμο. Στην αρχαία Ελλάδα το πολυτελές αυτό φρούτο είχε αφιερωθεί στη Θεά Αφροδίτη και συμβόλιζε τον[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΗ προσθήκη του μήλου στα γλυκά μας κατά τη διάρκεια του Χειμώνα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γλυκομανίας μας!! Μήλο στο κέικ, στρούντελ με μήλο, μηλόπιτα,[...]
Πηγή: maxistinkouzina.blogspot.grΈπειτα από τα γλυκά μπισκότα και κουλουράκια που μοιράστηκα μαζί σας όλη την περασμένη εβδομάδα, νομίζω πως ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό ως τελευταία[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΈνα διαφορετικό κέικ, αλμυρό και πικάντικο. Το σερβίρουμε με τσάτνεϊ αχλαδιού, μήλου ή κυδωνιού, κυδωνόπαστο ή ξερά φρούτα. Υλικά (Μερίδες: 8-10) 300 γρ.[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΚαλή σας μέρα!!! Να έχετε μιαν ήρεμη και νόστιμη εβδομάδα!!! Να σας γλυκάνω αποφάσισα σήμερα με μια παραδοσιακά ελληνική γλύκα... μια γλύκα που είναι όλο άρωμα[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤα βραβεία του Γαστρονόμου είναι ένα σημαντικό γεγονός για όλους εμάς που αγαπάμε την γαστρονομία σ’ αυτή τη χώρα. Και είναι σημαντικό γιατί βγάζει μπροστά το[...]
Πηγή: caruso.gr