εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | ψητα λαχανικα στο τηγανι | εκμεκ γλυκο | συνταγες για τορτελινια στο φουρνο | ψητα λαχανικα δρισκας | συνταγες με τορτελινια τυριου
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μουστοκουλουρα

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr/recipes/μουστοκουλουρα

Οδηγιες

1,25 ποτήρι του νερού λάδι 1 ποτήρι μούστο 1 ποτήρι ζάχαρη (λιγότερο) 1 κουταλάκι γλυκού σόδα 1 φλυτζανάκι κονιάκ 1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ 1 kgr αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το μούστο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Στο κονιάκ ρίχνουμε την σόδα, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά ενώ ταύχρονα ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγα-σιγά το  αλεύρι έως ότου να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακιά ζύμη . Δεν χρησιμοποίησα ολόκληρο το κιλό το αλεύρι.Σήκωσε λιγότερο.Πλάθουμε πλεξουδάκια,κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στον πάτο μια λαδόκολα. Ψήνουμε, σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά . # Σε μερικά είχα κρύψει κομμάτια καρύδια. Υπέροχα!!!

Διαβαστε τη συνταγη στο cooktherapy.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το cooktherapy.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία