εκμεκ πολιτικο | εκμεκ καταιφι βεφα | εκμεκ παρλιαρος | φασολια μαυροματικα σαλατα | εκμέκ κανταΐφι παρλιάρος | γλυκο εκμεκ | εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ κανταιφι συνταγη παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κεικ για μωρα χωρις ζαχαρη και αυγα

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr/recipes/κεικ-για-μωρα-χωρις-ζαχαρη-και-αυγα

Οδηγιες

1 μεγάλο μήλο 1 φλυτζάνι σταφίδες δύο-τρία ξερα σύκα 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο 1 1/2 κ.γλυκού κανέλλα 1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης 4 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ* * χωρίς φωσφορικά άλατα από κατάστημα με βιολογικά Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι ή πυρέξ διαμέτρου 20 εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο. Καθαρίζετε το μήλο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προαιρετικά το μαγειρεύετε πρωτα λίγα λεπτά στον ατμό. Ψιλοκόβετε τις σταφιδες και τα ξερά σύκα στο μούλτι. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το λάδι ή το βιτάμ και μετά προσθέτετε τα φρούτα και την κανέλα. Αφήστε σε σιγανή φωτιά για 7-8 λεπτά και μετά απομακρύνετε από το μάτι να κρυώσει λίγο. Ανακατεύετε σε ένα μπώλ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μίγμα με τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά. Στρώνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά.

Διαβαστε τη συνταγη στο cooktherapy.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το cooktherapy.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία