εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ γλυκο | γλυκα ψυγειου εκμεκ | συνταγες με τορτελινια τυριου | εκμεκ καταιφι παρλιαρου | ψητες μελιτζανες | πολιτικο εκμεκ
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Χανιωτικα καλιτσουνια

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr/recipes/χανιωτικα-καλιτσουνια

Οδηγιες

Υλικα για το φυλλο 1.500 γρ αλευρι (1 1/2 πακετο) 750γρ(2 1/2 φλιτζανες) νερο χλιαρο 125γρ(1/2 φλιτζανα)τσικουδια 100γρ λαδι 1 1/2 κουταλακι αλατι Υλικα για τη γεμιση 1 1/2 κιλο μυζηθρα Χανιωτικη 500 γρ τυρομαλαμα τριμενο 2 αυγα 1 ματσακι δυοσμο 2αυγα κτυπημενα για αλειμμα κ σισαμι για πασπαλισμα ανακατευουμε ολα τα υλικα για τη ζυμη,την σκεπαζουμε με μια πετσετα κ την αφηνουμε να ξεκουραστει για μια ωρα ανακατευουμε τα τυρια με τα αυγα κ τον δυοσμο(ψιλοκομμενο)αν θελουμε προσθετουμε 1 κουταλακι αλατι ανοιγουμε το φυλλο σε μετριο παχος κ τα κοβουμε σε στρογγυλα κομματια(με ενα μικρο πιατακι του γλυκου) σε καθε κομματι βαζουμε ενα κουταλακι του γλυκου γεμιση κ διπλωνουνε τις 4 ακρες προς τα μεσα τα αλειφουμε με το αυγο κ πασπαλιζουμε με το σισαμι. τα τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι κ τα ψηνουμε στους 200 βαθμους για 20 λεπτα,μεχρι να ροδισουν (αν σας φανουν πολλα,μπορειτε να τα βαλετε στην καταψυξη κ ψημενα κ αψητα για ξαφνικους επισκεπτες!!!)

Διαβαστε τη συνταγη στο cooktherapy.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το cooktherapy.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία