εκμεκ πολιτικο | εκμεκ καταιφι βεφα | εκμεκ παρλιαρος | εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ κανταιφι συνταγη παρλιαρος | ψητα λαχανικα στο τηγανι | εκμεκ γλυκο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Νηστισιμοι Κολοκυθοκεφτεδες

Πηγή: http://helengrblog.blogspot.de/2012/12/blog-post_4.html

Οδηγιες

Πριν από μερικές ημέρες βρήκα στην αγορά μερικές μικρές, ζουμερές κίτρινες κολοκύθες. Πρώτη μου σκέψη ήταν να φτιάξω μια ακόμα κολοκυθόπιτα σε τάρτα αυτή τη φορά ή να δοκιμάσω το γλυκό κουταλιού με Κολοκύθα. Το πρόβλημά μου ήταν πού θα έβρισκα εδώ ασβέστη! Κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω Κολοκυθοκεφτέδες που μας αρέσουν πολύ. Έχω ήδη ανεβάσει δύο συνταγές για Κολοκυθοκεφτέδες: μία για Χορτοκεφτέδεςμε πράσινο κολοκύθι και την παραδοσιακή συνταγή της περιοχής μου (δείτε τη εδώ ) για νοστιμότατους Κολοκυθοκεφτέδες με τριμμένη ωμή κίτρινη κολοκύθα και τυρί Φέτα. Επειδή όμως οι κολοκύθες εδώ έχουν πολύ σκληρή φλοίδα και τρίβονται δύσκολα, σκέφτηκα να την τεμαχίσω και να την ψήσω λίγο, μέχρι να μαλακώσει. “ Όπερ και εγένετο!” Η σάρκα της κολοκύθας μαλάκωσε και μέλωσε, χωρίς να χάσει το υπέροχο πορτοκαλί της χρώμα και το άρωμά της έγινε πιο έντονο! Έτσι έγιναν αυτοί οι υπέροχοι, χρυσαφένιοι, αφράτοι και νηστίσιμοι κεφτέδες που λόγω της προσθήκης πατάτας θα μπορούσαν να ονομαστούν και “Πατατοκολοκυθοκεφτέδες”! Ένα νοστιμότατο ορεκτικό που αξίζει να το δοκιμάσετε, αν έχετε ακόμα κολοκύθες! Τα Υλικά 2-3 μεγάλες φέτες κίτρινης κολοκύθας (θα χρειαστούμε 2 φλιτζάνια ψίχα) 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, όχι τριμμένο 1 φλιτζάνι βρασμένες πατάτες ( πουρές) 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι baking powder 1 κουταλάκι κύμινο, τριμμένο ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος ⅓ κουταλάκι turmeric /κουρκουμάς (προαιρετικά) Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι Λίγο αλεύρι Ελαιόλαδο καλής ποιότητας για τηγάνισμα Οδηγίες Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες (σαν πεπόνι). Αφαιρούμε σπόρους και ίνες με μαχαίρι, τη λαδώνουμε με πινέλο και τη βάζουμε μέσα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220º C για 20 λεπτά. (Φροντίζουμε η φλοίδα να είναι προς τα επάνω.) Όταν ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα, τη βάζουμε σε ένα μπολ, χωρίς να τη στύψουμε. Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, το κρεμμύδι, το δυόσμο, τα μπαχαρικά, το baking powder , αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Μετά προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε, να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στρογγυλούς, τους πιέζουμε ελαφρά και τους βάζουμε πάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και το βάζουμε να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες, χωρίς να τους αλευρώσουμε, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, έως ότου ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμοι, τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι. Τους σερβίρουμε ζεστούς και τους συνοδεύουμε με μια φρέσκια σαλάτα εποχής. Καλή όρεξη!

Διαβαστε τη συνταγη στο helengrblog.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το helengrblog.blogspot.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία