κεικ με κερασια παρλιαρος | ρυζογαλο | παντεσπανι γλυκο σιροπιαστο | ευκολο μωσαικο με κακαο | σαλτσα για σνιτσελ | τσιζκεικ με φραουλες | μπισκοτα για παιδακια | μπιφτεκια με βρωμη και λαχανικα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κεικ μηλου με φλωρεντινα αμυγδαλου

Πηγή: http://royal-coconut.blogspot.de/2009/11/blog-post_10.html

Οδηγιες

Αυτή τη φορα χωρίς πολλά λόγια. Απλά την ημερα που το φτιαξα φάγαμε από δυο κομμάτια ο καθένας μας! Αυτη η φλωρεντινα ειναι σκέτη αμαρτια...Κατά τα αλλα δίαιτα....Απίσυτεα ζουμερό παντεσπάνι χάρη στα κομματάκια μήλου και ένα καταπληκτικό τελείωμα απο καραμελωμένα αμύγδαλα.... Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα κεικ μήλου;;;;; Μηλόπιτα με καραμελωμένα αμύγδαλα για τη βάση 200 gr. βούτυρο η μαργαρίνη 170 gr. ζάχαρη 1 φακελάκι βανίλια 2 αυγά 1 πρέζα αλάτι 2 κουταλάκια μπέικην 250 gr αλεύρι Για τη γέμιση 1 κιλό μήλα 50 gr. βούτυρο 1 χούφτα σταφίδες λίγη κανέλα 1/2 φακελάκι βανίλια για τη φλωρεντινa 150 gr. βούτυρο 6 κουταλιές ζάχαρη 150 gr αμύγδαλα φιλε Βάζουμε τις ποδίτσες μας και ξεκινάμε. Για τη βάση: χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μπέικην, το αλάτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή forma 28 εκ. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τη βανίλια και τη κανέλα. Τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και τα ρίχνουμε καυτά όπως είναι πάνω στην ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος ετοιμάζουμε τη φλωρεντινa. Καίμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα. Παίρνουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε λιγο λιγο το βούτυρο ανακατευοντας συνεχώς. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατώνουμε. Τα απλώνουμε με γρήγορες κινήσεις koung φου - χα-χου- πάνω από το keik μας. Γιατί έτσι και κρυώσει θα χρειαστείτε οδοστρωτήρα για να το απλώσετε. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για αλλα 10 λεπτακια. Σερβίρουμε με σαντιγύ και παγωτάκι! Απολαμβάνουμε. Αγοράζουμε καινούργια παντελόνια που να μας χωράνε. Slourp!!

Διαβαστε τη συνταγη στο royal-coconut.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το royal-coconut.blogspot.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία