φασολια μαυροματικα σαλατα | κοτοπουλο με καπιρα | γαυρος συνταγη | ψητα λαχανικα στο τηγανι | συνταγη μαυροματικα σαλάτα | μαυροματικα φασολια σαλατα | γαυρος τηγανητος | ψητα λαχανικα δρισκας
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ!!!

Πηγή: http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.de/2012/10/blog-post_7.html

Οδηγιες

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΑΣ... ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ.... ΥΛΙΚΑ 500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό , κομμένο σε μπουκιές 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί 1 πρέζα μπαχάρι Γαρίφαλο σε σκονη 1 πρεζα Κανέλα σε σκονη 1 πρεζα 1 κ.γλ. ζάχαρη Πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφου καθαρισουμε πλυνουμε και κοψουμε το χταποδι σε μπουκιες το βαζουμε σε κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε τις μπουκιές χταποδιού σε μέτρια φωτιά έως ότου πιούν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό. Σιγοβράζουμε για 40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. Τότε προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12΄ ή μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να παραμείνει το κριθαράκι σπειρωτό και ανακατεύουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου Ετικέτες ΖΥΜΑΡΙΚΑ , ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Διαβαστε τη συνταγη στο nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία