γαυρος συνταγες | γαυρος ψητος στο φουρνο | συνταγες με γαυρο | συνταγες γαυρος | μαυροματικα σαλατα συνταγη | gavros sto fourno | φασολια μαυροματικα σαλατα | κοτοπουλο με παρμεζανα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

"Κουταλιτες" (τηγανιτες) με μπακαλιαρο

Πηγή: http://cretangastronomy.blogspot.de/2011/06/blog-post_30.html

Οδηγιες

Για τη χρήση του παστού μπακαλιάρου στην κρητική κουζίνα έχω ξαναγράψει, παρόλο που δεν έχω δώσει πολλές …μπακαλιαροσυνταγές. Επιφυλάσσομαι … Τη σημερινή συνταγή τη φτιάχνω συνήθως αν έχω περίσσευμα βραστού μπακαλιάρου ή κάποιου άλλου βραστού ψαριού. Είπαμε … Δεν πετάμε τίποτα ! Αυτή τη φορά είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη 1-2 κομμάτια ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου και έτσι προέκυψαν οι τηγανίτες μπακαλιάρου. Ουζομεζεδάκι, αλλά και πρόχειρο κύριο πιάτο αν το συνοδέψουμε με μια πλούσια σαλάτα , βραστή ή ωμή . Οι "μπακαλιαροτηγανίτες" γίνονται πιο εύκολα από τις κροκέτες μπακαλιάρου και είναι το ίδιο νόστιμοι.Συνήθως αρέσουν στα παιδιά και είναι ένας τρόπος για να φάνε εύκολα ψάρι. Υλικά: 1 κούπα κομματάκια βρασμένου μπακαλιάρου ή άλλου βρασμένου ψαριού Μισή κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη της ντομάτας 1 αυγό 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το μείγμα του μπακαλιάρου Πιπέρι Περίπου μισή κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή για όλες τις χρήσεις με λίγο μπέικιν στη μύτη του κουταλιού…) Λίγο αλάτι (αν χρειάζεται...) Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Επί το έργον: Ανακατεύουμε τα κομματάκια του ψαριού με το ψιλοκομμένο κρεμμέδι, το μαϊντανό, το αυγό , το πιπέρι και το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ως ότου έχουμε ένα πηχτούτσικο χυλό που να πέφτει όλος μαζί από το κουτάλι. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι από τη μισή κούπα.Τα ζυμώνουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι ή με το χέρι μας. Αφήνουμε να "ξεκουραστεί" το μείγμα τουλάχιστον για 15 λεπτά. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και όταν κάψει (αλλά χωρίς να καπνίσει) ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές και βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι. Τους σερβίρουμε ζεστούς με μπόλικο λεμόνι Παρατηρήσεις: 1)Επειδή αυτή τη φορά δεν ήταν περίσσευμα ο μπακαλιάρος μου, τον πρωτοέβρασα για 15 λεπτά. 2)Αν έχουν περισσέψει και πατατούλες από το βραστό μας μπακαλιάρο , τις λιώνουμε κι αυτές με ένα πηρούνι, να γίνουν σαν πουρές, και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Σ’αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε λιγότερο αλεύρι. 3)Αν ο μπακαλιάρος είναι τελείως ξαρμυρισμένος, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλατάκι, αλλά με προσοχή…Επίσης μπορούμε να βάλουμε και λίγη ρίγανη εκτός από το μαϊντανό. 4)Εννοείται ότι αν έχουμε περισσότερο περίσσευμα ψαριού, προσαρμόζουμε ανάλογα τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών.

Διαβαστε τη συνταγη στο cretangastronomy.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία