εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ γλυκο | γλυκα ψυγειου εκμεκ | συνταγες με τορτελινια τυριου | ψητες μελιτζανες | συνταγη για χαλβα με ταχινι | χαλβας πολιτικος συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

Πηγή: http://www.ucook.gr/cook/urecipe/orektika/3133-xtapodi-krasato.html

Οδηγιες

1 κιλό φρέσκο χταπόδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 πιπεριά φλάσκα 1 κρεμμύδια 1 ποτηράκι λευκό κρασί 1 φύλλο δάφνης 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα λάδι αλάτι Καθαρίζετε και αδειάζετε το εσωτερικό του κεφαλιού του χταποδιού. Το πλένετε με θαλασσινό νερό. Χτυπάτε το χταπόδι μερικά λεπτά για να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό,ένα φύλλο δάφνης και το λευκό κρασί,βράζετε το χταπόδι βάζοντας πρώτα τα πλοκάμια και ύστερα το κεφάλι.(Μη ρίξετε αλάτι πριν τελειώσει το βράσιμο γιατί θα κάνει το χταπόδι σκληρό.) Τα 20 πρώτα λεπτά βράζετε το χταπόδι σε δυνατή φωτιά και τον υπόλοιπο χρόνο σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα με ζεστό λάδι,σοτάρετε το ξεφλουδισμένο και τριμμένο κρεμμύδι. Όταν μαραθεί,προσθέτετε την πιπεριά,την ξεφλουδισμένη ντομάτα και το σκόρδο(όλα καλά ψιλοκομμένα). Βγάζετε το χταπόδι,το κόβετε σε κομμάτια και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το σοταρισμένο μείγμα. Το αφήνετε μέχρι να ψηθεί.

Διαβαστε τη συνταγη στο ucook.gr/cook

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το ucook.gr/cook


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία