γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πασχαλινα κουλουρακια

Πηγή: http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/pasxalina-koulourakia

Οδηγιες

Για 4-6 άτομα 400 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο γάλακτος 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη να μην έχει κόμπους 18 γραμμάρια αμμωνία 1 βανίλια άρωμα 2 αυγά 290 γραμμάρια γάλα εβαπορέ χλιαρό ξύσμα πορτοκαλιού 1200 γραμμάρια αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο 2 κρόκους και 3 κουταλιές ζάχαρη για άλειμμα Εκτέλεση Στο κάδο του μίξερ και στη μεσαία σκάλα χτυπάμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο- λίγο,αφήνοντας το μίξερ και δουλεύοντας με τα χέρια. Θέλουμε να πετύχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό στρώνουμε τις λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζουμε το μείγμα για το άλειμμα. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, να είναι μικρά γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα, με κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με πινελάκι, με το μείγμα αυγού ζάχαρης. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις και στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κλείνουμε σε αεροστεγή σκεύη. Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:

Διαβαστε τη συνταγη στο sidagi.gr

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το sidagi.gr


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία