εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | εκμεκ καταιφι δρισκας | εκμεκ γλυκο | συνταγες με τορτελινια τυριου | εκμεκ καταιφι παρλιαρου | γλυκα ψυγειου εκμεκ | σαλτσα κοτοπουλο | ψητες μελιτζανες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

OREO COKIENG - ΤΟΥΡΤΑ GANACHE ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ "OREO" (HD)

Οδηγιες

ΤΟΥΡΤΑ GANACHE ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ "OREO" (ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ) ΥΛΙΚΑ: Για τη Βάση 250 gr μπισκότα oreo 120 gr βούτυρο 50 gr φιστίκια Αιγίνης (Ψίχα ωμή) Για την Ganache 600 gr κρέμα γάλακτος 35% 400 gr σοκολάτα 2 κ. σ. μέλι 1 συσκευασία mini oreo Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε στο blender τα μπισκότα με τα φιστίκια. Προσθέτουμε το χλιαρό βούτυρο κι ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι, με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Στρώνουμε το μίγμα στη βάση και το πατάμε καλά μ ένα κουτάλι να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε τη βάση. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την ρίχνουμε στην σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1- 2. Ανακατεύουμε την ganache μέχρι να γυαλίσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει ενώ ανακατεύουμε απαλά πότε-πότε. Τέλος, προσθέτουμε τα mini oreo, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την ganache στην μπισκοτένια βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Για να σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 15εκτός ψυγείου. Βουτάμε ένα μαχαίρι σε καυτό νερό και ξεκολλάμε περιμετρικά την τούρτα από την φόρμα. Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο ή ξύσμα σοκολάτας και άχνη!

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΝαι
  • Με φρούταΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Ναι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι

Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία