γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | μαυροματικα σαλατα | μαυροματικα | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Πηγή: http://spitikofagaki.blogspot.de/2013/01/blog-post.html

Οδηγιες

Υλικά: 1 κιλό κρέας(εγώ προτιμώ μπουτάκι) 2 κούπες πλιγούρι 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί 1 ξυλάκι κανέλα 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και κύμινο 1 κύβο knorr ή maggie Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κρέας μας,το οποίο έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη να μας το κόψει σε μεγάλα κομμάτια.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμυδάκι μας ψιλοκομμένο.Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε και το κρέας μας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί ανακατεύοντας το με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου πέντε λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί στην κατσαρόλα μας και το αφήνουμε για λίγο να βράσει.Προσθέτουμε τις ντομάτες μας , τον πελτέ μας , δύο κούπες νερό ,το ξύλο κανέλας το αλάτι το πιπέρι και το κύμινο ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις και το πόσο πικάντικο ή μη θέλουμε το φαγητό μας και χαμηλώνουμε την φωτιά .Αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για περίπου μισή ώρα.Παίρνουμε ένα ταψάκι πυρέξ , ρίχνουμε μέσα το κρέας και το ζωμό από την κατσαρόλα μας . Προσθέτουμε το πλιγούρι μας και μία με δύο ( ανάλογα με το πόσο ζουμάκι έχει το κρέας μας )κούπες ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο μας και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το ζουμί.Σερβίρουμε με τριμμένο κατσικίσιο τυράκι ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει.

Διαβαστε τη συνταγη στο spitikofagaki.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το spitikofagaki.blogspot.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία