γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Εκμεκ κανταιφι

Πηγή: http://syntageskardias.blogspot.de/2010/04/blog-post_21.html

Οδηγιες

Στα γενέθλια της αναδεξιμιάς μου, εκτός από την τούρτα είδα και ένα πυρέξ που περιείχε ένα πολύ ενδιαφέρον γλυκό!!! Χωρίς καθυστέρηση ανακάλυψα ότι η φίλη μου η Μαρία, θεια της αναδεξιμιάς μου, ήταν η ηθική αυτουργός του υπέροχου εγκλήματος !!!! Είχε φτιάξει εκμέκ κανταΐφι με την συνταγή μιας θείας της. Όπως πολύ σωστά καταλάβατε, την ξεμονάχιασα για τις λεπτομέρειες και ορίστε η συνταγή! Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ 500 γρ φύλλο κανταΐφι 125 γρ βιταμ λιωμένο 1 κουτί σαντιγί μόρφατ τρούφα ή ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα για το σιρόπι 2 κούπες του νες καφέ νερό 2 κούπες του νες καφέ ζάχαρη 1 φλούδα από 1 λεμόνι για την κρέμα 1 λίτρο γάλα φρέσκο 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό 4 κρόκους αβγών 1 βούτυρο Κερκύρας 125 gr. 4 βανίλιες Πάμε να το φτιάξουμε κι εμείς: Φτιάχνουμε πρώτα από όλα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν, περίπου 8-10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο όταν το ρίξουμε στο κανταΐφι. Ξαίνουμε το κανταΐφι καλά και το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Όταν ροδίσει από πάνω, το γυρίζουμε ανάποδα, ώστε να έρθει η κάτω πλευρά του κανταϊφιού από πάνω. Ψήνουμε πάλι μέχρι να ροδίσει. Συνολικό ψήσιμο 20 με 30 λεπτά, ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πιρούνι, σπάμε όσο μπορούμε περισσότερο τις κλωστές του ώστε να γίνει πιο αφράτο το κανταΐφι. Όσο είναι ζεστό του ρίχνουμε προσεκτικά με μια κουτάλα το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το γάλα (κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το γάλα για να χτυπήσουμε τους κρόκους ) ,σε πάρα πολύ σιγανή φωτιά ανακατεύοντας. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τους κρόκους με τις 2 κουταλιές από το γάλα που έχουμε κρατήσει και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες ανακατεύοντας. Επειδή η κρέμα βράζει σε πολύ σιγανή φωτιά θα χρειαστεί πολύ ώρα για να πήξει, όσο χαμηλότερη είναι η φωτιά τόσο το καλύτερο, η κρέμα μας δεν θέλει συνέχεια ανακάτεμα , περισσότερο ανακάτεμα θέλει την ώρα που αρχίζει να πήζει για να μην μας κολλήσει. Όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε στο κρύο κανταΐφι και τα βάζουμε στο ψυγείο. Καλό είναι να τα φτιάξουμε από το βράδυ και να τα βάλουμε στο ψυγείο για να μπορέσει η κρέμα να σταθεί καλά. Όταν η κρέμα παγώσει καλά, χτυπάμε την μόρφατ ώσπου να γίνει μια αφράτη σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα. Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 1-2 ώρες . Τέλος γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας η με τριμμένους ξηρούς καρπούς. ΤΙΡ : Τριμμένους ξηρούς καρπούς μπορούμε να βάλουμε και στο κανταΐφι όταν το σιροπιάσουμε πριν του ρίξουμε την κρέμα, για έξτρα γεύση. Mέτη

Διαβαστε τη συνταγη στο syntageskardias.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το syntageskardias.blogspot.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία