γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αγκιναρες αλα πολιτα

Πηγή: http://bettyscuisine.blogspot.de/2011/04/blog-post_19.html

Οδηγιες

Θεϊκό φαγάκι, μια συνταγή της μανούλας μου που δεν την αλλάζω με τίποτα! Ζητώ συγνώμη, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου, παρέλειψα αυτή τη φορά τη φωτογράφιση βήμα-βήμα... L Υλικά για 4-5 μερίδες: 8 αγκινάρες 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο 4 μικρές πατάτες 4 καρότα 2 ξερά κρεμμύδια 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια Ένα ματσάκι άνιθος Χυμός από 2-3 λεμόνια Αλατοπίπερο 2 κουταλιές αλεύρι Καθαρίζουμε καλά τις αγκινάρες από τα πιο χοντρά εξωτερικά φύλλα, τις κόβουμε στα 2 και με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε από τη μέση το χνούδι. Τις τρίβουμε καλά με μια λεμονόκουπα και τις ρίχνουμε σε νερό με λίγο αλάτι και λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Κόβουμε τις πατάτες σε κομματάκια. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν – αλλά όχι να πάρουν χρώμα! Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό, τα καρότα και τον άνιθο και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό από το 1 λεμόνι και τις αγκινάρες, προσεκτικά και με τάξη! Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και οι πατάτες και να μείνουν με λίγο ζουμάκι. Διαλύουμε το αλεύρι στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στο φαγητό. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά ακόμα. Σημ: Ανάλογα με το πόσο ξινούτσικο σας αρέσει το φαγητό και βέβαια με το πόσο μεγάλα είναι τα λεμόνια, αυξομειώστε το χυμό που θα χρησιμοποιήσετε... Επίσης μπορείτε να παραλείψετε το αλεύρι και να απολαύσετε το φαγάκι σας με σκέτο το ζουμάκι του...

Διαβαστε τη συνταγη στο bettyscuisine.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το bettyscuisine.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία