ψητα λαχανικα αργυρω | φασολια μαυροματικα σαλατα | σαλάτα με μαυρομάτικα | ψητα λαχανικα στο τηγανι | κοτοπουλο με καπιρα | γαυρος συνταγη | συνταγη μαυροματικα σαλάτα | μαυροματικα φασολια σαλατα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κυδωνι γλυκο κουταλιου

Πηγή: http://bettyscuisine.blogspot.de/2012/02/blog-post_20.html

Οδηγιες

Είναι κάποιες γεύσεις που έχουν χαραχτεί στην μνήμη μου και με ακολουθούν από παιδί ~ όλες από την υπέροχη, αγαπημένη Νάξο : οι τηγανητές πατάτες της γιαγιάς στο βαρύ, μαυρισμένο τηγάνι, να κολυμπάνε στο ελαιόλαδο, να τηγανίζονται στο τζάκι και να μοσχοβολάνε, οι μυρωδάτες και ασύγκριτης γεύσης ντομάτες που κόβαμε από το μποστάνι του παππού και τις τρώγαμε επιτόπου... ... και το γλυκό κυδώνι της θείας Δ! Άφθαστη γεύση, τραγανό και όσο γλυκό έπρεπε, με την αρμπαρόριζα να το αρωματίζει διακριτικά και υπέροχα και το αμυγδαλάκι να το στολίζει! Αυτή τη συνταγή μοιράζομαι μαζί σας σήμερα και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό! Ας το φτιάξουμε λοιπόν... Υλικά: 1 κιλό κυδώνια (χωρίς κουκούτσια και φλούδια) 1 κιλό ζάχαρη 1 ½ ποτήρι νερό Χυμό από μισό λεμόνι 4-5 φύλλα αρμπαρόριζα δεμένα σε μπουκέτο 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ποτήρι νερό και κατόπιν σε στρώσεις εναλλάξ το κυδώνι με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη, την αρμπαρόριζα και το υπόλοιπο (1 ποτήρι) νερό. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Αφήνουμε να βράσει περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το κυδώνι και να δέσει το σιρόπι. Όσο βράζει προσέχουμε πολύ να μην κολλήσει αλλά και να μην φουσκώσει πολύ και χυθεί το σιρόπι ~ είμαστε λοιπόν από δίπλα! Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Μοιράζουμε το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Όταν ανοίξουμε το βάζο το διατηρούμε στο ψυγείο. Πραγματικά απολαυστικό!

Διαβαστε τη συνταγη στο bettyscuisine.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το bettyscuisine.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία