γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Banoffee

Πηγή: http://cookthebook.blogspot.de/2009/04/banoffee.html

Οδηγιες

Και μετα απο τα νηστισιμα...έφτασε και η ώρα της αμαρτίας! Το μπανόφι είναι συνθετη λέξη,απο το banana και toffee(οπου toffee,μια καραμελενια σως βουτυρου και ζαχαρης)...για να πω την αληθεια καθολου δε μου αρεσει ως λεξη το banoffee (κατι σαν το...μπουφος μου θυμιζει!) ,και μου φαίνεται,έτσι κακόφωνο που είναι, οτι αδικει τη νοστιμια του γλυκού! Εγώ βεβαίως μπορεί το μπανοφι να το αγνοούσα,μα αυτο την πρωτη του εμφανιση την εκανε εν έτει 1972 στο The Hungry Monk Restaurant της Αγγλιας και εδώ θα βρείτε την αυθεντική συνταγη όπως πρωτο παρουσιαστηκε τότε. Το ειδα σε διαφορα site, μα εκεί που μου εκανε κλικ να το δοκιμάσω ήταν στο μπλογκ της μελένιας Σας παρουσιαζω λοιπόν και τη δική μου εκδοχή,στην οποια δε χρησιμοποιώ ζαχαρουχο(γιατι εχω καποιο φοβο για το ποσο ασφαλες ειναι να βραζεις μια κονσερβα...).Αλλωστε η bonne mamman εχει μια πολυ καλη καραμελα.Επισης προσθεσα λιγη τριμμενη σοκολατα,μα την επομενη φορα σκεφτομαι να δοκιμασω να πασπαλισω με καφε απο πανω(κατα την πρωτοτυπη συνταγη.) Yλικά 2 πακέτα μπισκότα κανέλας 1/2 πακετο αγελαδινό βούτυρο 1 βάζο καραμέλα γαλακτος 3 μπανανες μεγαλες 2-3 κ.σουπας χυμο λεμονιου 250 γρ. σαντιγύ (η καλύτερη εκδοχή ειναι κρεμα γαλακτος χτυπημενη με 1/4 κούπας άχνη και 1 βανιλια,μα αν επιμενετε βάλτε φυτικη...) τριμμενη σοκολάτα, λευκή και γάλακτος Τρίβουμε τα μπισκότα (κραταμε 1/2 κούπας) και ανακατεύουμε με το βούτυρο λιωμενο. Παίρνουμε το τσερκι μιας κουμπωτης φόρμας,το τοποθετουμε στην πιατελα σερβιρισματος και στρώνουμε στον πατο το μιγμα μπισκότου. Κοβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και ανακατεύουμε με τον χ.λεμονιού. Πάνω απο τα μπισκότα κάνουμε μια στρώση καραμέλας και τοποθετουμε μετα τις μπανανες. Πασπαλίζουμε με τη σοκολατα γάλακτος. Καλύπτουμε με τη σαντιγύ,πασπαίζουμε με το μπισκότο που κρατήσαμε,ρίχνουμε λίγη καραμέλα ακόμη,τριμμενη λευκή σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο να σφιξει. Γιαμ γιαμ γλυκακι, που κλεβει τις καρδιες μικρων και μεγαλων...

Διαβαστε τη συνταγη στο cookthebook.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το cookthebook.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία